Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

XII. Konference samospráv Olomouckého kraje 21. 4

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "XII. Konference samospráv Olomouckého kraje 21. 4"— Transkript prezentace:

1 XII. Konference samospráv Olomouckého kraje 21. 4
XII. Konference samospráv Olomouckého kraje ZAJIŠTĚNÍ LÉKAŘSKÉ POHOTOVOSTNÍ SLUŽBY V OLOMOUCKÉM KRAJI Mgr. Dalibor Horák, 3. náměstek hejtmana

2 Lékařská pohotovostní služba (LPS) je ambulantní péče poskytovaná pacientům v případech náhlé změny zdravotního stavu nebo zhoršení průběhu onemocnění – jde o péči poskytnutou mimo pravidelnou ordinační dobu poskytovatele. Olomoucký kraj odpovídá za organizaci a zajištění lékařské pohotovostní služby podle § 110 zákona č. 372/2011 Sb., o zdravotních službách, v platném znění. Informace o lékařské pohotovostní službě v Olomouckém kraji jsou dostupné na:

3 Olomouc: LPS je zajištěna v oborech všeobecné praktické lékařství, praktické lékařství pro děti a dorost a zubní lékařství a to ve všední dny od 15:00 hod do 7:00 hod, o víkendech a svátcích nepřetržitě. LPS zajišťuje Fakultní nemocnice Olomouc na základě smluvního vztahu s Olomouckým krajem. Šternberk: LPS je zajištěna v oborech všeobecné praktické lékařství, praktické lékařství pro děti a dorost ve všední dny od 16:00 hod do 22:00 hod, o víkendech a o svátcích od 8:00 hod do 22:00 hod. LPS zajišťuje Středomoravská nemocniční a.s. na základě smluvního vztahu s Olomouckým krajem. Přerov : Prostějov: Hranice: Nemocnice Hranice a.s. zajišťuje nepřetržitou LPS pro děti a dorost. Tato služba je částečně financována Olomouckým krajem. Šumperk: LPS zajišťuje Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje v areálu Šumperské nemocnice a.s. a to pro dospělé ve všední dny od 17:00 do 22:00 hod, o víkendech a svátcích od 8:00 do 20:00 hod, pro děti pouze o víkendech a svátcích od 8:00 hod do 17:00 hod. Jeseník: LPS zajišťuje Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje v areálu Jesenické nemocnice a.s. a to pro dospělé ve všední dny od 17:00 do 22:00 hod, o víkendech a svátcích od 9:00 do 21:00 hod, pro děti pouze o víkendech a svátcích od 8:00 hod do 14:00 hod.

4 V současné době je Olomouckým krajem vyhlášeno výběrové řízení na poskytování nepřetržité lékařské pohotovostní služby v Přerově, Prostějově a Šternberku v oborech: všeobecné praktické lékařství praktické lékařství pro děti a dorost

5 LPS v oboru zubní lékařství:
V Olomouci je zajištěna nepřetržitá pohotovostní služba Fakultní nemocnicí Olomouc. Na Šumpersku a Jesenicku je zajištěna LPS v oboru zubní lékařství o víkendech a svátcích vždy od 8:00 do 12:hod. Služba je zajišťována ve spolupráci s Oblastní stomatologickou komorou Šumperk. Usnesením Rady Olomouckého kraje ze dne bylo schváleno navýšení odměny lékařům poskytujícím LPS v oboru zubní lékařství s platností od V současné době kraj pracuje na aktualizaci, rozeslání a následném zveřejnění cca 100 smluv se zubními lékaři, kteří LPS poskytují. Rozpis LPS v oboru zubní lékařství na Šumpersku a Jesenicku je dostupný na :

6 Lékárenská pohotovostní služba v OK:
Informace o lékárenské pohotovostní službě v Olomouckém kraji jsou dostupné na: Ve spolupráci s Českou lékárnickou komorou Olomoucký kraj zajišťuje o státních svátcích a ostatních svátcích lékárenskou pohotovostní službu v každém okrese Olomouckého kraje, a to v rozsahu 4 hodiny, v době od 9:00 do 13:00 hodin. Jedná se o ty svátky, kdy je dle zákona č. 223/2016 Sb., o prodejní době v maloobchodě a velkoobchodě, v supermarketech, hypermarketech a obchodních centrech zakázán prodej. Lékárnám, které se přihlásí k poskytování lékárenské pohotovostní služby o těchto svátcích, poskytuje Olomoucký kraj příspěvek na pokrytí výdajů. V současné době jsou takto zajištěny svátky 17. dubna a 8. května, zajištění lékárenské pohotovostní služby o následujících svátcích v roce 2017 se připravuje.

7 ZAJIŠTĚNÍ LÉKAŘSKÉ POHOTOVOSTNÍ SLUŽBY V OLOMOUCKÉM KRAJI
Děkuji Vám za pozornost Mgr. Dalibor Horák, 3. náměstek hejtmana tel.: 585 


Stáhnout ppt "XII. Konference samospráv Olomouckého kraje 21. 4"

Podobné prezentace


Reklamy Google