Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ing. Petr Porák, Ministerstvo průmyslu a obchodu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ing. Petr Porák, Ministerstvo průmyslu a obchodu"— Transkript prezentace:

1 Ing. Petr Porák, Ministerstvo průmyslu a obchodu
Programy SLUŽBY INFRASTRUKTURY a INOVAČNÍ VOUCHERY –aktualizace stavu realizace

2 SLUžby infrastrukturY
Výzvy na aktivity b( provoz), c (rozšíření a „upgrade“), a d (nová výstavba) vyhlášeny. V roce 2016 proběhly doposud 2 výzvy, do kterých se přihlásilo celkem 30 projektů s celkovou požadovanou dotací mil. Kč. Výzva na aktivitu a (poskytování služeb) připravena; probíhá její notifikace EK – DG Comp. Vyhlášení se očekává pravděpodobně až v IQ 2017 (po notifikaci a MV OPPIK).

3 Postup hodnocení SI-aktivity B, a C
3 projekty byly zamítnuty API z formálních důvodů 2 žadatelé odstoupili 6 projektů předáno MPO k věcnému hodnocení. Hodnocení je zajišťováno externími odborníky na oblast inovační infrastruktury. Posudky zadány externistům, doposud nebyly zpracovány.

4 Aktivita a a její specifika
Vědeckotechnické parky, inovační centra a podnikatelské inkubátory budou prostřednictvím vlastních expertů nebo formou zprostředkování ověřených externích služeb poskytovat inkubovaným a dalším inovativním MSP služby specializovaného poradenství.

5 Aktivita a a její specifika
Příjemci podpory: právnická osoba, která bude působit jako vlastník/provozovatel inovační infrastruktury (vědeckotechnického parku, inovačního centra nebo podnikatelského inkubátoru), municipalita, vysoká škola. Příjemci musí být členem EBN nebo VTP akreditovaným SVTP.

6 Aktivita a a její specifika
Způsobilé výdaje: osobní náklady spojené s poskytováním poradenských služeb konečným příjemcům - inovativním MSP (poradců a expertů), provozní náklady (služby poradců, expertů, semináře, workshopy, propagace), maximálně 500 tis. Kč na projekt režijní náklady (15 % z osobních nákladů).

7 Aktivita a a její specifika
Alokace na výzvu: 250 mil. Kč Očekávaný termín vyhlášení: IQ/2017

8 Program inovační vouchery
Příjemci podpory Příjemcem podpory pro aktivitu může být podnikatelský subjekt, který je malým nebo středním podnikem. Míra podpory až 75 % Maximální výše podpory 0,25 mil. Kč/projekt Plánovaná alokace na program (ERDF) EUR Vyhlášení první výzvy programu: červen 2016

9 Inovační vouchery Hodnocení projektů provádí zjednodušeným způsobem API. Doposud podáno 66 projektů s celkovou žádostí o dotaci 14, 1 mil. Kč. K podpoře doposud doporučeno 11 projektů.

10 Děkuji za pozornost Petr Porák


Stáhnout ppt "Ing. Petr Porák, Ministerstvo průmyslu a obchodu"

Podobné prezentace


Reklamy Google