KONCEPCE NÁSTAVBOVÉHO STUDIA porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 17. prosince 2008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora učňovského školství v Olomouckém kraji
Advertisements

Kvalita v dalším vzdělávání Hodnocení kvality dalšího vzdělávání v rámci sítě místních center celoživotního vzdělávání.
Číslo operačního programu: CZ.1017 Název OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: AutoNet, nová kvalita výuky v autooborech na středních.
Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání Prospěchová stipendia ve školním roce 2014/2015 a vývoj počtu.
Stipendia na středních školách zřizovaných Pardubickým krajem ve školním roce 2012/2013 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy.
Vstup absolventů středních škol na trh práce
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
REFORMA SYSTÉMU FINANCOVÁNÍ REGIONÁLNÍHO ŠKOLSTVÍ
PREZENTACE ODBORU ŠKOLSTVÍ KRAJSKÉHO ÚŘADU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE
USMĚRŇOVÁNÍ KONCEPCE A OBSAHU EKONOMICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA TECHNICKÝCH UČEBNÍCH A STUDIJNÍCH OBORECH ©prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
základního vzdělávání s ohledem na rovný přístup ke vzdělávání
PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO KRAJE 17. prosince 2008.
Středočeský kraj Česká republika
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Projekty OP VK a jejich využití pro popularizaci technických oborů a zlepšení kvality vzdělávání v technických oborech.
Prospěchová stipendia
Vzdělávací soustava ČR
Přístup k vlastnímu hodnocení ze strany ČŠI
Monitorování dalšího vzdělávání – Základ pro koncepční rozhodování Mgr. Hana Žáčková Národní vzdělávací fond, o.p.s. Národní observatoř zaměstnanosti a.
ODBORNÉ ŠKOLSTVÍ A DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ V KRÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI
Prospěchová stipendia
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
Kam s nimi ? ♥. Celkem: 21 Dívek:11 Chlapců: 10 Nikča Bukajová -Střední odborná škola,příspěvková organizace Jablonecká 999, Liberec 4 -ŠITÍ ODĚVŮ.
Paliativní a hospicová péče v Libereckém kraji
Proměna škol v Centra celoživotního učení KRAJSKÁ KONFERENCE UNIV 2 KRAJE – LIBERECKÝ KRAJ 11. listopadu 2011.
„Regionální nedostatek kvalifikovaných sil … Evropské koncepty“
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Ing. Eva Kotková & Ing.
Stipendia na středních školách zřizovaných Pardubickým krajem ve školním roce 2012/2013 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy.
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
PRIORITY ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ LIBERECKÉHO KRAJE v návaznosti na globální granty RNDr. Robert Gamba vedoucí odboru školství, mládeže, tělovýchovy a sportu.
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY Zdeněk Hrkal Karlovy Vary, 12. listopadu 2009 Po každé dobré činnosti je radost z práce odměnou dvojnásobnou. (Euripides)
Materiály pro sněm RVŠ František Ježek Listopad 2004.
Studium pro školní metodiky prevence
Anotace: ČR – Liberecký kraj Vzdělávací oblast: Zeměpis 8. ročník Autor: Mgr. Kosík Lukáš Jazyk: český Očekávaný výstup: Žák vyhledá a zapíše do pracovního.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných krajem Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných.
Financování regionálního školství
REFORMA STŘEDNÍHO ŠKOLSTVÍ Zvyšování kvality a efektivity středního vzdělávání Libereckého kraje Bc. Radek Cikl náměstek hejtmana pro resort školství,
Projekt Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků škol a školských zařízení Libereckého kraje v oblasti řízení a personální politiky I CZ.1.07/1.3.00/
KONCEPČNÍ ZÁMĚR REFORMY SYSTÉMU FINANCOVÁNÍ REGIONÁLNÍHO ŠKOLSTVÍ REGIONÁLNÍHO ŠKOLSTVÍ MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY
Projekt Poradenství v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.2.00/ I PORADENSTVÍ V LIBERECKÉM KRAJI Financován z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
1 Novela zákona o pedagogických pracovnících. 2 Hlavní cíle změn Zvýšit prostupnost kvalifikací pro jednotlivé druhy a stupně škol Zrušení některých zbytečných.
Soutěže talentované mládeže KURZ - FINANČNÍ ŘÍZENÍ ŠKOLY v rámci projektu ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO.
NOVÝ ZPŮSOB FINANCOVÁNÍ REGIONÁLNÍHO ŠKOLSTVÍ Porada s řediteli škol a školských zařízení 20. říjen 2011.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Rozvojový program MŠMT - Hodnocení žáků a škol podle výsledků v soutěžích v roce Excelence SŠ 2014 uzávěrka příjmu žádostí na adrese MŠMT: 26. října.
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2014 Liberec.
Rozpočet přímých NIV na rok 2014
Krajská inkluzivní koncepce
Šablony pro SŠ a VOŠ I 14. prosince 2016 Ing. Iva Prokopová
Šablony pro SŠ a VOŠ I.
Novinky z IROP.
místo konání: Krajský úřad Libereckého kraje
REFORMA STŘEDNÍHO ŠKOLSTVÍ Zvyšování kvality a efektivity středního vzdělávání Libereckého kraje Bc. Radek Cikl náměstek hejtmana pro resort.
Základní vzdělávání a další …
Bc. Magdalena Zábranská
Rozpočet přímých NIV na rok 2015
Normativní financování vztahy a souvislosti
Pracovní skupina Vzdělávání
Aktuální informace k síti škol a školských zařízení v MSK
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 21. října 2011 Liberec.
Podpora polytechnického vzdělávání v rámci projektu NAKAP LK I
První tisková konference ministra Josefa Dobeše
Spolupráce v rámci nového projektu NAKAP LK I
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
projekt NAKAP LK I 14. června 2018 Malevil Ing. Iva Prokopová
Rozpis rozpočtu a normativy
Projekt NAKAP LK I Informace z ESI fondů 10. dubna 2018 Liberec
DALŠÍ KROKY V OBLASTI RACIONALIZACE SÍTĚ ŠKOL
Transkript prezentace:

KONCEPCE NÁSTAVBOVÉHO STUDIA porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 17. prosince 2008

STRATEGICKÉ PRIORITY ROZVOJE VZDĚLÁNÍ zvýšení efektivity vzdělávání zvýšení kvality vzdělávání zvýšení účasti na vzdělávání dostupnost vzdělávání v požadovaném kapacitním rozsahu odpovídající potřebám dosažení dané úrovně vzdělání v minimálním časovém rozsahu a s minimálními náklady dosažení kvalitního vzdělávání – s odpovídajícím a měřitelným výstupem absolventa

STRATEGICKÉ PRIORITY ROZVOJE VZDĚLÁNÍ zvýšení efektivity vzdělávání zvýšení kvality vzdělávání zvýšení účasti na vzdělávání kapacity časová náročnost / financování zaměření / fluktuace / úspěšnost

DLOUHODOBÝ ZÁMĚR LIBERECKÉHO KRAJE Budou podporovány jiné formy vzdělávání než denní. Denní formy nástavbového studia budou i nadále usměrňovány. Z hlediska oborové struktury bude podporován přesun kapacit nástavbového studia ze zaměření Podnikání na zaměření rozvíjející odbornost získanou v oborech poskytujících střední vzdělání s výučním listem.

VÝVOJ POČTU ŽÁKŮ

PODÍL NÁSTAVBOVÉHO STUDIA

PROSTUPNOST / DOSTUPNOST

OBOROVÁ STRUKTURA

SROVNÁNÍ S OSTATNÍMI KRAJI

FLUKTUACE ŽÁKŮ DENNÍ FORMY

FLUKTUACE ŽÁKŮ DÁLKOVÉ FORMY

PERSONÁLNÍ ZABEZPEČENÍ  rok 2008  pedagogičtí pracovníci:57,02  nepedagogičtí pracovníci:15,71  celkem:72,72  rok 2009 (při zachování normativů roku 2008)  pedagogičtí pracovníci: 56,97  nepedagogičtí pracovníci:15,89  celkem: 72,87  srovnání:  limit počtu zaměstnanců 2498,5 / 2,9% (na základě výkonů ve věkové skupině let)  pedagogicko-psychologické poradny: 36,46  domovy mládeže:182,23

SHRNUTÍ  časová náročnost:  roky vs. 4 roky  financování:  v rámci republikových normativů nezahrnuto  kapacity:  ve vztahu k cílům dlouhodobého záměru dostačující  zaměření:  především Podnikání, nikoli oborově zaměřené  fluktuace:  výrazná

NÁVRHY NA ŘEŠENÍ 1.  diverzifikace oborových zaměření  přesun kapacit do oborů L0 a využití možností přijetí žáka/žáků do vyššího ročníku 2.  pokračování modelu rotace škol  (s omezeními vyplývajícími z procesu „optimalizace“) 3.  útlum kapacit s ohledem na snižující se podíl absolventů oborů kategorie E + H

MODEL ROTACE škola06/0707/0808/0909/10 Střední průmyslová škola technická, Jablonec nad Nisou, Belgická Střední škola řemesel a služeb, Jablonec nad Nisou, Smetanova Střední škola hospodářská a lesnická, Frýdlant, Bělíkova Střední škola strojní, stavební a dopravní, Liberec II, Truhlářská 360/3 111 Střední škola gastronomie a služeb, Liberec, Dvorská 447/29 121

MODEL ROTACE škola06/0707/0808/0909/10 Integrovaná střední škola, Semily, 28. října Střední škola, Lomnice nad Popelkou, Antala Staška Integrovaná střední škola, Turnov, Alešova Integrovaná střední škola, Vysoké nad Jizerou, Dr. Farského Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Česká Lípa, 28. října Střední odborná škola, Česká Lípa, Lužická