„Záchrana prírodného dedičstva v česko – slovenskom prihraničí“ Operační program přeshraniční spolupráce ČR -SR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PROGRAMY PODPORY VÝSTAVBY ZE STRANY EVROPSKÉ UNIE Autor: Jiří Vaněk Vyučující: Ing. Martin Čásenský, CSc. Management podniku 2013/2014 České vysoké učení.
Advertisements

Přínosy dobrovolnictví v ochraně životního prostředí RNDr
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Co pro obce i kraje chystá Operační program Životní prostředí?
Odpady 2014 – jak dál v Olomouckém kraji ? Konference samospráv Olomouc
Základy projektu - rozvoj NNO ŽP Regionální centrum ČSOP Pověřenou organizací je ZO ČSOP Kněžice, celkem 18 základních organizací v kraji Koordinační.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
Dotační příležitosti.
Operační program Infrastruktura – část životní prostředí Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor životního prostředí.
Konference NOVÁ GENERACE TURISTICKÉHO ZNAČENÍ ANEB TURISTICKÉ STEZKY DO MOBILU Rámcový projekt Životní prostředí v Praze a volný čas – V Praze za přírodou.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Právo na informace o životním prostředí.
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Oddělení cestovního ruchu
Jednání RHMP, Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj Praha a fondy EU Praha a fondy EU 7. výzva OPPK Ing. Milan Richter.
Organizace chránící přírodu a životní prostředí
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Environmentální Vzdělávání a výchova.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
AKTUÁLNÍ VÝZVY PROGRAMOVÉHO OBDOBÍ Horizont
Biodiverzita V. Ochrana biodiverzity.
Potenciál území v oblasti integrace a inovace Ekonomika a zaměstnanost (spolupráce škol a lokálních firem, coworkingová centra, podnikatelské inkubátory,
1. V čem vidí MAS největší potenciál svého území v oblasti integrace a inovace Rozvinuté drobné a střední podnikání, několik dobře fungujících velkých.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Ministerstvo životního prostředí.
SCLLD MAS Pobeskydí ve verzi návrhu Ostrava,
Význam strategie EU pro Podunají v klíčových oblastech ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Eva Kubešová Odbor Evropské unie a politiky životního prostředí 21. října 2011.
Operační program Životní prostředí
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Zdroje financování – vybrané oblasti pro obce + Dispoziční fond Ing. Zdeňka Škarková, RRA Vysočina.
Mezinárodní konference Ekonomické fórum ČR – SR 2010 Možnosti přeshraniční spolupráce 2007 – 2013 Ostrava 28. – , hotel Imperial Ing. Rostislav.
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
Chaloupky o.p.s. Štoky,
EVVO v Plzeňském kraji.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
28. listopadu 2011, Brno ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy Seminář - inovace v regionech.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
ÚVOD. ZMĚNY OPROTI INTERREG IIIA samostatný cíl strukturálních fondů = posílení významu, zvýšení objemu finančních prostředků pro českou stranu, zvýšení.
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Kroměříž 13. –
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
Možnosti financování životního prostředí z Evropských strukturálních fondů Zuzana Matoušková 3. ÚFŘP.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Fond mikroprojektů Euroregionu Praděd Porovnání podmínek Fondu v rámci programu OPPS a nového programu Interreg V-A
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
ADONIS – ZO ČSOP projekty v cestovním ruchu , Dolní Kounice.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
2. setkání pracovní skupiny „Životní prostředí“. Souhrnná SWOT analýza Silné, slabé stránky Silné stránky B. Slabé stránky B. Zvyšování podílu separovaného.
Krajská konference EVVO 2016 Děti v přírodě – jde to i v Praze! 4. října 2016 SEV HMP Toulcův dvůr.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Projekt LABEL LABE-ELBE – Adaptace na povodňové riziko v povodí Labe
ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy
Regionální stálá konference Středočeského kraje
Cestovní ruch v přeshraniční spolupráci
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
OPŽP PO 4 Specifický cíl 4.1 a 4.2
PRIORITNÍ OSA 3 OPŽP
Závěrečná konference projektu
Výsledky projednávání
Možnosti spolufinancování vědecké a výzkumné činnosti ČHMÚ
Transkript prezentace:

„Záchrana prírodného dedičstva v česko – slovenskom prihraničí“ Operační program přeshraniční spolupráce ČR -SR

Realizace projektu • Začátek realizace projektu • Fyzická realizace projektu • Konec realizace projektu Udržitelnost projektu je 5 let.

Partneři projektu Česká republika • Obec Bohuslavice nad Vláří (hlavní přeshraniční partner) • Obec Vlachovice Slovenská republika • Obec Lomná (vedoucí partner) • Obec Krušetnica • Obec Hruštín • Občanské sdružení EKO – Centrum o. z. (sídlo v Oravském Podzámku)

Financování projektu Celkové společné náklady projektu všech partnerů: €  85 % z rozpočtu Evropské unie (ERDF – European Regional Development Fund – Evropský fond regionálního rozvoje)  10 % z rozpočtu obce  5 % ze státního rozpočtu

Cíle projektu • Hlavním cílem projektu je revitalizace a ochrana přírodního dědictví v česko – slovenském příhraničí. • Jedná se především o obnovu a ochranu lesa s cílem snížit emise, které jsou způsobené spalováním fosilních paliv. • Cílem je také zvýšit podvědomí dospívající mládeže o krajinotvorbě a ochraně životního prostředí. • Projekt také zahrnuje několik specifických cílů (především ochrana biodiverzity, sběr odpadů a výchova v oblasti třídění a recyklace odpadů, vzdělávání mládeže v oblasti ochrany životního prostředí a celkové odstraňování environmentální zátěže v krajině).

Aktivity projektu  Analýza a monitoring území – vyhodnocování údajů o těžbě, průzkum a vyhledávání ekologických zátěží…  Vytvoření pracovních skupin – skupina 2 – 6 lidí, kteří se budou podílet na projektu a na základě informací z monitoringu realizovat čištění území.  Čištění území - odstraňování nežádoucích porostů, dřevěného odpadu, komunálního odpadu a celkové environmentální zátěže.  Propagace obnovitelných zdrojů energie  Naučné chodníky / otvírání studánek / informační body - projekt nezahrnuje tvorbu cyklistických stezek, ani jiné zpevnění naučných chodníků. Jedná se o vyčištění území tam, kde se předpokládá, že tyto trasy jsou místními obyvateli používány k procházkám v přírodě. Na těchto trasách budou instalované informační body, které budou informovat o místní krajině, způsobu ochrany atd.  Ekotábory – letní tábory organizované obcemi společně pod záštitou EKO – Centra; tábory učí o životě v přírodě a jak ochraňovat přírodu a přispět k její obnově.  Osvěta v oblasti ŽP, prevence rizik a škod – informace o dění v jednotlivých obcích aktualizované na stránkách EKO – Centra

Trasa naučných chodníků: Vlachovice Bohuslavice nad Vláří