Dotační příležitosti pro podnikatele v roce 2013

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Advertisements

Regionální kancelář pro Ústecký kraj
Současný systém podpory
Global Business Incubation Day 2008,  Inovační centrum a podnikatelský inkubátor ve Vysočanech 8. prosince 2008 Program Prosperita.
Program EKO – ENERGIE Výzva III Ing. Andrea Dostálová Datum: Přednášející:
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
Projekty v Jednotném programovém dokumentu pro Cíl 2 (příklady - Priorita 2) Jednotný programový dokument pro Cíl 2
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
Podpora podnikání a investic a EU v následujícím období Ing. Ondřej Votruba | ředitel Divize Investic Brno, 24. duben 2013.
CzechInvest - Regionální kanceláře - představení produktů a služeb, aktuální dotační příležitosti Regionální kancelář pro Královéhradecký a Pardubický.
Aktuální možnosti podpory podnikání v OPPI Regionální kancelář pro Středočeský kraj a Prahu Agentura CzechInvest.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
ČSOB EU CENTRUM REM Autumn 2006 ČSOB EU CENTRUM.
Michal Pluta Česká spořitelna, a.s. IX / 2008
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
„Dotační možnosti z OPPI“ 1. Operační program Podnikání a Inovace 2007 – 2013 aktuální výzvy – Školicí střediska, Marketing 2.
Operační program Podnikání a inovace
Podpora sociálního podnikání ve stávajícím období a příprava na období 2014+
ČSOB a dotace pro podnikatele
Pojďme dělat obchod společně!
OP Průmysl a podnikání Základní informace o programu.
ENVIROS - Company presentation
Zkušenosti z „terénu“ získané z poradenské praxe.
Jsem malý podnikatel a dolehla na mě krize.. Seminář v Evropském domě Operační program Podnikání a inovace Blanka Miksová CzechInvest, Regionální.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
Podpora inovativním podnikům „Inovační fórum pro malé a střední podniky“ Lada Kratochvílová Ostrava
EKO-ENERGIE Operační program Podnikání a inovace Ing. Tomáš Severa Regionální projektový manažer České Budějovice
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Cíle výzev Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI)
1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
EU MY 50+ Úspěšně realizované projekty z OPPI Mgr. Alena Chodovská Regionální kancelář pro Ústecký kraj CzechInvest.
Představení projektu Rozvoj strojnické výroby - KOVO UNI s.r.o.
Výsledky podpory podnikatelského prostředí v programech OPPI/OPPP Ing. Petr Porák Ministerstvo průmyslu a obchodu.
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Program Inostart.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST.
JHK a její podpora začínajícím podnikatelům JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA.
Operační program Podnikání a inovace.  proplacená podpora: 17,2 mld. Kč  Dotace: 10 mld. Kč  Úvěry a záruky: 6 mld. Kč  Technická asistence: 1,2 mld.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic „ Aktuální možnosti podpory podnikání" Ing. Marie Černošová | Ředitelka regionální kanceláře 19.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Podpory pro malé a střední podnikatele v roce zvýhodněné záruky, úvěry a finanční příspěvky.
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Ing. Petr Porák, Ministerstvo průmyslu a obchodu
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
Expandujte s námi! Jak financovat s 0% úrokem?
Transkript prezentace:

Dotační příležitosti pro podnikatele v roce 2013

Představení - ČSOB EU Centrum Součást útvaru Specializované financování (SF) na NHQ v Praze od roku 2004 Náplní je poskytovat dotační poradenství pro klienty ČSOB a pomáhat firemním a korporátním bankéřům při financování dotovaných projektů Tým 7 seniorních poradců s praxí v oblasti dotací 6 – 14 let Specializace na projekty podnikatelských subjektů - OPPI, OPŽP a investiční pobídky pro zpracovatelský průmysl Zkušenosti s hodnocením projektů v OPPI pro MPO Od r. 2007 zpracováno více jak 250 investičních projektů Zajištěna podpora přesahující 7,5 mld Kč Příprava 42 projektů investičních pobídek za více než 12 mld Kč

Nabídka služeb a spolupráce ČSOB EU Centrum zajišťuje tyto poradenské služby: Fáze I: BEZPLATNÝ ASISTENČNÍ SERVIS – analýza záměru, zjištění dotačních možností a detailních podmínek, odborné doporučení či nedoporučení k podání žádosti o dotaci, monitoring programů pro projekty. Fáze II: PŘÍPRAVA PROJEKTŮ, ZPRACOVÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACE, PŘÍPRAVA FINANCOVÁNÍ PROJEKTŮ – odborné zpracování kompletní žádosti včetně nezbytných příloh (záměr, studie proveditelnosti, Cost-Benefit Analýza, finanční výkazy, soulady projektu s rozvojovými strategiemi a další dle podmínek programu). Fáze III: PORADENSKÝ SERVIS V PRŮBĚHU REALIZACE PROJEKTU A ČERPÁNÍ DOTACE – odborná pomoc při komunikaci s poskytovateli dotace, zpracování výběrových řízení, odborné ekonomické, finanční, účetní a daňové poradenství, tvorba průběžných a závěrečných zpráv, žádostí o proplacení dotace

Výhody spolupráce s ČSOB EU Centrem Provizní odměna za zpracování žádostí závislá až na úspěšném získání dotace, Zvýšení šancí na získání dotace - díky našim zkušenostem a kvalitě podkladů, Úspora času a nákladů - díky vysoké úrovní a profesionalitě našich pracovníků, Snadnější dosahování cílů – díky principu vzájemného partnerství, společným cílům a filosofii, Silný a důvěryhodný partner – ČSOB patří mezi největší banky v ČR, má bohaté zkušenosti s financováním dotovaných projektů, útvar ČSOB EU Centrum je leaderem dotačního poradenství pro velké společnosti.

Dotované projekty v roce 2013 Inovační projekty – pro podnik, který na základě vlastní výzkumné a vývojové činnosti či prostřednictvím transferu technologie uvádí inovované produkty do výroby a na trh nebo zavádějí inovovaný výrobní proces – INOVACE Projekty expanze – pro podnik, i začínající, který významným způsobem rozšíří výrobní kapacity (výrobní technologie a výrobní haly), navýší počty zaměstnanců – INVESTIČNÍ POBÍDKY Ekologické investice - snižování emisí, čistění odpadních průmyslových vod, snižování ekologické zátěže, recyklace odpadů atd.

Dotace dle dotačních programů NÁZEV PROGRAMU POPIS PROGRAMU KOLIK LZE ZÍSKAT JAKÉ VÝDAJE LZE PODPOŘIT SPECIFIKA PROGRAMU INOVACE Příjem RŽ od 8.3 do 22.3 Příjem PŽ do 8.4 do 22.5 inovace produktu - zvýšení technických a užitných hodnot výrobků, technologií a služeb inovace procesu - zvýšení efektivnosti procesů výroby a poskytování služeb 40% velký podnik (nad 250 zaměstnanců) 50% střední podnik (od 50 do 250 zaměstnanců) 1- 50 mil.Kč (ve vybraných regionech až 75 mil Kč) - dlouhodobý hmotný majetek – např. stroje a zařízení, hardware a sítě, novostavby, technické zhodnocení staveb (% omezeny), - dlouhodobý nehmotný majetek – software a data, práva k užívání duševního vlastnictví - provozní náklady – služby poradců a expertů, zvláštní školení, mzdy a pojistné projekty musí využívat výsledky výzkumu a vývoje, nebudou podporovány projekty prosté obměny výrobního zařízení bez prokázané návaznosti na vývojovou fázi inovačního procesu z programu nelze podporovat výzkum a vývoj, v okamžiku podání žádosti již musí být vývoj ukončen a tato skutečnost doložena - v projektu by měl žadatel výstižně popsat, v čem spočívá novost projektu a prokázat jeho efektivnost a konkurenceschopnost ve vztahu k cílovým trhům

Investiční pobídka - Státní podpora investic – nové podmínky od 1. 7 Sleva na dani z příjmu právnických osob (plná nebo částečná) nově na 10 let, hmotná podpora školení a rekvalifikace Podmínky: zavedení nové výroby nebo rozšíření stávající výroby, min. investice do dlouhodobého hmotného a nehmotného majetku (vyjma leasingu) 50/100 mil. Kč dle místa realizace (viz.mapka), nejméně polovina výše uvedených částek kryta vlastním kapitálem investora, minimálně 50 % celkové investice směřuje do strojního zařízení, strojní zařízení musí být nové, splnění výše uvedených podmínek do 3 let od data udělení pobídek. Podpora: 30 – 40% ze způsobilých výdajů, maximální výše není omezena! Předkládání žádostí je kontinuální

Podmínky investičních pobídek

Kdo jsou naši klienti?

Ing. Barnabáš Krešne EU Centrum Radlická 333/150 150 57 Praha 5 tel.: +420 224 114 387 mobil: +420 733 590 145 e-mail: bkresne@csob.cz