Působnost odboru bezpečnostní politiky MV a jeho role systému povolování obchodu s vojenským materiálem Mgr. Milena Bačkovská Odbor bezpečnostní politiky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Uzavírání veřejnoprávních smluv
Advertisements

Kontrola exportu vojenského materiálu a ručních zbraní pro civilní použití – role MZV.
Prezentace k problematice – „obchod s vojenským materiálem, obchod se zbraněmi a střelivem, licenční řízení.“ Novela zákona o zahraničním obchodu.
1 Působnost Ministerstva obrany při Zahraničním obchodu s vojenským materiálem V Praze dne
Poslání Intervenčního centra
2 Dobrovolníci v sociálních službách zákon č. 198/2002 Sb., o dobrovolnické službě a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů Ing. Hana.
„Preventivní aktivity MV - bezpečný prostor pro seniory“
Bezpečnost, bezpečnostní hrozby a rizika
Sekce logistiky MO Zásadní změny v pravidlech pro nošení vojenského stejnokroje, vybraných součástek vojenské výstroje a drobných stejnokrojových doplňků.
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY
Novela zákona č. 38/1994 Sb. (zákon č. 220/2009 Sb.)
Ministerstvo průmyslu a obchodu Prezentace k nařízení 764/2008 o vzájemném uznávání
Kontrola zboží dvojího použití - nové aspekty Ing. Svatopluk Leitgeb 10. listopadu 2009 © 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Oddělení ústavní a ochranné výchovy - Činnost resortu vnitra v oblasti práce s rizikovými a ohroženými dětmi a mladými lidmi. - Pohled na téma v kontextu.
Seznámení s projektem „Národní daňová a kriminální agentura“
3. přednáška, Informační systémy veřejné správy (ISVS) Situace v ČR Úvod do eGovernmentu Výběrová přednáška.
Sankce a omezující opatření
Základní registr obyvatel
Ochrana kritické infrastruktury
Ochrana zemědělského půdního fondu při stavbě fotovoltaických elektráren Ing. Ivana Skalická.
Problematika informační kriminality
ZD - změny, registrace Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
Provádění zahraničního obchodu s vojenským materiálem
OBLAST VYDÁVÁNÍ POVOLENÍ. Povolování obchodu s vojenským materiálem upravuje § 6 až 13 zákona č. 38/1994 Sb. § 6 - vydává se právnické osobě se sídlem.
OBLAST UDĚLOVÁNÍ LICENCÍ. Žádost právnické osoby pro každou smlouvu, jejímž předmětem je obchod s VM podle § 2 odst.1 nebo. Žádosti a dokumentace § 14.
Licenční správa říjen 2008 KONTROLA EXPORTU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ- SOUČASNÝ VÝVOJ PRÁVNÍ PŘEDPISY ES V OBLASTI KONTROLY VÝVOZU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ A.
Působnost Ministerstva vnitra a jeho role systému povolování obchodu s vojenským materiálem Mgr. Milena Bačkovská Odbor bezpečnostní politiky.
Bezpečnostní politika České republiky JPM264
Vít Řanda Policejní prezidium ČR Úřad služby kriminální policie a vyšetřování oddělení informační kriminality.
Integrovaná prevence a omezování znečištění (IPPC) v České republice
Uzavírání veřejnoprávních smluv (zákon č. 500/2004 Sb., správní řád)
Řešení problematiky diváckého násilí. Proč?  zvyšující se intenzita projevů násilí  příliš velké zatížení Policie ČR  nedostatečná efektivita postihů.
Výkon státní správy na úseku evidence obyvatel (činnost ohlašovny) zákon č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů.
EU legislativa v oblasti kontroly vývozu zboží dvojího použití Ing. Zora Ondrejčíková Licenční správa Oddělení mezinárodních kontrolních režimů 10. listopadu.
Bezpečnostní politika
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
OBLAST VYDÁVÁNÍ POVOLENÍ. Povolování obchodu s vojenským materiálem upravuje § 6 až 13 zákona č. 38/1994 Sb. § 6 - vydává se právnické osobě se sídlem.
Setkání s veřejností na téma bezpečnost městys Nehvizdy 5. ročník.
Přednáška pro VIII. jarní semestr magisterského studia Subjekty trestního řízení prof. JUDr. Jaroslav Fenyk, Ph.D., DSc
Praha 8. září 2015 NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA Žofínské fórum.
Národní centrála proti organizovanému zločinu SKPV
Nová pravidla bezpečnosti na fotbalových stadionech Ivan Langer ministr vnitra Praha
INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ POUŽITÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PRO MODELOVÁNÍ A SIMULACE KRIZOVÝCH SITUACÍ - SEMINÁŘ ING. JIŘÍ BARTA Operační program.
CRZ Centrální registr zbraní. Úvod: Idea elektronického vedení evidence zbraní a střeliva vzešla v roce 2009 od bývalého předsedy Asociace výrobců.
Prof. JUDr. Jaroslav Fenyk, Ph.D., DSc
Prof. JUDr. Jaroslav Fenyk, Ph.D., DSc
Evidence přestupků Mgr. Radka Paulová ředitelka Rejstřík trestů Soudní Praha 4 Ing. Jan Ladin ředitel Odbor informatiky Ministerstvo spravedlnosti.
Vnitřní trh EU, volný pohyb pracovníků - funguje bez problémů? Magda Faltová.
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY Krajské ředitelství policie Jihomoravského kraje Městské ředitelství Brno por. Bc. Andrea KORNETOVÁ por. Bc. Andrea KORNETOVÁ –
Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Ostrava © Bílý kruh bezpečí, o. s.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Orgány právní ochrany občanů N á zev sady: Výuka občanské nauky v 2.
AKTUÁLNÍ PRIORITY ČESKÉ REPUBLIKY V OBLASTI BOJE PROTI TERORISMU Ivan Langer ministr vnitra.
Prevence domácího násilí z pohledu Ministerstva vnitra Praha 14. prosince konzultační dny k přestupkové agendě Ministerstvo vnitra.
Právní aspekty boje s teroristickou a extremistickou propagandou na internetu Renata Novotná CYBER 2008 Praha, 14. listopadu 2008.
PREZENTUJÍCÍ Registry ve veřejné správě Mgr. David Marek
Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie a vyšetřování Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie.
Veřejnoprávní smlouvy
Minimální standard sociální práce orgánu pomoci v hmotné nouzi
Setkání s veřejností na téma bezpečnost
Kybernetická kriminalita
Terapie pachatelů domácího násilí
Metodický pokyn k § 23a vodního zákona
Odbor životního prostředí MHMP
PRIORITY A NOVÁ STRUKTURA MINISTERSTVA VNITRA
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD (k datu )
Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona Štiřín
HISTORIE OCHRANY OBYVATELSTVA
Příprava občanů k obraně státu …
Transkript prezentace:

Působnost odboru bezpečnostní politiky MV a jeho role systému povolování obchodu s vojenským materiálem Mgr. Milena Bačkovská Odbor bezpečnostní politiky

Hlavní témata koncipování vnitřní bezpečnostní politiky státu tvorba systémových, legislativních a organizačních podmínek pro potírání kriminality plnění významných úkolů v oblasti krizového řízení správní řízení v oblasti obecní policie, zbraní a střeliva a dopravního inženýrství

Hlavní úkoly odboru reforma policie a zákon o Policii ČR extremismus organizovaný zločin drogy obchod s lidmi komerční zneužívání dětí násilí na sportovních utkáních domácí násilí policie a minority bezpečnost civilního letectví krizové řízení terorismus bezpečnostní hrozby korunní svědek a ochrana svědka výnosy z trestné činnosti bezpečnostní a vojenský materiál zákon o zbraních obecní policie

Role MV při obchodu s vojenským materiálem Řízení o vydání povolení: - § 6 odst. 2 zákona č. 38/1994 Sb. - vyjádření MV z hlediska bezpečnostních zájmů ČR při posuzování žádosti spolupracuje s dalšími subjekty (Policie ČR apod.)

Role MV při obchodu s vojenským materiálem Řízení o udělení licence: § 18 písm. c zákona č. 38/1994 Sb. – neudělí se, pokud to odporuje bezpečnostním zájmům ČR MV je žádáno o vyjádření v rámci probíhajícího správního řízení při posuzování žádosti spolupracuje s dalšími subjekty (Policie ČR)

Vývoz zbraní podle zákona o zbraních (č. 119/2002 Sb.) pouze individuální neobchodní vývozy zbraní zbrojní průvodní list pro trvalý vývoz zbraně (ZPL) vydává příslušný útvar policie od 1. 2. 2009 nelze udělit ZPL na vývoz zbraní nebo střeliva, které jsou uvedené jako vojenský materiál v zákoně č. 38/1994 Sb.

Kontakty E-mail: obp@mvcr.cz web: http://www.mvcr.cz/bezpecnost-a-prevence.aspx http://www.mvcr.cz/clanek/odbor-bezpecnostni-politiky.aspx

Děkuji za pozornost