Léčebně rehabilitační péče

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Z podkladů ČRDM upraveno pro potřeby SH ČMS
Advertisements

HLÁŠENÍ ÚRAZU POSTUP.
O.Sláma, Š. Špinka Projekt „Paliativní péče v ČR“ Senát PČR
Regionální konference cestovního ruchu
Vertikalizace pacienta sed, stoj, chůze
Rehabilitační a kompenzační pomůcky
Dětský pacient v ordinaci praktického lékaře.
Zajištění včasné rehabilitace po úrazech a operacích pohybového a nervového systému ve FN Brno Projekt „Zajištění včasné rehabilitace po úrazech a operacích.
Úhradová vyhláška, a regulace v letech 2009, 2010 a 2011.
Seminář o všech aspektech choroby Charcot-Marie-Tooth Senát ČR 7. 11
OBČANSKÉ SDRUŽENÍ PACIENTŮ S. IDIOPATICKÝMISTŘEVNÍMI
Kontrola podle čl. 16 Kontrolor podle čl. 16 Oddělení kontroly dotací.
Vrozená vývojová vada kyčlí
24 hodinová dostupnost lékařské péče Lékařská pohotovostní služba
„Malá novela“ zákona č. 95/2004 Sb
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
Zdravotnická zařízení v ČR struktura a vlastnictví
Vyškovský cerebrovaskulární den Stávající stav budovy neurologického oddělení I a II p.
PEČOVATELSKÁ SLUŽBA POMÁHÁ Zmáhají Vás již některé činnosti v domácnosti či v péči o vlastní osobu? Omezují Vás zdravotní problémy v těchto běžných činnostech?
Lázeňská léčebná rehabilitace pacientů s roztroušenou sklerózou
Oddělení metodiky OP Rybářství (SZIF) ŘO OP Rybářství (MZe)
ÚRAZOVÉ POJIŠTĚNÍ administrace.
Poskytování informací krajskými odbory ÚZIS ČR
Všeobecná sestra v sociálních službách
Edukace pacienta před a po totální endoprotéze kyčelního kloubu
Výchovný ústav, dětský domov se školou, základní škola a střední škola Dřevohostice pořádá 13. ročník turnaje v nohejbalu trojic a dvojic KDY: ve středa.
Pokyny k vyplnění přihlášek ke studiu na SŠ. Vyplnění přihlášek ke studiu na SŠ: 1.) vytisknete si první stranu přihlášky (formuláře – přihláška na SŠ)
Typy lůžek Pomocná zařízení lůžka
DOMÁCÍ ZDRAVOTNÍ PÉČE.
Organizace lázeňské léčby
Elektronické služby VZP ČR
- DODACÍ LIST – seznam zaslaného zboží a jeho množství (resp. seznam provedených prací). Odběratel si podle dodacího listu může zkontrolovat úplnost dodávky.
ORTOPEDICKÉ ODDĚLENÍ 2012.
Prosinec 2007 MUDr. Jana Valjentová a kolektiv Cesty domů
ORTOPEDICKÉ ODDĚLENÍ přednosta MUDr. Zdeněk Košťál.
Fakultní nemocnice Ostrava
CHARITA OSTRAVA CHOS a Mobilní hospicová jednotka
Aneta Kafková, Marie Strašíková
Bakalářské studium 3. ročník – ošetřovatelství – prezenční 3. ročník – ošetřovatelství – prezenční 912Základy řízení 912Základy řízení 4. ročník – ošetřovatelství.
Léčebný řád nemocnice Karel Šebestík. 1. Při přijetí do nemocnice se Vás ujme sestra, která Vás seznámí s oddělením, uvede do pokoje, zapůjčí nemocniční.
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
Všechna práva vyhrazena © RENTA TREND s.r.o. Jak to funguje…?
Hamzova odborná léčebna pro děti a dospělé Luže – Košumberk
Zjednodušení orientace na portálech veřejné správy Jaroslav Svoboda - Ministerstvo vnitra ČR Iva Zelenková - Ministerstvo informatiky ČR Konference ISSS,
Končetinové protézy X33BMI Základy biomedicínského inženýrství
Sledování nežádoucích událostí ČAS 2009 MUDr.Zdeněk Hřib KVZ 3.LF UK.
Příjem pacienta na lůžkové oddělení a jeho bezpečí
Lázeňská péče v ČR  Lázeňské péče se v České republice rozděluje na dvě (tři) základní skupiny, a to na  komplexní lázeňskou péči  příspěvkovou lázeňskou.
Domácí ošetřovatelská péče. Domácí ošetřovatelskou péčí je zdravotní péče poskytovaná pacientům v jejich sociálním prostředí. Na základě doporučení: 
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2008 Ministerstvo zdravotnictví Praha,
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona : III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_13.
Jan Vacek. Program cerebrovaskulárních center  Věstník MZ …………………………………………………………… …………………………………………………………… …………………………………………………………… ……………………………………………………………
1 Školka ve VFN v Praze Tisková konference,
Ošetřovatelská péče v pobytových zařízeních sociálních služeb MUDr. Tom Philipp, Ph.D., MBA náměstek pro zdravotní pojištění.
Představení Uherskohradišťské nemocnice součást nemocnic Zlínského kraje.
Zdravotnická dokumentace SHRNUTÍ. Zákonný rámec Zákon č.372/2011 Sb. - Zákon o zdravotnických službách – ruší mj. Zákon 20/1962 Sb., - „O zdraví lidu“,
Leoš Heger Konference „Zdraví seniorů“ , PSP ČR Praha programové body TOP 09 zdravotnictví x senioři.
Úskalí úhradové vyhlášky 2017 z pohledu zdravotnického zařízení
XII. Konference samospráv Olomouckého kraje 21. 4
Optimed I. ortopedická klinika LF MU v Brně Z. Rozkydal
Ošetřovatelství v primární péči
Postup při podání žádosti o poskytnutí peněžních prostředků z rozpočtu SMO na rok 2017 a 1. pol. roku 2018.
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: rehabilitační a fyzikální medicíny (FBLR) 2007–2016 NZIS REPORT č. K/22 (08/2017)
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
OZNÁMENÍ ÚRAZU POSTUP.
Sdružení lázeňských míst Statuty lázeňských míst 21. června 2013
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Lázeňská léčebně rehabilitační péče péče v dětských ozdravovnách Dohodovací řízení pro rok Společný návrh ZP.
Skupina poskytovatelů akutní lůžkové péče Dohodovací řízení pro rok 2020 Společný návrh ZP
Transkript prezentace:

Léčebně rehabilitační péče „Návrh na léčebně rehabilitační péči v odborné léčebně“ pro DOSPĚLÉHO pacienta Z DOMOVA návrh smí napsat jen registrující, tj. praktický lékař pro dospělé, obvykle na doporučení specialisty, tj. ortopeda, neurologa, rehabilitačního lékaře atd. Návrh musí být schválen revizním lékařem příslušné zdravotní pojišťovny k místu registrujícího lékaře. Z NEMOCNICE návrh vystavuje ošetřující lékař toho oddělení, kde je pacient hospitalizován. I tento návrh musí být schválen revizním lékařem. Pacient musí být odléčen do 6 měsíců od data vystavení návrhu.

„Návrh na léčbu pacienta na lůžkovém oddělení ošetřovatelské péče a na Spinální rehabilitační jednotce v HL“ návrh vystavuje registrující, tj. praktický lékař pro dospělé nebo příslušný specialista, či ošetřující lékař nemocnice, kde je pacient hospitalizován. Revizní lékař tento návrh NESCHVALUJE!  

Pacient musí být odléčen do šesti měsíců od data vystavení návrhu. www.hamzova-lecebna.cz Postup vyplnění formuláře: Pokud navrhující lékař vyplňuje návrh na PC, vystavuje ho pouze v jednom vyhotovení, potřebné díly návrhu 2, 3, 4 se pořizují formou kopie v průběhu vyřizování návrhu.   V návrhu musí být vyplněny všechny požadované údaje do předtištěných míst, nebo podle osnovy (viz lékařská zpráva), resp. proškrtnuty nehodící se údaje v předtisku návrhu, a to mimo části vyhrazené reviznímu lékaři. Nezapomeňte na podpis pacienta. Řádně vyplněný návrh (dle pravidel platné metodiky) navrhující lékař potvrdí svým podpisem, jmenovkou a čitelným otiskem razítka zdravotnického zařízení na každém dílu návrhu zvlášť. Všechny díly návrhu odešle navrhující lékař na místně příslušnou pobočku zdravotní pojišťovny ke schválení reviznímu lékaři. Návrh na léčebně rehabilitační péči v odborné léčebně (dále jen „návrh“) podává navrhující lékař na předepsaném formuláři. Z domova – smí návrh napsat jen registrující, to je praktický lékař pro dospělé, na doporučení specialisty, to je ortopeda, neurologa, rehabilitačního lékaře, atd. Z nemocnice – návrh vystavuje ošetřující lékař toho oddělení, kdy je pacient hospitalizován Pacient musí být odléčen do šesti měsíců od data vystavení návrhu.   "NÁVRH NA LÉČEBNÉ REHABILITAČNÍ PÉČI V ODBORNÉ LÉČEBNĚ"  FORMULÁŘE

„Návrh na umístění DÍTĚTE v odborné léčebně“ (tiskopis VZP – 19/2004) Návrh vystavuje registrující, tj. praktický lékař pro děti a dorost nebo příslušný specialista. Návrh schvaluje revizní lékař příslušné zdravotní pojišťovny k místu registrujícího lékaře. Platnost tohoto návrhu je 6 měsíců od data vystavení.  

www.hamzova-lecebna.cz "NÁVRH NA UMÍSTĚNÍ DÍTĚTE V ODBORNÉ LÉČEBNĚ" FORMULÁŘE "NÁVRH NA UMÍSTĚNÍ DÍTĚTE V ODBORNÉ LÉČEBNĚ" 

Wellness procedury NABÍZÍME: klasickou masáž s předehřátím Kontaktní adresa pro HL: wellness@hamzova-lecebna.cz 469 648 708 469 648 901 ambulance@hamzova-lecebna.cz 469 648 708 NABÍZÍME: klasickou masáž s předehřátím masáž lávovými kameny baňkovou masáž medovou detoxikační masáž čokoládovou relaxační masáž lymfodrenáž přístrojovou manuální lymfodrenáž hlavy – facelifting sedativní masáž obličeje a hlavy suchou uhličitou koupel (SUK) oxygenoterapii

Ortopedické protetiky Služby Ortopedické protetiky VYRÁBÍME: trupové ortézy protézy pro horní a dolní končetiny dlahy a měkké bandáže pro horní a dolní končetiny kombinované bederní pásy ortopedické vložky proteticky upravujeme ortopedickou a standardní obuv poskytujeme služby čalounické a  obuvnické také pro veřejnost Máme certifikát jakosti ISO 9001:2008 Více informací na telefonu 469 648 804  

Ortopedická protetika rozšířila nabídku svých služeb o výrobu podsedáků a abdukčních klínů Podsedák vhodný pro pacienty po operaci kyčelního i kolenního kloubu (prevence luxace) a pro pacienty po operaci páteře. U neurologických pacientů a pacientů se stehenní amputací usnadňuje vstávání ze sedu.   Rozměry: 43x33x11 cm, cena 650 Kč Pro lepší manipulaci s podsedákem může být doplněn upínacím popruhem v částce 60,-Kč. Abdukční klín vhodný k zajištění správné polohy končetin po operaci kyčelního kloubu, jako prevence luxace.   Rozměry: 30x50x10 cm, cena 650 Kč

procházku v Hamzově parku a arboretu Václav Větvička Vám doporučuje procházku v Hamzově parku a arboretu Z iniciativy zakladatele Hamzovy léčebny je celý areál obklopen velkým přírodně krajinářským parkem s arboretem se sbírkou řady cizokrajných dřevin ze Severní Ameriky, z Dálného východu a samozřejmě i z Evropy. Parkem jsou vedeny naučné trasy s doprovodnými tabulemi pěstovaných dřevin. V současné době zde roste 129 druhů stromů, z 39 odrůd jehličnanů a 90 druhů listnatých dřevin.

Více informací a všechny tiskopisy jsou ke stažení na webových stránkách www.hamzova-lecebna.cz nebo kontaktujte telefonicky evidenci pacientů 469 648 148 469 648 901 případně e-mailem lecebne-pobyty@hamzova-lecebna.cz