Ing. Stanislava Správková

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Advertisements

Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Rozvoj péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Finanční možností svépomocných skupin
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Transformační procesy- péče o osoby se zdravotním postižením ( mentálním) v KK
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Krátké představení vyhlášených výzev oblasti podpory 3. 1 a 3
Plánovaný rozvoj služeb
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Ing. Stanislava Správková
Individuální projekt Karlovarského kraje. Financování: Financování: ESF – OP LZZ prioritní osa 4.3 sociální integrace a rovné příležitosti, oblast podpory.
Proces nastavení sítě služeb péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje Mgr. Barbora Wenigová Karlovy Vary, Karlovy Vary,
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Katalog sociálních služeb, zkvalitnění jejich nabídky a vzdělávání jejich poskytovatelů.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Závěrečná konference k projektu
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
1 Plánování rozvoje sociálních služeb v ČR a další perspektivy jeho vývoje Zlín
Seminář školních metodiků prevence okresu Liberec Kateřina Gruntová, DiS.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Studium pro školní metodiky prevence
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
Informace o stavu přípravy střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období 2008 – 2011 informační seminář k PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Sociální služby a Projekt Zdravý kraj v Jihomoravském kraji J.Drbal, V.Kytnerová, K.Zouharová Plánování rozvoje sociálních služeb Dobrá praxe zdravých.
Zkušenosti s transformací sociálních služeb v Maďarsku Miklós Szentkatolnay Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Informace ze sociální oblasti
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Představení projektu Základní informace Cíle projektu Klíčové aktivity Realizované aktivity Připravované aktivity.
Investiční záměr Zlínského kraje Veřejné projednání obec Loučka
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
Komunitní plánování sociálních služeb Děčín
Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík
Ing. Stanislava Správková
Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík
Individuální projekt Karlovarského kraje Vytvoření sítě služeb péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje Shrnutí.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Ing. Stanislava Správková
Klíčové aktivity projektu
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Transkript prezentace:

Ing. Stanislava Správková 11. 5. 2010 Rozvoje péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje Ing. Stanislava Správková 11. 5. 2010

Individuální projekt KK Název projektu : „Rozvoj péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje“ Financování : ESF-OPLZZ, prioritní osa 3 sociální integrace a rovné příležitosti oblast podpory 3.1:Podpora sociální integrace a sociálních služeb Příjemce podpory : Karlovarský kraj

Individuální projekt KK Délka projektu : 24 měsíců Počátek projektu : 1.1.2010 Ukončení projektu 31.12.2011 Náklady projektu : 23 502 075,- Kč Bez finanční spoluúčasti KK

Individuální projekt KK Zajištění činností v projektu : Odbor sociálních věcí KÚKK – odborný garant projektu Agentura projektového a dotačního managementu Karlovarského kraje, příspěvková organizace – řízení a administrace projektu

Individuální projekt KK Realizátor aktivit projektu : ( na základě veřejné zakázky dle zákona č.137/2006 Sb., o veřejných zakázkách) Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví ředitelka Mgr. Barbora Wenigová

Individuální projekt KK Vazba na strategické dokumenty Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v KK na období let 2009-2013 Priorita strategické části – Rozvoj sociálních služeb pro osoby s chronickým duševním onemocněním - úkol pro KK provést analýzu stavu těchto osob na území KK a na jejím základě vytvořit síť sociálních služeb pro tuto cílovou skupinu

Individuální projekt KK Hlavní cíl projektu: Podpora přesunu péče o osoby s DO zejména ze zdravotnických ústavních zařízení do přirozeného prostředí těchto osob (domácností) Posílení rozvoje potřebných sociálních služeb pro osoby s DO

Individuální projekt KK Cílové skupiny : Zaměstnanci obecních úřadů Poskytovatelé sociálních služeb Osoby se zdravotním postižením (s DO )

Individuální projekt KK Hlavní aktivity projektu (7) : Řízení projektu Mapování Tvorba koncepce péče Tvorba modelu a podpora zahájení činnosti sociálních služeb Vzdělávání a stáže Informační a destigmatizační kampaň Komunitní plánování-podpůrné pracovní skupiny

Individuální projekt KK Výstupy z aktivit projektu : Aktivita - Mapování Situační analýza : stav péče o osoby s DO v KK,ČR,zahraničí důraz na služby pro osoby dlouhodobě duševně nemocné a osoby se závislostí na návykových látkách potřeby uživatelů, poskytovatelů péče

Individuální projekt KK Aktivita – Tvorba koncepce péče Koncepce péče o osoby s DO ( důraz na osoby dlouhodobě duševně nemocné včetně osob závislých na návykových látkách) Ekonomická analýza a implementační plán pro KK ( ve fázích) a analýza rizik Návrh na vzdělávání zaměstnanců obecních úřadů

Individuální projekt KK Aktivita –Tvorba modelu a podpora zahájení činnosti sociálních služeb Vytvořen model sociálních služeb pro osoby s DO (nejméně 4 sociální služby ) Existuje podrobná dokumentace min. 4 navrhovaných sociálních služeb pro osoby s DO

Individuální projekt KK Vytvořeny podmínky pro vybudování a poskytování 2 sociálních služeb pro osoby s DO v okrese Karlovy Vary ( 2 služby jsou zaregistrovány) Pracovníci 2 nových sociálních služeb jsou vyškoleni, odborně připraveni pro výkon sociální služby

Individuální projekt KK Aktivita – Vzdělávání a stáže Vzdělávání 7 modulů vzdělávání – akreditované : Poskytovatelé sociálních služeb – 20 hodin Zaměstnanci obcí ( II., III. stupeň), KÚKK (sociální pracovníci -sociálně právní ochrana dětí, sociální služby) - 80 hodin

Individuální projekt KK Pracovníci- příspěvek na péči – 20 hodin Veřejní opatrovníci obecních úřadů – 8 hodin Vedoucí odborů sociálních věcí + metodici komunitního plánování min. 4 hodiny

Individuální projekt KK Stáže V dobře fungujících a organizovaných službách v zahraničí – 2 stáže (23 stážistů) Metodický manuál stáží, sborník stáží

Individuální projekt KK Celostátní odborná konference – osoby s DO Aktivita – Informační a destigmatizační kampaň Informační kampaň Webové stránky projektu Sociální on-line poradna Plakáty, brožury pro sociální pracovníky

Individuální projekt KK přeložená kniha SHUNNED (Diskriminace lidí s duševní poruchou, Graham Thornicroft) Kulatý stůl (rodiny pacientů, uživatelů, odborníci, zřizovatelé služeb, poskytovatelé) Destigmatizační kampaň cílem odbourat předsudky vůči duševním poruchám , přispět k iniciaci změny systému péče

Individuální projekt KK Aktivita- Komunitní plánování - podpůrné pracovní skupiny Vytvořené podpůrné pracovní skupiny na území KK Zapracovány zjištěné potřeby cílové skupiny – osob s DO do systému tvorby sociálních služeb ( sítě ) na místní a krajské úrovni

Individuální projekt KK Do aktivit pozváni dopis Miloslava Čermáka náměstka hejtmana KK pro oblast sociálních věcí a oblast neziskových organizací

Individuální projekt KK Děkuji za pozornost. Ing. Stanislava Správková 35 35 02 246 stanislava.spravkova@kr-karlovarsky.cz