Transformace pobytových sociálních služeb - DZP Velehrad, Salašská 61

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh komunitního plánu na rok
Advertisements

Sociální služby SOZ.
Představení nových objektů pro poskytování sociálních služeb
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
AZYLOVÉHO CENTRA A STARTOVACÍCH BYTŮ PETROVICE, PRAHA 10 ul. JAKOBIHO
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Transformace DZP Velehrad, Salašská
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
DOMOV PRO SENIORY Reynkova 3643, Havlíčkův Brod
Transformační procesy- péče o osoby se zdravotním postižením ( mentálním) v KK
Sociodemografická analýza Výzkum potřeb uživatelů Prostějov.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Plánovaný rozvoj služeb
Jaroslava Sýkorová Milena Tomášková Karlovy Vary, 2014
„Poskytování sociálních služeb které jsou dostupné a kvalitní
Eva Brožová Alexandra Bečvářová
Veřejné projednání návrhu 2
Rozvojový plán statutárního města České Budějovice v oblasti sociálních služeb na období Ing. Martina Kučerová.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
Transformuje Kraj nebo kraj ?
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v MSK Úvodní konference k projektu Sanatoria Klimkovice.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Gerontopsychologie v praxi Mgr. Kateřina Bartošová Mgr. Markéta Kukaňová.
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Materiálně-technický standard v sociálních službách Eva Capicarová.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
Zkušenosti s pracovním uplatněním uživatelů Domova Horizont Mgr. Lenka Kortová – sociální pracovnice Domova Horizont.
Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická.
„Zvyšování kvality života uživatelů soc. služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji“ Luhačovice Projekt Zvyšování kvality života uživatelů.
Domov pro seniory Chotěboř. Z historie  Město Chotěboř již několik let uvažuje o výstavbě zařízení pro seniory.  Původní záměr výstavby domu s pečovatelskou.
 Poslání sociální služby Chráněné bydlení VH, p.s.s.  Cíle služby  Cílová skupina uživatelů  Objekty Chráněného bydlení VH, p.s.s.  Poslání sociální.
Kritéria sociálních služeb komunitního charakteru a kritéria transformace a deinstitucionalizace Seminář pro žadatele k 49. výzvě v IROP, Praha
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Čtyřlístek – centrum pro osoby se zdravotním postižením Ostrava je příspěvkovou organizací statutárního města Ostravy, zřízenou k Poskytujeme.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
Lidé mezi lidmi Bc. Alena Brožková, Domov bez zámku Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha.
Proces transformace služeb pobytových zařízení v Moravskoslezském kraji 12. listopadu 2009 Konference „Sociální služby v Ústeckém kraji“
Cestou proměny 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora transformace sociálních služeb"
Ostrava, * Koncepce podpory transformace pobytových sociálních služeb v jiné typy sociálních služeb poskytovaných v přirozené komunitě uživatele.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Příklad dobré spolupráce ADP s poskytovateli sociálních služeb Koppová L., Walachová D. MEDICA zdravotní péče, s.r.o.
REHABILITAČNÍ DÍLNA - PŘÍPRAVA NA PRÁCI. C ÍLOVÁ SKUPINA Služba je určena osobám s mentálním postižením, které mají vážný zájem o začlenění do pracovního.
Reforma psychiatrické péče z pohledu Asociace krajů MUDr. Jan Tuček, Ph.D.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Domov pro osoby se zdravotním postižením ZBOROVICE
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Ústav vs. Komunitní služba
Sociálně terapeutické dílny
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Domov pro osoby se zdravotním postižením
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
Aktuální dotační příležitosti IROP
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice
Centrum sociální rehabilitace Terénní tým - Sokolov - Cheb
Ústav vs. Komunitní služba
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
KOMUNITNÍ PLÁN PÉČE Benešov nad Ploučnicí
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
V. Setkání se starosty obcí
Projekt Evaluace sociálních služeb v Moravskoslezském kraji
Transkript prezentace:

Transformace pobytových sociálních služeb - DZP Velehrad, Salašská 61

I my chceme žít společně s vámi, ne za zavřenou branou! Projekt „ Podpora transformace“DZP Velehrad, Salašská

Domov pro osoby se zdravotním postižením Velehrad Salašská 61 82 uživatelů - služba DZP   3 uživatelé - služba týdenní stacionář   celkem pracovních úvazků 50,5 z toho:    25 pracovníků PP    5 výchovných pracovníků    3 zdravotní sestry    5 střední management   12,5 - kuchyň, úklid, prádelna

Uživatelé s NMP 11 / 7ŘS Uživatelé se SMP 25 Uživatelé s VMP 26 Uživatelé děti 13

Proces transformace - 1 krok Vytvoření Multidisciplinárního transformačního týmu - složení: SSL Uherské Hradiště: Mgr. Antonín Ondráš, Mgr. Bronislav Vajdík, Mgr. Markéta Benešová DZP Velehrad: PaedDr. Irena Hučíková, Blanka Buchtíková, Mgr. Petra Humpolová, Bc. Jana Sentlová KÚ Zlín: Mgr. Marta Karpielová Regionální pracovník NC: Mgr. Jana Tomšová Pracovník NC v zařízení: Pavlína Vavřiníková

Plán práce Transformačního Týmu pracovní setkání 2x měsíčně - 1x SSL Uherské Hradiště                                                       1x DZP Velehrad   Zpracování Transformačního plánu Zjišťování základních údajů pro posuzování uživatelů Vypracování dotazníku posuzování nezbytné míry podpory Nastavení spolupráce s jinými subjekty - obce Velehrad, Modrá, města UH, St. Město, Oblastní charita, Diakonie, Praktická škola Mařatice, UP Olomouc, DSS Slatiňany.... Vytipování vhodných lokalit a pozemků pro realizaci CHB,STD

Proces transformace 2. krok Důležitým krokem k zahájení transformace bylo provést revizi analýzy aktuálních potřeb a přání našich uživatelů. k tomu nám sloužil „Základní zjišťované údaje pro posuzování uživatelů“, Posuzování uživatelů z hlediska bydlení. a formulář „Zmapování současné situace klienta“, kde bylo nutno vyplnit: Návrh na změnu poskytované služby (typu) dle pracovníka (v součinnosti s týmem) Představa klienta – co by chtěl, kde by chtěl žít

Tímto byly zjišťovány údaje o původních vazbách klientek a kde by se případně chtěly vrátit. Nedílnou součástí bylo také navázání spolupráce s opatrovníky a rodinnými příslušníky (byli písemnou formou informováni o procesu transformace). Na základě tohoto zjištění nám vzešlo, kolik klientů je v současné době připraveno nebo se bude připravovat na chráněné a kolik klientů bude využívat službu domov pro osoby se zdravotním postižením.

Proces transformace 3. krok Přijetí myšlenky procesu transformace naší sociální služby u pracovníků – nástroje: velkou roli zde sehrála pracovní návštěva pracovnic z DSS Slatiňan přednáška na téma „chráněné bydlení“ Plánovaná exkurze do zařízení, která poskytují službu: - chráněné bydlení - podpora samostatného bydlení

Proces transformace 4. krok Probíhající nácviky samostatnosti: nácvik třídění, věšení, skládání a žehlení prádla příprava jídla, vaření s dohledem nácvik stolování nácvik úklidových prací samostatné vycházky mimo zařízení hospodaření s penězi cestování, zodpovědnost za osobní doklady, manipulace s penězi

Chráněné bydlení I. a II. etapa transformace zřízení chráněného bydlení pro 12 uživatelů Lokalita Staré Město II.     Etapa transformace:   zřízení chráněného koedukovaného bydlení pro 12 uživatelů Lokalita Uherské Hradiště Vybudování sociálně terapeutické dílny v Uherském Hradišti

II. Etapa transformace:   zřízení chráněného koedukovaného bydlení pro 12 uživatelů lokalita Staré Město

III. Etapa transformace:   zřízení chráněného koedukovaného bydlení pro 36 uživatelů lokalita Staré Město, Uh. Hradiště? vybudování Sociálně terapeutické dílny s kapacitou 30 uživatelů

Reálný pohled do domova Nevyhovující úložné prostory, do budoucna žádné investice do vybavení domova Reálný pohled do domova

Jediný venkovní prostor pro volnočasové aktivity Zastaralé vybavení terapií – žádné investice

Prostory v objektech nejsou bezbariérové K dispozici je pouze 1 schodolez

Koupelna – 1 vana se zvedákem, 1 vana mobilní

Předimenzované pokoje Soukromí ???