MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Tisková konference 25.7.2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ministr pro místní rozvoj Mgr. František Lukl, MPA Čerpání EU fondů Zkrácení „vázací doby“ u dotovaného bydlení Program.
Advertisements

Koncepce politiky bydlení v ČR do roku 2020 a sociální bydlení 18. Září 2012.
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Nástroje na podporu bydlení v ČR Ekonomika bydlení a technické infrastruktury.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
1 Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014.
Českomoravská záruční a rozvojová banka a evropské peníze.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Finanční prostředky pro příští programové období prosince 2006 Ing. Bohdan Hejduk, náměstek ministra.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
1 Dotace MPSV jako zdroj financování zaměstnanců v sociálních službách Praha, květen 2014 Mgr. Antonín Shejbal Odbor sociálních služeb.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI Jan Král Výroční konference Regionálního operačního programu Severozápad ROP.
KONCEPCE BYTOVÉ POLITIKY DO ROKU 2020 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ červen 2011.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
POV Východiska POV 2008 Odstranění překryvů s Programem obnovy venkova ČR, zejména s Osou III zaměřenou na venkovské projekty Zásadní změna podoby.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Správa a distribuce dotací z fondů EU a státního rozpočtu ČR Tisková konference HVB Bank a České pojišťovny 3. října 2006.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
Snížení energetické náročnosti budov – SFŽP Základní škola - plášť Celkové náklady Kč ( ) Dotace < cca Kč Spoluúčast města.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
Svaz měst a obcí České republiky a zákon o rozpočtovém určení daní Ing. Oldřich Vlasák předseda.
Státní fond rozvoje bydlení Konference o sociálním / dostupném / bydlení Jednací sál Senátu Parlamentu ČR JUDr. Ing. Eva Helclová Programy a.
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
Co nám přinesl LEADER (14) Bilance naplňování SPL Opatření IV.1.2. Lada Nevečeřalová
Sociální bydlení z pohledu investiční podpory
Povodně a finanční pomoc Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Tisková konference
Mgr. Romana Derková Ostrava,
MŽP Likvidace škod po živelních pohromách – podprogram „MŽP Povodně 2013“ Mgr. Sabina Hamanová oddělení ochrany před povodněmi OOV MŽP
Ministerstvo pro místní rozvoj Představení hlavních priorit květen – říjen 2009 Tisková konference
Země živitelka 2009 Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Tisková konference
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
Monitorovací systém Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Tisková konference
Ministerstvo financí ČR Výsledky auditu návrhu státního rozpočtu na rok 2007 Ministr financí Vlastimil Tlustý 1. náměstek Eduard Janota Poradce Miroslav.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2007 I.náměstek ministra financí Ing. Eduard Janota 11. září 2006.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Deregulace nájemného v bytech RPG Deregulace nájemného v bytech RPG.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Vodohospodářská infrastruktura a veřejné zakázky Vlastimil Fidler Ministerstvo pro místní rozvoj.
PROVÁDĚCÍ PŘEDPISY transparentní novela zákona Vlastimil Fidler 1.
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2015  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Zastoupení zadavatele – ano - ne Konference: Elektronizace veřejných zakázek Pořadatel QCM s.r.o. Hotel Barcelo, Praha, Ing. Miroslav Jeništa.
Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Mgr. Ludmila Němcová Ing.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR 3. června 2014 Senát Parlamentu ČR SPOLEK PRO OBNOVU VENKOVA ČR.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
FN JESSICA v IOP Nástroj finančního inženýrství JESSICA Zvolená implementační struktura Řídící orgán IOP Holdingový fond – SFRB - instituce.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2016  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR PLÁNOVANÉ POUŽITÍ FINANČNÍHO NÁSTROJE.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
ČMZRB čtvrtstoletí podpory podnikání v ČR
Podpora podnikání v ČR Konference „Evropská unie a český export“
Národní dotační programy
ROP JV – informace o novém programovém období
Železniční doprava pro kraje Praha, 28. listopadu 2016
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2015
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Michal Šperling - EUREDIS
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
ČMZRB a podpora podnikání v ČR
Elektronická komunikace při zadávání veřejných zakázek Mgr. Jakub Váňa
Financování silnic II. a III. třídy
Transkript prezentace:

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Tisková konference

1. Fondy EU •Aktuální stav čerpání peněz z fondů EU •Příprava nového období čerpání peněz z fondů EU (2014 – 2020) 2. Novela zákona o veřejných zakázkách 3. Povodňové programy MMR ČR •Podpora bydlení při živelní pohromě •Strategie obnovy území OBSAH

1. Fondy EU

Aktuální stav čerpání peněz z fondů EU Stav k

Květen : Vláda schválila realokaci 7,3 mld. Kč Snížení rizika ztráty prostředků v roce 2015 Probíhají jednání při řešení problémů s ROP SZ Realokace, úhrada korekce za špatné čerpání … MMR – NOK mapuje možnosti využití fondů při odstraňování následků povodní Aktuální stav čerpání peněz z fondů EU

Priorita ministra: Využití všech možností tak, aby peníze z fondů EU byly smysluplně vyčerpány a nedošlo ke zbytečným ztrátám Aktuální stav čerpání peněz z fondů EU

Dopracování tzv. Dohody o partnerství •Materiál, který schvaluje Vláda ČR a Evropská komise, a který nastavuje pravidla, priority a cíle pro čerpání peněz z fondů EU •Základní dokument pro příští období •Nutná shoda napříč všemi zainteresovanými subjekty •Termín: září/říjen 2013 Vznikl řídící tým k problematice evropských fondů za účasti premiéra, ministra financí, ministra pro místní rozvoj a hejtmanů Příprava nového období

Priorita ministra: Podepsaná Dohoda o partnerství ze strany EK •To znamená nalezení kompromisu: Jaké prostředky z evropského rozpočtu získáme a v čem České republice pomohou •Uplatnění územní a urbánní dimenze •Nalezení vhodné role krajů v implementační struktuře •Naplnění potřeb krajů Příprava nového období

2. Zákon o veřejných zakázkách

Zachování současných hodnot pro veřejné zakázky malého rozsahu dodávky a služby 1 mil. Kč, stavební práce 3 mil. Kč U opakovaných VZ nebude zadavatel povinen uveřejnit předběžné oznámení Zrušení výběrového řízení z důvodu jedné nabídky možnost hodnotit pouze jednu nabídku při opakovaném vypsání Zasílání zadávací dokumentace k ÚOHS v elektronické podobě Novelizace ZVZ

Minimální zásahy do současného znění Účinnost od Zásadní reforma veřejných zakázek proběhne po schválení nových zadávacích směrnic EU Novelizace ZVZ

Priorita ministra: Přijetí novelizace zákona o veřejných zakázkách Příprava nového právního předpisu zohledňující novou evropskou úpravu a požadavky zainteresovaných subjektů Novelizace ZVZ

3. Povodňové programy MMR ČR

Strategie obnovy území

Program bude vyhlášen v srpnu po schválení Strategií obnovy území vládou předpokládané projednání 31.července Dotace krajům až do výše 50 % (85 %) celkových nákladů Dotace obcím až do výše 90 % celkových nákladů Věcné zaměření: školská, sociální, sportovní, zdravotnická a kulturní zařízení, vodohospodářské stavby Program obnovy obecního a krajského majetku Kraj Náklady na obnovu (tis. Kč) Kraje 50%Kraje 85% Navýšení pro kraje (b-a) Obce Celkem obce a kraje po navýšení (b+d) abcd Liberecký Jihočeský Plzeňský Královéhradecký Středočeský Ústecký Celkem

Běžící programy, vyhlášené 17. června 2013: Náhradní ubytování Pořízení a vybudování ubytovací jednotky sloužící k dočasnému náhradnímu bydlení Odstranění stavby Úhrada nákladů spojených s odstraněním nenávratně poškozených staveb pro bydlení Příspěvek 30 tis. Kč na opravu bytu Příspěvek slouží k úhradě části nákladů na opravu bytu MMR refunduje obcím náklady spojené s výše uvedenými výdaji. Občané žádají o peníze obec. Podpora bydlení

V rámci Strategie obnovy území budou vyhlášeny programy: •Podpora výstavby obecních nájemních bytů Max. 600 tis., respektive 1 mil. za zničený byt •Finanční pomoc v oblasti bydlení fyzickým osobám Příspěvek 150 tis. na domácnost, které byl zničen byt Podpora bydlení

Programy SFRB: •Zvýhodněný úvěr pro obce na opravu bytů 50 % nákladů, splatnost 10 let, 1% úrok •Zvýhodněný úvěr pro fyzické osoby na opravu bytu Max , splatnost 10 let, 2% úrok •Zvýhodněný úvěr pro fyzické osoby na výstavbu bytu Max , splatnost 20 let, 2% úrok Podpora bydlení

Priorita ministra: •Maximální rychlá a dostupná pomoc při řešení povodňových škod •85 % dotace Povodňové programy MMR ČR

Děkuji za pozornost