Toto není MATRIX To je e - VLÁDA Praha, červen 2003Ing. Jan Duben.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Elektronizace agend nejen ve státní správě
Advertisements

Oběh dokumentů mezi ústředními orgány státní správy k Ing. Jan Duben Vedoucí projektového týmu březen 2003.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
I. OFICIÁLNÍ SETKÁNÍ PŘEDSTAVITELŮ OBCÍ V SO ORP KUTNÁ HORA GASK 12. ČERVNA 2014 PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE Projekt Svazu měst a obcí reg. číslo: CZ.1.04/4.1.00/B
Oddělení metodiky OP Rybářství (SZIF) ŘO OP Rybářství (MZe)
Obsahová stránka předsednictví ČR v Radě EU Ing. Marek Mora, náměstek místopředsedy vlády pro evropské záležitosti, Sekce pro evropské záležitosti Prezentace.
Referát č. 15. Hledání textu  Čím delší a obsáhlejší je textový dokument, tím je v něm orientace obtížnější. V takových situacích přijde vhod funkce.
Praktická ukázka elektronického úřadování na MV Oskar Macek Alena Uzlová.
VY_32_INOVACE_02_SVP_075_Zrn
Anotace Parlament, úřad prezidenta, vláda Autor Mgr. Martin Nosek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žák pochopí, které činnosti má v gesci parlament, prezident.
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
Legislativní proces návrhu zákona
Legislativní proces J.Kožiak.
Legislativní záměry v oblasti e-Governmentu Mgr. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Ing. Jaroslav Krupka předseda podvýboru pro VS a IS.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko Základní informace ADMINISTRACE PROJEKTOVÝCH LISTŮ Ing.
Aktuální situace nejen v oblasti legislativy ÚNMZ
Návrh zákona o elektronických úkonech, osobních číslech a autorizované konverzi dokumentů Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Vladimír Smejkal Legislativní.
Dlouhodobé uchovávání a zpřístupňování dokumentů v digitální podobě
EMateriály.RM příprava materiálů pro jednání Rady města v elektronické podobě Internet ve státní správě a samosprávě Hradec Králové, 7. – Ing.
ZASEDÁNÍ PŘEDSEDNICTVA RVŠ ( ) STRUČNÁ INFORMACE MŠMT 1. ZÁKON O VYSOKÝCH ŠKOLÁCH 2. ZÁKON O FINANČNÍ PODPOŘE STUDENTŮ 3. PŘÍPRAVA ROZPOČTU 2012.
Příprava na z. č. 300/2008 Sb. Příprava na dopad zákona č. 300/2008 Sb. na KÚ MSK Jana Třísková
Legislativní a exekutivní tělesa ČR EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI.
Ministerstvo financí ČR Výsledky auditu návrhu státního rozpočtu na rok 2007 Ministr financí Vlastimil Tlustý 1. náměstek Eduard Janota Poradce Miroslav.
Porada tajemníků obcí s rozšířenou působností Benešov, Brno Aktuální informace k legislativním návrhům zákonů o ÚSC a dalším.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
Novela zákona o svobodném přístupu k informacím David Kotris ISSS Hradec Králové
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Milotová, Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica, Elektronické schvalování v praxi Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum:
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA E-Government a elektronický podpis Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2007 I.náměstek ministra financí Ing. Eduard Janota 11. září 2006.
Česká energetika ve sjednocené Evropě Vliv směrnic EU na energetickou legislativu ČR Konference AEM 10. a 11. září 2003 P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo.
Rozpočtový proces a jeho kontrola
ESTUP – Elektronické studentské práce na VŠE, Jan Mach Říjen 2006, Olomouc Celostátní porada vysokoškolských knihoven eSTUP elektronické studentské práce.
Zjednodušení administrativních postupů – výpisy z Evidence rejstříku trestů Mgr. Marek Souček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 3. – 4. dubna 2006.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Elektronická podatelna a problémy s ní spojené Ing. Petr Budiš.
Evropská občanská iniciativa
Postavení Nejvyššího kontrolního úřadu v rámci systému státní správy České republiky Jeho význam, fungování a systém kontrol.
Předkládání žádostí 1 - Elektronicky - Po vyplnění – data odeslat do úložiště dat - Formulář vytisknout, podepsat a s přílohami odeslat poštou nebo podat.
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
Benefit7 – jak vyplnit projektovou žádost
Evidence přestupků Mgr. Radka Paulová ředitelka Rejstřík trestů Soudní Praha 4 Ing. Jan Ladin ředitel Odbor informatiky Ministerstvo spravedlnosti.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Registr smluv JUDr. Vít Šťastný vedoucí oddělení civilně-správní legislativy; odbor legislativy a koordinace předpisů Ministerstva vnitra Plzeň 26. března.
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“ Ministerstvo financí – Odd. realizace, monitorování a hodnocení - CZP2 Seminář pro příjemce grantů MGS.
4. úplná aktualizace územně analytických podkladů ORP 1.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Analýza možností využití institutu centrálního zadavatele v rámci jednotlivých resortů Přednášející: Ing. Pavel Brož.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Transpoziční novela zákona o svobodném přístupu k informacím Mgr. et Mgr. Tomáš Jirovec odbor veřejné.
Nová koncepce systému odměňování za výkon funkce členů zastupitelstev ÚSC Ing. Tomáš Pösl Vedoucí oddělení kontroly Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly.
Vodohospodářské aktuality
Aktuální judikatura k územnímu plánování
Novelizace zákona o IRZ Ing. Mgr. Eduard Hlavatý XVII
EGonovi tluče srdce!!!.
Oblast intervence 3.2 Integrovaného operačního programu
Dotační program Podpora včelařství 2015 Krok za krokem
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
Výchova k občanství Moc výkonná
Legislativní pravidla vlády II - věcný záměr, návrh zákona
Zákon o ochraně veřejného zdraví před hlukem a řízení hluku v komunálním prostředí (Zákon o hluku) věcný záměr.
Obecně k legislativě 18. října 2017 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Legislativní proces v Parlamentu ČR
Informace o plnění úkolů z Politiky územního rozvoje ČR
Legislativní materiály vlády
Sdružení lázeňských míst Statuty lázeňských míst 21. června 2013
Konference Dopravní Infrastruktura Litomyšl 2019
Transkript prezentace:

Toto není MATRIX To je e - VLÁDA Praha, červen 2003Ing. Jan Duben

Fiktivní budova předkladatele

Mám připravit vládní materiál a tak si stáhnu aktuální šablonu ze serveru Úřadu vlády, která mi umožní bez hlubších znalosti pravidel vypracovat odpovídající materiál!

Materiál je připraven a odsouhlasen ministrem, tak ho tedy pošlu do připomínkového řízení !

Úřad vlády

KNIHOVNA VLÁDNÍCH DOKUMENTŮ ÚŘADU PROBÍHÁ KONTROLA FORMÁLNÍ SPRÁVNOSTI... MATERIÁL JE ULOŽEN A JE ZAEVIDOVÁN. PŘELOŽEN DO FORMÁTU VHODNÉHO PRO ARCHIVACI A ZASLÁN ZPĚT PŘEDKLADATELI JAKO FORMÁLNĚ SPRÁVNÝ DOKUMENT

KNIHOVNA VLÁDNÍCH DOKUMENTŮ ÚŘADU VYBRANÁ PŘIPOMÍNKOVÁ MÍSTA AUTOMATICKY INFORMUJE SERVER, ŽE MAJÍ PŘIPOMÍNKOVAT MATERIÁL DO VLÁDY A ROZEŠLE HO I SE ŠABLONOU PRO PŘIPOMÍNKY.

Ministerstvo C Ministerstvo B Ministerstvo A Ministerstvo N

Ano, pane ministře, budu připomínkovat vládní materiál Dostala jsem ze serveru Úřadu vlády již částečně vyplněnou šablonu pro vypracování připomínek.

Ano, pane ministře, připomínky jsou hotovy Po schválení připomínek ministrem je odešlu na server Úřadu vlády a zpět obdržím verzi připomínek pro archivaci.

KNIHOVNA VLÁDNÍCH DOKUMENTŮ ÚŘADU PROBÍHÁ KONTROLA FORMÁLNÍ SPRÁVNOSTI... PŘIPOMÍNKY JSOU ULOŽENY A ZAEVIDOVÁNY. PŘELOŽENY DO FORMÁTU VHODNÉHO PRO ARCHIVACI A ZASLÁNY ZPĚT PŘIPOMÍNKOVATELI.

KNIHOVNA VLÁDNÍCH DOKUMENTŮ ÚŘADU JEDNOHO DNE NASTAL KONEC PŘÍPOMÍNKOVÉHO ŘÍZENÍ... JE VYTVOŘENA A PŘEDVYPLNĚNA ŠABLONA PRO JEJICH VYPOŘÁDÁNÍ A ZASLÁNA PŘEDKLADATELI

Teď tedy vypořádám připomínky v zaslané šabloně a upravím podle nich předkládaný vládní materiál ! Předkladatel

KNIHOVNA VLÁDNÍCH DOKUMENTŮ ÚŘADU PROBÍHÁ KONTROLA FORMÁLNÍ SPRÁVNOSTI... MATERIÁL JE ULOŽEN A JE ZAEVIDOVÁN. PŘELOŽEN DO FORMÁTU VHODNÉHO PRO ARCHIVACI A ZASLÁN ZPĚT PŘEDKLADATELI.

KNIHOVNA VLÁDNÍCH DOKUMENTŮ ÚŘADU VE FRONTĚ ČEKAJÍ MATERIÁLY NA ZAŘAZENÍ NA POŘAD JEDNÁNÍ VLÁDY ODBOREM VLÁDNÍ AGENDY... SOUČASNĚ JE MATERIÁL ZAŘAZEN DO FRONTY …

Je-li to nutné, lze připomínkové řízení stejným způsobem znovu opakovat. Materiál neobíhá, ale je v jedné knihovně, kde je oprávněným osobám stále přístupná každá jeho verze.

Tak jsem materiál vytiskl. Papírová i elektronická podoba jsou stejné. Zbývá podpis ministra na papírový dokument !

MINISTR Ťuky ťuk …

Podepíšu dokument… …a odešlu ho poštou.

JEDNÁNÍ VLÁDY Hlasuje se a všichni souhlasí

Tak ještě doplním materiál podle jednání vlády a odešlu na server Úřadu.

Upravený materiál podle výsledku jednání vlády je odeslán na server Úřadu vlády, kde se zařadí do knihovny jako další verze dokumentu.

Na serveru Úřadu vlády je vidět historie vzniku dokumentu. Návrh Připomínky Vypořádání připomínek Pro jednání vlády Konečný materiál

KNIHOVNA VLÁDNÍCH DOKUMENTŮ ÚŘADU PROBÍHÁ POSLEDNÍ KONTROLA FORMÁLNÍ SPRÁVNOSTI... PŘEKLÁDÁM DO FORMÁTU VHODNÉHO PRO TISK, ARCHIVACI A PUBLIKACI.

PREMIÉR

Podepíšu materiály…?

KNIHOVNA VLÁDNÍCH DOKUMENTŮ ÚŘADU MATERIÁL JE ULOŽEN A FORMÁLNĚ UZAVŘEN. JE ROZESLÁN...

Ministerstvo C Ministerstvo B Ministerstvo N Poslanecká sněmovna

Jednání v PSP

Jednání v Senátu

Pražský hrad

PREZIDENT

Já to také podepíšu… ?

SBÍRKA ZÁKONŮ ČR •To je nejdelší proces, kterým prochází dokument. Podrobnosti známe - jsou součástí projektové dokumentace. •Pro nelegislativní dokumenty je STEJNĚ snadno použitelný. •Dá se také aplikovat na jednotlivých resortech ve vnitřním připomínkovém řízení

•Ušetřili jste za papírové kopie nejméně 5 mil. Kč za rok a resort to nic nestálo •Zaručeně všechno najdeme • Netaháte s sebou kilogramy papíru • Vše je archivováno • Můžete v materiálech nevídaným způsobem vyhledávat

P r o s í m, pojďme to zkusit společně. Budeme jedni z p r v n í c h v Evropě !