PERFORATION Václav POSPÍŠIL štěrbinová perforace trub

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Naše firma se Vám prezentuje
Advertisements

Téma: Plošné základy POS 1
Konference ČSVTS HGF a VŠB-TU Současnost a perspektivy těžby a úpravy nerudních surovin II Využití průzkumu ložisek nerudních surovin pro projektování.
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
Mechanika zemin a zakládání staveb
Reporting udržitelného rozvoje - nový pohled na těžební činnost.
Energetická bezpečnost regionu Workshop v rámci projektu Energetický Inovační Portál CZ-PL.
ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov Energetický audit VYHLÁŠKA.
Průmysl. O čem tato lekce bude: o průmyslu obecně, o koeficientu průmyslu, o ukazatelích charakterizujících průmysl.
TĚŽBA NEROSTNÝCH SUROVIN
Cíle územního plánování Cílem územního plánování je vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území, spočívající ve vyváženém vztahu podmínek.
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
OBNOVA RETENČNÍ NÁDRŽE JORDÁN
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Programová konference ČSSD Michal Hašek Předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje , Hradec Králové Silné, samostatné a spravedlivé.
ÚČEL AUTOMATIZACE (c) Tralvex Yeap. All Rights Reserved.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Seminář „Extrémy počasí a jeho dopady na Jihomoravský kraj“
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
PODZEMNÍ STAVBY Kolektory Ústav geotechniky.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova European Agricultural Fund for Rural Development (EAFRD) OSA I Ing. Zuzana Dvořáková odbor Řídící orgán OP.
Čistá mobilita, elektromobilita Ing. Luděk Sosna, Ph.D. ředitel odboru Strategie ELEKTROMOBILITA ve veřejné dopravě, Praha,
Zákon č. 334/1992 Sb. o ochraně zemědělského půdního fondu
Vliv dopravy na životní prostředí
Energetická budoucnost Moravskoslezského kraje s novou jadernou elektrárnou nebo bez ní? Ing. Pavel Bartoš viceprezident MSEK.
Sustainable Construction and RES in the Czech Republic Irena Plocková Ministry of Industry and Trade CR, Na Františku 32, Praha, CR.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
Úspora elektrické energie
Truhlářská firma Truhlářská firma, specializující se výhradně na zakázkovou výrobu nábytku, schodů a schodišť a dalších truhlářských výrobků jak z masivu,
Kontaminace (znečištění) vody
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Textilní výroba pro automobilový průmysl, zakázková výroba Každá výroba potřebuje profesionály.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Naše činnost  Příprava staveb  Projektová činnost ve výstavbě  Komplexní řízení staveb  Koordinační činnost  Dodávka a montáže TZB  Dodávka a montáže.
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
Vodní Elektrárna.
Institut environmentálního inženýrství 546
Elektrárna Počerady Leží v severozápadní části České republiky, přibližně uprostřed trojúhelníku měst Louny, Žatec a Most. Vlastní výstavba probíhala.
Ten dělá to a ten zas tohle
Pohled zadavatele na energetický audit ve velkém průmyslovém podniku Ing. Petr Matuszek Brno
Technické zařízení budov
Marketingové prostředí
Bílé vany - zásady provádění, příklady realizací
Energetický audit ve velkém průmyslovém podniku z pohledu zadavatele Ing. Petr Matuszek Seminář AEM Brno
Rekultivace skládek Kruh: 205. Rekultivací skládky rozumíme činnost směřující k vytvoření podmínek, za nichž je možno území skládky následně využít v.
Agentura BESTa Promotion. Firmy využívají řadu nástrojů na podporu prodeje. Profesionální pomoc a organizace jsou zde nezbytné.Specializované agentury.
ROZBOR UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ ENVIRONMENTÁLNÍ PILÍŘ Ostrava Ing. Jiří Krist.
Trasování lesních cest
BUDOUCNOST ČESKÉ ENERGETIKY V EVROPĚ
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Roční produkce VEP ve skupině ČEZ
zásady navrhování dopravních – železničních staveb
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Případová studie – analýza úspěšně realizovaného projektu z OP Zemědělství Bc. Lukáš Tymel Řídící orgán OP Zemědělství a OP Rybářství.
© Asociace dodavatelů plastových potrubí - Ing. Pavel Prokop, X / 2007 Today about future … 1 4. Kanalizační sítě v Evropě - výstupy projektu SMP 1.SMP.
Fasádní obklady Ing. Miloslava Popenková, CSc. FASÁDNÍ OBKLADY dělení KONTAKTNÍ (lepené) BEZKONTAKTNÍ (zavěšené odvětrávané)
Zkoušení potrubí pro odvod kouře a tepla z pohledu výrobce Ing. Vilém Stanke.
2. setkání pracovní skupiny „Životní prostředí“. Souhrnná SWOT analýza Silné, slabé stránky Silné stránky B. Slabé stránky B. Zvyšování podílu separovaného.
TVIP 2017 Institut environmentálního inženýrství
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2.ročník oboru Strojírenství.
Možnosti využití expertní pomoci JASPERS
Rozpočtování - Inženýrských staveb
Ekonomika životního prostředí
Operační program životní prostředí
Česká republika Životní prostředí ZŠ Hejnice 2010 Mgr. Jan Kašpar.
Digitální učební materiál
Rozpočtování - Inženýrských staveb
Environmentální Profil
Znečištěné místa na Slovácku
Transkript prezentace:

PERFORATION Václav POSPÍŠIL štěrbinová perforace trub Najdete nás : S t r a š i c e 451, 338 45 Strašice Objekt KASÁREN Czech Republic www.pospisil-ro.cz info@pospisil-ro.cz +420 602 413 870 fax : +420 371 72 20 81

Pro naši rodinnou firmou je kvalita a kvalitní výrobek jednoznačnou prioritou a samozřejmostí.

Perforované trubky firmy POSPÍŠIL Naše firma Václav Pospíšil vznikla v roce 1992 v Rokycanech a od roku 1999 se specializuje na vlastní výrobu a to specializovanou strojní štěrbinovou perforaci trub z PVC, PEHD, HDPE, PP a jejich sloučenin. Výrobky firmy Václav Pospíšil díky své specializaci aktivně přispívají ke zlepšení životního a pracovního prostředí nejen ve svém blízkém okolí, ale i daleko za hranicemi svého regionu. Pomáháme malým i velkým firmám, které péči o životní prostředí zahrnuly do své činnosti tuto činnost efektivně naplňovat.

skládkové hospodářství: plošné i místně cílené jímání kontaminovaných vod a jejich odvod do sběrných nádrží včetně zajištění dalšího neprosakování do okolní horniny (použití trubek perforovaných pouze v určité výseči) – a to jak u nově zakládaných skládek, tak i při sanaci již existujících skládek¨ odvod povrchových vod prosakujících skládkou do podloží jímání povrchové vody a minimalizace jejich průsaku do vlastního tělesa skládky

stavby tunelů (silničních, železničních, technických,…) odvod spodních vod a zamezení jejich průsaků do tunelu – do základů staveb se pokládají perforované trubky umožňující permanentní odvod prosakující spodní vody, současně se tyto samočistí odváděnou vodou) jímání průsakových vod a jejich odvod vně tělesa tunelu Zakládání a obnova pramenišť minerálních vod jímání průsakových minerálních spodních vod Obnovitelné zdroje energie Jímací otvory do plastového potrubí obdélníkového a kruhového tvaru pro jímání plynů v návaznosti na výrobu elektrické energie.

zakládání průmyslových staveb (výrobní haly, velkoprodejny, sklady, …) odvodnění základů staveb (i v geologicky nepříznivém prostředí) plošný odvod vody ze stavebně upravených ploch (silnice, parkoviště, …) plošné čištění kontaminovaných zemin do navrtaných sond jsou vkládány perforované trubky (dle přesně zadaných parametrů) jímající kontaminované vody a plyny a odvádějící je na povrch k dalšímu zpracování

ochrana staveb proti pronikání radonu zabezpečení permanentního odvětrávání prostor využitím perforovaných trubek vložených do základů staveb stavby sportovního a rekreačního charakteru odvodnění dětských hřišť a sportovišť Oblast dobývání uhlí ( dobývací a těžební technika) Odvody spodních vod a plynů z důlních prostor.

Jak ekonomicky a efektivně řešit jímání a odvod tekutin, plynů? Společným jmenovatelem níže uvedených ekologicko-hospodářských činností je buď jímání a odvod kontaminovaných vod (nebo v budoucnu potencionálně kontaminovaných), potažmo plynů, nebo naopak jímání vody pro její další využití pitné vody ( naleziště nových a obnova již existujících pramenišť minerálních vod). Odvody spodních vod a plynů z důlních prostor.

Perforované trubky jsou právě oním řešením, které umožní veškeré níže uvedené zadání splnit pažení do vrtaných studní (stávajících i nově budovaných) sanace již existujících skládek bez ohledu na jejich velikost či stav znečištění ekologické zajištění zakládání nových skládek se zaměřením na jejich ekologickou nezávadnost ve vztahu ke svému okolí (s důrazem na vodní hospodářství) provzdušňování skládek a odvádění kontaminovaných vod a plynů (u stávajících i nově zakládaných) Výroba potrubí pro jímání plynu v rámci obnovitelných zdrojů elektrické eng.

odvodnění základů pozemních staveb (bez omezení co do rozsahu a velikosti) odvodnění inženýrských staveb, zejména silnic, tunelů, železničních tratí

Mnohaletou praxí v oboru perforace jsme dosáhli specializace, kdy provádíme strojní štěrbinovou perforaci na trubkách od průměru 40 mm do průměru 1200 mm. Maximální délka trubky (jednoho kusu) je 6000 mm. Naopak nejmenší možná délka jednoho kusu je 400 mm. A to právě umožňuje především ekonomicky efektivní využití i pro maloodběratele. Perforaci provádíme samozřejmě na potrubí jak s hladkou stěnou tak i se stěnou profilovou.

Otvory kruhového a obdélníkového tvaru v průměrech od 2 do 15mm a v šířkách od 1 do 15 mm. Délka štěrbiny závisí na žádaném průřezu otvoru ve vztahu k četnosti, šířce a provedení. Samozřejmostí je přizpůsobení otvorů specifickým požadavkům zákazníka . Perforace je prováděna jak příčnými řezy na osu roury tak za pomocí stopkových fréz je prováděn kruhový otvor kolmo k ose roury.

Nespornou výhodou je i skutečnost, že námi perforované trubky splňují ty nejpřísnější požadavky na nezávadnost ze zdravotnického hlediska a jsou tak plně využitelné pro pitnou vodu. A to bez jakéhokoli omezení. Splňují veškeré normy na obsah těžkých kovů, které při perforaci tzv. „ve velkém“ často trubky znečišťují. To je dáno právě použitým technologickým řešením.

Proč jsme nejlepší? V našich podnikových normách jsme vycházeli z norem platných v zemích EU. Působnost našich normativů je flexibilní z ohledem na potřeby trhu. Námi vyráběné výrobky můžeme rozdělit zhruba do šesti skupin: a) úhel 90° b) úhel 120° c) úhel 180° d) úhel 210° e) úhel 220° f ) úhel 360° Jak je patrné z přehledu jsme schopni dle požadavku zákazníka vyrobit jakýkoliv úhel prořezu.

Další předností naší výroby je dlouholetá zkušenost v oblasti obrábění plastů. Připojené fotografie jasně ukazují jak vysoké kvality řezu dosahujeme. Důkazem o naší kvalitě je také naše dlouholetá působnost na českém trhu. Ne vždy je však do páteřních větví skládek používán kvalitní materiál zajišťující jejich funkčnost. Příklady jsou rovněž doloženy fotografiemi (perforace prováděné motorovou pilou, …). Jak alarmují při vědomí toho, že páteřní větve skládek i větve vedlejší již nejde nikdy rekonstruovat či obnovit. Jsou vždy dokonale „uloženy a schovány“ pod několikametrovou vrstvou komunálního odpadu.

Využití pro skládkové hospodářství: plošné i místně cílené jímání kontaminovaných vod a jejich odvod do sběrných nádrží včetně zajištění dalšího neprosakování do okolní horniny (použití trubek perforovaných pouze v určité výseči) – a to jak u nově zakládaných skládek, tak i při sanaci již existujících skládek¨ odvod povrchových vod prosakujících skládkou do podloží jímání povrchové vody a minimalizace jejich průsaku do vlastního tělesa skládky

Naše produkce:

Toto není naše práce !

Jak alarmují při vědomí toho, že páteřní větve skládek i větve vedlejší již nejde nikdy rekonstruovat či obnovit. Jsou vždy dokonale „uloženy a schovány“ pod několikametrovou vrstvou komunálního odpadu.

Využití pro stavby tunelů (silničních, železničních, technických,…) odvod spodních vod a zamezení jejich průsaků do tunelu – do základů staveb se pokládají perforované trubky umožňující permanentní odvod prosakující spodní vody, současně se tyto samočistí odváděnou vodou) Jímání průsakových vod a jejich odvod vně tělesa tunelu

Naše produkce:

Naše produkce:

Obnovitelné zdroje energie Jímací otvory do plastového potrubí obdélníkového a kruhového tvaru pro jímání plynů v návaznosti na výrobu elektrické energie.

Naše produkce :

Využití pro zakládání průmyslových staveb (výrobní haly, velkoprodejny, sklady, …) odvodnění základů staveb (i v geologicky nepříznivém prostředí) plošný odvod vody ze stavebně upravených ploch (silnice, parkoviště, …) Bílinská kyselka – Minerální voda ZAJEČICE

Naše produkce:

Využití pro plošné čištění kontaminovaných zemin do navrtaných sond jsou vkládány perforované trubky (dle přesně zadaných parametrů) jímající kontaminované vody a plyny a odvádějící je na povrch k dalšímu zpracování

Naše produkce:

Využité pro stavby sportovního a rekreačního charakteru odvodnění dětských hřišť a sportovišť sanace golfových hřišť, často budovaných právě v rámci rekultivací na uměle vytvářených plochách a tím i problematické hydrogeologické situaci

Naše produkce:

Naše firma pro ekologii

Firma Perforation Václav Pospíšil získala ocenění za svojí práci

Naše podnikové normativy

Reference Reference firmy Václav Pospíšil – Strašice Jako příklad uvádíme : Rok 2002 - Severní lom – Severočeská uhelná Chomutov a.s. Rok 2003 - Severní lom – Severočeská uhelná Chomutov a.s. Rok 2004 - tunel Krasíkov Rok 2005 - Stavba tunel Panenská, Petrovice - Bauhaus Brno - Stavba tunel Libouchec , Petrovice Rok 2006 - Stavba tunel Karlín Rok 2010 - Letiště BBI Berlín průměr ID 600/6000 Rok 2011 - Zaječická hořká voda pr.630 mm Rok 2012 - Odstranění starých ekologických zátěží Kralupy nad Vltavou

Závěr M a j e t e k f i P o s p í š i l V dnešní době, kdy se problém hospodařením s vodou stává velice komplexní je nutná odpovědnost a ochota ke spolupráci každého jednotlivce i každé instituce, jde-li o úspory a ochrany vody. Musíme se chovat tak, abychom zásoby vody dokázali uchovat pro příští generace.