Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

„Poskytování sociálních služeb které jsou dostupné a kvalitní

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "„Poskytování sociálních služeb které jsou dostupné a kvalitní"— Transkript prezentace:

1 Dolmen o.p.s., Agentura pro chráněné bydlení, Liberec v projektu Karlovarského kraje

2 „Poskytování sociálních služeb které jsou dostupné a kvalitní
Individuální projekt Karlovarského kraje „Poskytování sociálních služeb v Karlovarském kraji, které jsou dostupné a kvalitní z pohledu uživatele“

3 Hlavní cíle projektu zlepšení systému poskytování sociálních služeb v Karlovarském kraji především osobám se zdravotním postižením podpora procesu přechodu osob se zdravotním postižením z pobytových ústavních zařízení do potřebných alternativních sociálních služeb. Bližší informace o projektu na

4 1. 09. 2010 zřízení pobočky v Sokolově
zahájení poskytování sociální služby chráněného bydlení 8 klientům, kteří přešli z DOZP „Pramen“ v Mnichově, DOZP Radošov a DOZP „Sokolík“ v Sokolově. Inovativním prvkem je individuální chráněné bydlení – počet osob v domácnosti je 1 – 2. stěhování dalších 4 klientek do chráněného bydlení v Habartově

5 Období před přechodem klientů do chráněného bydlení
Realizátorem projektu přechodu je INSTAND o.s. nastoupili noví asistenti do DOZP a zahájili přípravu klientů na samostatný život. Asistenti absolvovali řadu školení a vzdělávacích kurzů.

6 Příprava na samostatný život
Spočívala především v nácviku každodenních činností spojených s chodem domácnosti, tj. vaření, nakupování, úklid, cestování apod.

7 Příprava na samostatný život
Kromě nácviku praktických činností, podnikali klienti například seznamovací výlety.

8 Stěhování klientů V DOZP bydleli klienti po dvou v pokojích o rozměrech 2x4m. Přípravy na stěhování vrcholí na konci září 2010.

9 Stěhování klientů Těsně před odstěhováním oslavil jeden z klientů své narozeniny. Oslava byla spojena i s rozloučením s ostatními klienty DOZP.

10 V novém bytě Se stěhováním měli klienti i asistenti spoustu práce a zařizování. Než si své domácnosti vybaví podle svých představ a přání bude ještě chvíli trvat.

11 Současný život klientů
Život klientů je bohatší o řadu činností. S podporou asistentů zajišťují veškerý chod svých domácností. Asistenti se snaží, aby klienti využívali svých vlastních schopností co nejvíce a dále se přitom rozvíjeli. Klienti si sami organizují život dle svých potřeb, přání a možností. Nemusí se podřizovat skupině, jako v DOZP.

12 Současný život klientů
Spolupracujeme s dalšími organizacemi, které pomáhají klientům v uplatnění na trhu práce. Většina klientů navštěvuje agenturu pro podporované zaměstnání. Před přechodem do chráněného bydlení byli zaměstnáni 2 klienti z 12. V současnosti počet zaměstnaných klientů vzrostl na 4.

13 Současný život klientů
Dále se snažíme o obnovu rodinných vztahů a jejich upevňování. V DOZP bylo v kontaktu s rodinou třetina klientů. V současnosti se podařilo navázat kontakt s rodinou u dalších 3 klientů.

14 Současný život klientů
Pomáháme klientům i v oblasti partnerských vztahů, jejichž navazování bylo v DOZP téměř nemožné. Poskytujeme jim v této oblasti rady a podporujeme také schůzky s partnery. Posilujeme kontakt klientů se společenským prostředím.


Stáhnout ppt "„Poskytování sociálních služeb které jsou dostupné a kvalitní"

Podobné prezentace


Reklamy Google