FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015
Advertisements

Přijímací řízení v roce uchazeč může pro 1
Přijímací řízení na střední školy
Přijímací řízení ve školním roce 2013/2014
Přijímací řízení.
Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Doktorské studium na AF
Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Co by měl student vědět na začátku studia PEF MZLU v Brně
Přijímací řízení pro školní rok 2014/15 Čtyřleté studium.
příspěvková organizace Středoškolská 3, Ostrava-Zábřeh
Vědecká rada Fakulty bezpečnostního inženýrství 8. prosince 2010
Možnost studia na Fakultě stavební a uplatnitelnost stavebních oborů
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ ve šk. roce 2012/2013. Pardubický kraj Povinné přijímací zkoušky pro maturitní obory SCIO testy 9. tř. – ČJ, M, OSP 5. tř. – OSP Podrobnosti.
Novela ZÁKONA č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů PhDr.
Přírodovědecká fakulta UJEP
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
Průběh přijímacího řízení. Vyplňování a podávání přihlášek Přihlášky ke vzdělávání ve střední škole podává zákonný zástupce (rodič) žáka řediteli příslušné.
UKONČENÍ POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Přijímací řízení na střední školy školní rok 2014/2015
Přijímací řízení pro školní rok 2014/15 Osmileté studium.
Přijímání žáků na střední školy ve školním roce 2014 – 2015
Přijímací řízení v roce uchazeč může pro 1.kolo přijímacích zkoušek podat 2 přihlášky, počet přihlášek na 1 SŠ není omezen (uchazeč si musí dávat.
Vzdělávací program N/01 Sociální práce pro absolventy všech typů středních škol s maturitou 3leté denní a 3a1/2leté dálkové studium ukončené absolutoriem3leté.
k přijímacímu řízení pro školní rok
31.1. – ředitelé SŠ zveřejní na webech kritéria pro uchazeče do 1.ročníků – ředitelé SŠ zveřejní seznam přijatých uchazečů na obory s talentovou.
Institut environmentálního inženýrství 546
1 Vážení studenti, vítejte v atraktivním studijním oboru Podnikání a management v životním prostředí.
Farmaceutická fakulta VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÁ UNIVERZITA BRNO FARMACEUTICKÁ FAKULTA.
Přijímací řízení pro školní rok 2015/16 Čtyřleté studium.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ ve šk. roce 2014/2015
Přijímací řízení na SPgŠ 2015 Pro školní rok 2015/2016.
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Výchovní poradci základních a středních škol.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Den otevřených dveří PřF MU
Den otevřených dveří 2014 Filozofická fakulta MU založena l.p
Gymnázium, Brno-Řečkovice, Terezy Novákové 2
Vítejte na Přírodovědecké fakultě
Doktorské studium na AF
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ KATEDRA FRANCOUZSKÉHO JAZYKA A LITERATURY DNE 15. LEDNA 2011.
Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Akademický rok 2016/2017.
facebook ksr.ef.jcu.cz.
Den otevřených dveří – hod – hod. Přijímací řízení –
Datum: Zpracoval: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Přijímací řízení 2016 základní informace.
2.prosince :00 Schůzka pro rodiče žáků vycházejících ze ZŠ.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Vypracovala: Mgr. Yveta Opravilová, zástupkyně ředitele.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/18
Informace k přijímacímu řízení na střední školy
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/18
Přijímací řízení na SŠ ve školním roce 2016/2017
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/2018
Přijímací řízení ve školním roce 2016/2017
Fakulta zdravotnických studií
TVIP 2017 Institut environmentálního inženýrství
Přijímací řízení pro školní rok 2017/2018
Přijímací řízení 2016/2017.
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014
Fakulta zdravotnických studií
1. kolo přijímacího řízení
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012
Studijní program Ošetřovatelství
Přírodovědecká fakulta UJEP
Studijní obor Management sportu
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020
ORGANIZACE PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ 2016/2017 část I. - Přihláška na SŠ
Přijímací řízení 2018.

Transkript prezentace:

FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ Pracoviště FŽP v Mostě Most, 20. ledna 2011

KONTAKTY UJEP A FŽP UJEP Ústí nad Labem Internetové stránky univerzity: http://www.ujep.cz FŽP Ústí nad Labem Internetové stránky fakulty: http://fzp.ujep.cz tel: 475 284 111 Pracoviště FŽP Most Internetové stránky pracoviště: http://most.ujep.cz tel./fax: 476137448 e-mail: vera.repsova@ujep.cz

VEDENÍ FAKULTY Děkan: Ing. Miroslav Richter, Ph.D., EUR ING Proděkani: Ing. Martin Neruda, Ph.D. Mgr. Petr Bogan Ing. Vladimír Brůna Doc. Ing. Pavel Janoš, CSc. Tajemník: Mgr. Jan Vojtíšek Vedoucí pracoviště v Mostě: Ing. Vladimír Brůna Vedoucí studijního oddělení: Dana Anýžová

VEDOUCÍ KATEDER Katedra přírodních věd (KPV) Prof. Ing. Jaroslava Vráblíková, CSc. Katedra technických věd (KTEV) Ing. Milena Rýznarová Katedra společenských věd (KSPV) Mgr. Kateřina Marková Katedra informatiky a geoinformatiky (KIG) Ing. Vladimír Brůna

Navazující magisterské studium STUDIJNÍ PROGRAMY Bakalářské studium Ekologie a ochrana prostředí s oborem: Ochrana životního prostředí - prezenční a kombinovaná forma studia v Ústí nad Labem a v Mostě Inženýrská ekologie s obory: Ochrana životního prostředí v průmyslu Vodní hospodářství - prezenční a kombinovaná forma studia v Ústí nad Labem Navazující magisterské studium Ekologie a ochrana prostředí s obory: Odpadové hospodářství Revitalizace krajiny - prezenční forma studia v Ústí nad Labem

UPLATNĚNÍ ABSOLVENTŮ Úřady státní správy a samosprávy. Správy CHKO a NP. Česká inspekce životního prostředí. Krajské a okresní hygienické stanice. Průmyslové podniky. Vodohospodářské podniky a správy povodí. Firmy zabývající se odpadovým hospodářstvím. Poradenské, vzdělávací a projekční firmy.

MINIMÁLNÍ POČTY PŘIJÍMANÝCH STUDENTŮ Bakalářské studium Ekologie a ochrana prostředí s oborem: Ochrana životního prostředí Ústí nad Labem prezenční studium 90 studentů, kombinované studium 140 studentů. Most prezenční studium 50 studentů, kombinované studium 50 studentů. Inženýrská ekologie s obory: Ochrana životního prostředí v průmyslu Ústí nad Labem prezenční studium 25 studentů, kombinované studium 70 studentů, Vodní hospodářství Ústí nad Labem prezenční studium 25 studentů, kombinované studium 70 studentů.

MINIMÁLNÍ POČTY PŘIJÍMANÝCH STUDENTŮ Navazující magisterské studium Ekologie a ochrana prostředí s obory: Odpadové hospodářství Ústí nad Labem prezenční studium 30 studentů. Revitalizace krajiny Ústí nad Labem prezenční studium 30 studentů

PŘIHLÁŠKA KE STUDIU Termín podání přihlášek: do 15. 3. 2011 - bakalářské studijní programy, prezenční forma studia do 15. 3. 2011 - bakalářské studijní programy, kombinovaná forma studia do 31. 3. 2011 - navazující magisterský studijní program, prezenční forma studia

POPLATKY ZA PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ Poplatek při podání elektronické přihlášky na bakalářské nebo navazující magisterské studium: 420,- Kč. Úhradu lze provést jen bankovním převodem. Poplatek při podání jen písemné přihlášky na bakalářské nebo navazující magisterské studium: 520,- Kč. Úhradu lze provést jen poštovní poukázkou typu "A".

PODMÍNKY PŘIJETÍ DO BAKALÁŘSKÉHO STUDIA Uchazeči všech bakalářských studijních programů a oborů budou přijímáni bez písemných nebo ústních přijímacích zkoušek. Kriteriem pro stanovení pořadí uchazečů o bakalářských studijní programy je prospěch z biologie (botanika, zoologie …) a chemie (anorganické, organické, analytické, fyzikální) na výročních vysvědčeních 1. až 3. ročníku a na pololetním vysvědčení 4. ročníku střední školy nebo středního odborného učiliště s maturitou. U víceletých gymnázií bude brán prospěch z posledních čtyř ročníků. Základem pro výpočet pořadí bude vždy součet z osmi známek. Chybějící známky může uchazeč nahradit pomocí národních srovnávacích testů. Ověřenou kopii maturitního vysvědčení předat na studijní oddělení fakulty nejpozději do 14.6.2011.

PODMÍNKY PŘIJETÍ DO BAKALÁŘSKÉHO STUDIA Pokud uchazeč nemá potřebný počet celkem osmi známek z biologie a chemie (např. chemii studoval jen ve třech ročnících střední školy), jsou chybějící známky doplněny do celkového počtu osmi známek prospěchem od nejvyšších ročníků studia střední školy a to z následujících předmětů a v uvedeném pořadí: Ekologicky zaměřených předmětů (ekologie, základy ekologie, obecná ekologie, ekologie krajiny, ekologie člověka v uvedeném pořadí). Např. známka z předmětu ekologie je vybírána ze 4., 3. a předchozích ročníků, byl-li předmět vyučován, nebo pak následuje výběr známek z předmětu základy ekologie ze 4., 3., 2. ročníku atd.). Pokud nebude dostatek známek v této skupině a), budou do výpočtu zařazeny známky z následujících skupin předmětů v uvedeném pořadí: matematiky, fyziky, statistiky, odborných přírodovědně orientovaných předmětů. Vzorec pro výpočet: počet bodů = 132 - (součet 8 známek * 4)‏

PODMÍNKY PŘIJETÍ DO NAVAZUJÍCÍHO MAGISTERSKÉHO STUDIA Ke studiu navazujícího magisterského oboru Odpadové hospodářství může být přijat absolvent jakéhokoliv bakalářského studijního programu a oboru vyučovaného na Fakultě životního prostředí UJEP či absolvent jiného příbuzného bakalářského studijního programu, který úspěšně složil státní závěrečnou zkoušku včetně obhajoby bakalářské práce. Absolvent bakalářského studia musí k přihlášce přiložit úředně ověřenou kopii diplomu s dodatkem k diplomu (Diploma Supplement) případně vysvědčením o státní závěrečné zkoušce (SZZ). V případě předložení vysvědčení o SZZ předloží i výpis absolvovaných předmětů studovaného bakalářského oboru včetně hodnocení potvrzeného příslušnou vysokou školou. Uchazeči, kteří v době podání přihlášky ještě neukončili bakalářské studium, předloží požadované dokumenty nejpozději do 14.6.2011. Toto ustanovení se nevztahuje na absolventy FŽP UJEP.

PODMÍNKY PŘIJETÍ DO NAVAZUJÍCÍHO MAGISTERSKÉHO STUDIA Nedoručení diplomu, vysvědčení a výpisu absolvovaných předmětů řádně a včas je považováno za nesplnění jedné z nutných podmínek k přijetí ke studiu na fakultě. Příbuznost oboru je posuzována na základě absolvovaných bloků předmětů VŠ studia biologie (např. botanika, zoologie, mikrobiologie), chemie (např. obecná chemie, analytická chemie, chemie životního prostředí, toxikologie) a ekologie (např. obecná ekologie, krajinná ekologie, ochrana přírody a krajiny). Při přijímacím řízení budou rozhodujícími kritérii prospěch v bakalářském studiu, hodnocení státní závěrečné zkoušky a bakalářské práce, popř. hodnocení přijímací zkoušky a maximální počet přijímaných uchazečů do oboru. Přijímací zkouška do 1. ročníku navazujícího magisterského studia proběhne dne 15. 6. 2011 (absolventi FŽP UJEP přijímací zkoušku nekonají).

PODMÍNKY PŘIJETÍ DO NAVAZUJÍCÍHO MAGISTERSKÉHO STUDIA Ze všech přihlášených bude sestaveno absolutní pořadí uchazečů zpracované na základě jejich studijních výsledků a popř. přijímací zkoušky - jako průměru ze tří dílčích průměrů: průměr známek za bakalářské studium bez státní bakalářské zkoušky, známka z obhajoby bakalářské práce, průměr známek státní bakalářské zkoušky (u absolventů FŽP) a nebo známka z přijímacího řízení (u ostatních absolventů). Rozhoduje pořadí nejlepších. Fakulta bude rozesílat písemná rozhodnutí o výsledku přijímacího řízení nejpozději do 30 dnů od termínu stanoveného pro ověření splnění podmínek k přijetí. Uchazeči, kteří byli ke studiu přijati, obdrží současně pozvánku k zápisu.

ROZHODNUTÍ DĚKANA Uchazeči o studium obdrží od děkana fakulty rozhodnutí o výsledku přijímacího řízení nejpozději do 30 dnů od termínu stanoveného pro ověření splnění podmínek k přijetí. Uchazeči, kteří byli ke studiu přijati, obdrží současně pozvánku k zápisu.

Přejeme Vám úspěšné zvládnutí nyní navštěvované školy! Nashledanou u zápisu na FŽP!