Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ústav vs. Komunitní služba

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ústav vs. Komunitní služba"— Transkript prezentace:

1 Ústav vs. Komunitní služba
Domov Háj

2 Je běžné žít na ubytovně nebo v hotelu? Napořád?
Objekt Pětipatrová budova. Rodinný dům. ústav komunitní služba Je běžné žít na ubytovně nebo v hotelu? Napořád?

3 Sportovní areál, ovocný sad.
Okolí domu Sportovní areál, ovocný sad. Běžná zahrada. ústav komunitní služba Je normální mít doma 2 hřiště nebo je normální mít zahradu, o kterou se staráte?

4 Chtěli byste bydlet v nemocnici?
Chodby Prostředí rodinného domu. Nemocniční prostředí. ústav komunitní služba Chtěli byste bydlet v nemocnici?

5 Chtěli byste, aby s Vámi bydlel člověk, kterého neznáte?
Pokoje Převážně dvoulůžkové pokoje. Převážně jednolůžkové pokoje. ústav komunitní služba Chtěli byste, aby s Vámi bydlel člověk, kterého neznáte?

6 Botník Skříňový botník v dlouhé chodbě. Předsíň rodinného domu. ústav
komunitní služba Chcete si ukládat boty do společného botníku od nějž vás dělí 3 – 4 patra?

7 Koupelna v rodinném domě.
Intimita hygieny Sociální příslušenství na pokoji, ale také společné koupelny na patrech. Koupelna v rodinném domě. ústav komunitní služba Je normální mít jednu koupelnu s vanou pro cca 20 lidí nebo mít běžnou koupelnu pro 5 – 6 lidí v domácnosti?

8 Není lepší, když si člověk jídlo sám připraví?
Příprava jídla Klient si stravu sám připraví, případně mu pracovník pomůže. Výdej stravy odebírané z kuchyně LDN. ústav komunitní služba Není lepší, když si člověk jídlo sám připraví?

9 Stolování Velké jídelny, jídlo v určenou hodinu, vaření společné kávy.
Stolování jako v rodině, kávu si vaří každý sám. komunitní služba Podřídíte se době vaření kávy nebo si ji raději připravíte, kdy chcete? ústav

10 Léky dávkuje a vydává personál.
Příprava léků Léky dávkuje a vydává personál. Léky si bere klient sám. Dávkuje si je s mírnou podporou pracovníka nebo úplně samostatně. ústav komunitní služba Když berete léky, chcete mít také přehled kolik a na co? Chcete si je vzít sami?

11 Pracovní možnosti klientů
Práce klienta na DPP v rámci organizace, nebo aktivizace v terapeutické dílně. Zaměstnání na volném trhu práce (příp. podpora organizací typu „Fokus Vysočina“, „Rytmus“) ústav komunitní služba Je normální pracovat tam, kde bydlím?

12 Možnost jít si nakoupit do města.
Možnost nákupu Kiosek v areálu Domova a LDN, který je otevřen od 7.00 do hod., a je zde omezený výběr. Možnost jít si nakoupit do města. ústav komunitní služba Je ekonomické a normální takto nakupovat? Nebo je lepší jít si nakoupit do běžného obchodu za běžné ceny?

13 Praní, žehlení, rozvoz prádla
Prádlo je práno v prádelně, tam je vyžehleno a pracovníci ho rozvezou na pokoje. Klient si prádlo pere a žehlí sám s odpovídající podporou. ústav komunitní služba Je běžné nechat si prát prádlo firmou, přestože jsem schopný prát ho sám?

14 Úklid podlah společných prostor i pokojů provádí uklízečka.
Klient si svůj pokoj uklízí sám s odpovídající podporou. V úklidu společných prostor se klienti střídají. Úklid podlah společných prostor i pokojů provádí uklízečka. ústav komunitní služba Je běžné nechat za sebe uklízet jiné, přestože to zvládnu sám?

15 Poštu ze schránky vybírají klienti.
Pošta Poštu ze schránky vybírají klienti. Poštu přebírá pracovník, předává ji klientovi. Pohlednice si může koupit, ale i vybrat u sociální pracovnice, ta mu je pak zaúčtuje. ústav komunitní služba Je běžné, aby za mě poštu automaticky přebíral někdo jiný, pokud to zvládnu sám?

16 Běžný společenský ples.
Účast na akcích Masopust v domově. Běžný společenský ples. ústav komunitní služba Čím dosáhneme většího začlenění klientů do komunity? Pořádáním akcí v zařízení? Nebo účastí klientů na veřejných akcích v běžné společnosti?

17 Tak kde byste chtěli žít vy?


Stáhnout ppt "Ústav vs. Komunitní služba"

Podobné prezentace


Reklamy Google