Mgr. Lukáš Prokeš zástupce náměstka ministra

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podnikání Podnikáním se rozumí soustavná činnost prováděná samostatně podnikatelem vlastním jménem a na vlastní odpovědnost za účelem dosažení zisku. Podnikatelem.
Advertisements

Co je nutné zařídit v hostitelské instituci v souvislosti s přijetím zahraničního výzkumného pracovníka, který bude zaměstnán na řešení projektu VaVaI.
Tomáš Křivka FPR ZČU Plzeň 07/05/2014
Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.
Novela zákona č. 38/1994 Sb. (zákon č. 220/2009 Sb.)
Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
AGENTURNÍ ZAMĚSTNÁVÁNÍ
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
Nový cizinecký zákon v Česku
Nový systém ekonomické migrace
Registrace poskytovatelů sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví MHMP.
Pracovní právo ES a změny v pracovně právních předpisech v ČR.
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
OSVČ – zdravotní pojištění 2014 Každý občan ČR a cizinec s přechodným či trvalým pobytem v ČR musí být zdravotně pojištěn Zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném.
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část Právnická fakulta MU Brno říjen 2011 zpracoval: Petr Průcha.
OSVČ – sociální zabezpečení 2014
Systém kontrolní činnosti SEI
POJISTNÉ NA ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ. Prameny práva zákon č. 592/1992 Sb., o pojistném na zdravotní pojištění (ZPZP)
Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Návrhy Ministerstva průmyslu a obchodu a zaměstnavatelů pro zlepšení pozice a kvality výstupů odborného školství.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Personalistika a odměňování pracovníků
OBLAST VYDÁVÁNÍ POVOLENÍ. Povolování obchodu s vojenským materiálem upravuje § 6 až 13 zákona č. 38/1994 Sb. § 6 - vydává se právnické osobě se sídlem.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Pojistné na sociální zabezpečení (a příspěvek na státní politiku zaměstnanosti)
EVIDENCE PRACOVÍKŮ.
OSVČ – zdravotní pojištění 2014 Každý občan ČR a cizinec s přechodným či trvalým pobytem v ČR musí být zdravotně pojištěn Zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném.
Odměňování pedagogických pracovníků
Obchodní rejstřík je veřejný seznam, do něhož se zapisují
Téma 5 Zdanění příjmů ze závislé činnosti
Na průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje Úřad práce České republiky - krajská pobočka v Brně.
Investiční pobídky. ► Investiční pobídky začaly být v ČR poskytovány investorům od roku Jsou realizovány MPSV, MPO a Agenturou na podporu podnikání.
Operační program ESPON 2013 Informační den Program ESPON 2013 Projektová partneři Mgr. Milada Hroňková Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Právní podmínky podnikání Obchodní firma Obchodní rejstřík.
Podmínky pracovní migrace občanů třetích států do ČR PhDr. Tomáš Haišman ředitel odboru azylové a migrační politiky 1.
Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Ústí nad Labem Dvořákova 1609/18 Ústí nad Labem-centrum Ústí nad Labem
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Ekonomická, finanční, právní a insolvenční andragogika určená lektorům, poradcům a dalším účastníkům vzdělávání - CZ.1.07/3.2.11/ Vzdělávací program:
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Zaměstnání v sousední zemi a související právní předpisy EU David Chlupáček poradce EURES Úřad práce ČR Krajská pobočka v Jihlavě Jihlava
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Téma: DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE Dotační fond Libereckého kraje OBLAST PODPORY 4B - TĚLOVÝCHOVA A SPORT.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Veřejná služba 2017.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje
Nelegální zaměstnávání cizinců
Poznatky z kontrol agentur práce
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
OBCHODNÍ REJSTŘÍK = veřejný seznam, do kterého se zapisují zákonem stanovené údaje týkající se podnikatelů. Je veden soudem k tomu určeným zvláštním předpisem.
Tel , Problematika zaměstnávání zahraničních pracovníků z pohledu inspektorátu práce Mgr. Dagmar Lahresová.
Informace o novelách zákona č. 435/2004 Sb
Obchodní rejstřík je veřejný seznam, do něhož se zapisují
Zaměstnávání cizinců ze třetích zemí v ČR
Zaměstnávání cizinců Mgr. Veronika Paseková
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část
Úřad práce ČR a povolování práce zaměstnancům ze zahraničí
Časová osa opatření Analýza bezpečnostních rizik
zpracovaný v rámci projektu
Cizinecká pobytová agenda za účelem zaměstnání na území ČR
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Zaměstnávání cizinců v ČR
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
ODBOR AZYLOVÉ A MIGRAČNÍ POLITIKY
Transkript prezentace:

Představení nových vládních programů ekonomické migrace a jejich využití v praxi Mgr. Lukáš Prokeš zástupce náměstka ministra a ředitel odboru evropského a mezinárodního práva

Nové vládní programy ekonomické migrace Od roku 2012 do roku 2018 bylo postupně realizováno 6 migračních projektů a režimů zvláštního zacházení pro zaměstnance ze třetích států a zvláštní projekt Zácvik. Nyní pouze 3 typy vládních programů ekonomické migrace: Program klíčový a vědecký personál Program vysoce kvalifikovaný zaměstnanec Program kvalifikovaný zaměstnanec Ke spuštění nových vládních programů ekonomické migrace došlo 1. září 2019 - provázáno s aktuální novelou zákona č. 326/1999 Sb., o pobytu cizinců na území ČR.

Vládní programy vs. projekty a režimy Program klíčový a vědecký personál (nově možnost i nabírání nových zaměstnanců, dříve pouze vnitropodnikové převody a lokalizace)  nahrazuje následující projekty Fast Track: Zrychlená procedura pro vnitropodnikově převáděné a lokalizované zaměstnance a statutární orgány zahraničních investorů Welcome Package pro investory Program vysoce kvalifikovaný zaměstnanec (výrazné teritoriální rozšíření, dříve pouze Ukrajina a Indie)  nahrazuje následující projekty Pilotní projekt Zvláštní postupy pro vysoce kvalifikované zaměstnance z Ukrajiny a Indie Program kvalifikovaný zaměstnanec (rozšíření o Bělorusko, Černá Hora, Indie, Kazachstán a Moldavsko, dříve Ukrajina Mongolsko, Filipíny a Srbsko)  nahrazuje následující projekty Režim zvláštního zacházení pro kvalifikované zaměstnance z Ukrajiny Režim ostatní státy (Mongolsko, Filipíny, Srbsko) Režim zvláštní postupy pro pracovníky do zemědělství, potravinářství a lesnictví z Ukrajiny

Vládní programy - nejdůležitější změny Širší teritoriální pokrytí Snížení kritéria počtu zaměstnanců (Program klíčový a vědecký personál) Zjednodušení a zpřehlednění podmínek a kritérií (sjednocení podmínek, žádost – excelová tabulka, čestná prohlášení – předepsaný vzor) Vypuštění některých dokumentů uvedených v seznamu povinných příloh Zjednodušení administrativy spojené s žádostí o zaměstnaneckou kartu (např. nahrazení některých dokumentů písemným potvrzením zaměstnavatele) – pro účastníky Programu vysoce kvalifikovaný zaměstnanec a Programu klíčový a vědecký personál Roční kvóty poměrně rozdělené do jednotlivých měsíců (viz. nařízení vlády (č. 220/2019 Sb.). Pro vybrané typy pobytových oprávnění (modrá karta, karta vnitropodnikově převedeného zaměstnance) kvóty stanoveny nejsou Specifická výše mzdy (zejm. Program kvalifikovaný zaměstnanec – 1,2 násobek zaručené mzdy) O termínu pro podání žádosti o pobytové oprávnění jsou zastupitelským úřadem informováni zaměstnavatelé Zkrácení testu trhu práce až na 10 dní – plyne z novely zák. o zaměstnanosti

Společné podmínky pro zařazení do programů Vybraný zahraniční zaměstnanec + Řádně podaná žádost * Ke každému programu byl vytvořen postup krok za krokem, který obsahuje podrobný návod včetně upozornění na nejčastější chyby.

Společné podmínky pro zařazení do programů - kritéria Všechny jsou přesně definované ve vládních programech Došlo k jejich sjednocení (specifická u klíčového a vědeckého personálu) Zaměstnavatel: doloží informaci o čísle, pod kterým je neobsazené pracovní místo evidováno na Úřadu práce je daňovým rezidentem v ČR (nevyžaduje se u klíčového personálu pokud je poplatníkem daně) je v ČR registrován jako plátce zdravotního a sociálního pojištění (nevyžaduje se u klíčového personálu pokud v ČR dosud nepodniká 2 roky, ale je poplatníkem daně) má vůči státu vyrovnané všechny závazky (potvrzení FÚ, ČSSZ, čestná prohlášení ) nebyla mu v období 2 let před podáním žádosti uložena pokuta za umožnění výkonu nelegální práce vyšší než 100 000,- Kč, anebo, opakovaně uložena pokuta vyšší než 100 000,- Kč za porušení povinností vyplývajících z právních předpisů kontrolovaných Úřadem práce ČR, Státním úřadem inspekce práce nebo oblastními inspektoráty práce uzavření pracovního poměru na stanovenou týdenní pracovní dobu (plný úvazek) reálně vyvíjí činnost (výjimka pro nově založené společnosti a start-upy) zařazení má platnost 1 roku, ale je zde možnost vyřazení na 1 rok omezení možnosti využívání programů pro agentury práce – preference přímých zaměstnavatelů

Program klíčový a vědecký personál – pro koho? Na straně zaměstnanců: vysoce kvalifikované profese v CZ ISCO 1-3, cizinci v postavení statutárních orgánů, vnitropodnikově převedení či vyslaní manažeři a specialisté; teritoriální pokrytí – neomezené (kvóty pouze u vybraných ZÚ, platí pouze pro zaměstnanecké karty a vízum k pobytu nad 90 dnů za účelem podnikání). Na straně zaměstnavatelů: Investor - působí v ČR alespoň 1 rok a zaměstnává ke dni podání žádosti alespoň 50 osob v ČR a 250 osob celosvětově. Výzkumná organizace – organizace je zapsaná v seznamu výzkumných organizací vedeným MŠMT. Technologická společnost – společnost se smlouvou o spolupráci v oblasti vědy a výzkumu s výzkumnou organizací zapsanou v seznamu výzkumných organizací. Nově založená společnost – nová společnost, která se zaváže, že zaměstná do dvou let od zápisu do obchodního rejstříku minimálně 20 zaměstnanců; v případě společnosti působící v oblasti „IT/SW development“ minimálně 10 zaměstnanců. Požádá o investiční pobídku nebo doloží smlouvu o zajištění prostor pro podnikání. Start-up - nová společnost se smlouvu o inkubaci s inkubátorem zařazeným do seznamu vybraných inkubátorů, nebo je kapitálově propojen s technologickým investorem zařazeným do seznamu vybraných start-upů.

Program klíčový a vědecký personál Vyřízení žádosti o zaměstnaneckou či modrou kartu do 30-ti dnů a možnost nahrazení některých náležitostí písemným prohlášením zaměstnavatele– nejrychlejší program a nejvýhodnější program!!! Garanti: MPO a CzechInvest Žádost o zařazení se podává: MPO – investor. CzechInvest – výzkumná organizace, technologická společnost, nově založená společnost, start-up. Specifická výše mzdy: Zahraniční zaměstnanec bude po celou dobu trvání pracovního poměru pobírat mzdu nebo plat odpovídající: alespoň minimální výši průměrného výdělku podle CZ-ISCO nebo minimální výši stanovené pro modré karty, a to i v případě žadatelů o zaměstnanecké karty (v současné době se jedná o 47.828 Kč). Program klíčový a vědecký personál

Program vysoce kvalifikovaný zaměstnanec – pro koho? Na straně zaměstnanců: vysoce kvalifikované profese v CZ-ISCO 1-3 včetně zdravotnických profesí; teritoriální pokrytí: neomezené (kvóty pouze u vybraných ZÚ, platí pouze pro zaměstnanecké karty). Na straně zaměstnavatelů: Subjekt - podniká v oblasti výroby nebo poskytování služeb nebo působí ve veřejném sektoru nebo je státním zdravotnickým zařízením nebo registrovaným nestátním zdravotnickým zařízením; - působí alespoň 2 roky v ČR, má vypořádané závazky vůči státu (platba zdravotního a sociálního pojištění, daně), zaměstnal či zaměstnává alespoň 3 osoby v období 2 let před podáním žádosti.

Program vysoce kvalifikovaný zaměstnanec Garant: Ministerstvo průmyslu a obchodu a Ministerstvo zdravotnictví Specifická výše mzdy: Zahraniční zaměstnanec bude po celou dobu trvání pracovního poměru pobírat mzdu nebo plat odpovídající: alespoň minimální výši průměrného výdělku podle příslušné podskupiny CZ-ISCO (v případě pracovníků ve zdravotnictví po odpočtu nenárokové složky mzdy/platu) nebo v minimální výši stanovené pro modré karty, a to i v případě žadatelů o zaměstnanecké karty (v současné době se jedná o 47.828 Kč). Jedná-li se o zahraničního pracovníka vykonávajícího zdravotnickou profesi, musí mu být vydáno: rozhodnutí o uznání rovnocennosti nebo platnosti dokladu o zahraničním vzdělání nebo osvědčení o uznání vysokoškolského vzdělání a rozhodnutí o povolení k výkonu odborné praxe na území ČR vydané Ministerstvem zdravotnictví zdravotnickému pracovníkovi/pracovníkům.

Program kvalifikovaný zaměstnanec – pro koho? Na straně zaměstnanců: středně/nízko kvalifikované profese v CZ-ISCO 4-8 teritoriální pokrytí: Bělorusko, Černá Hora, Filipíny, Indie, Kazachstán, Moldavsko, Mongolsko, Srbsko a Ukrajina. Na straně zaměstnavatelů: subjekty působící alespoň 2 roky v ČR, s vypořádanými závazky vůči státu (platba zdravotního a sociálního pojištění, daně), ukládající účetní závěrky a zaměstnávající alespoň 6 zaměstnanců ke dni podání žádosti. Specifická výše mzdy - uchazeč bude po celou dobu trvání pracovního poměru pobírat mzdu nebo plat v minimální výši 1,2násobku zaručené mzdy (kontrolováno ze strany ÚP ČR). Je vyžadována spolupráce zaměstnavatele s Centrem na podporu integrace cizinců v příslušném kraji ČR – zaměstnavatel doloží čestné prohlášení.

Program kvalifikovaný zaměstnanec – jak žádat? O zařazení zaměstnavatele do programu rozhodují garanti. Žádosti o zařazení do Programu včetně povinných příloh se zasílají některému z níže uvedených garantů. Přehled garantů: Hospodářská komora ČR + krajské pobočky (KHK) Svaz průmyslu a dopravy ČR Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR Agrární komora ČR Potravinářská komora ČR Zemědělský svaz ČR Lesnicko-dřevařská komora ČR (pro zaměstnavatele podnikající v lesnictví a dřevozpracujícím průmyslu) Asociace soukromého zemědělství ČR Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest

Program kvalifikovaný zaměstnanec – kvóty Maximální počet žádostí o zaměstnaneckou kartu Země Roční kvóta Měsíční kvóta 2 měsíční kvóta Ukrajina 40000   Srbsko a Černá Hora 2500 208,3 417 Indie 600 50 100 Moldávie Filipíny 1000 83,3 167 Mongolsko Kazachstán 300 25 Bělorusko 800 66,6 134

Odkazy za webové stránky Aktuální informace k jednotlivým programům najdete na webu MPO: Program klíčový a vědecký personál https://www.mpo.cz/cz/zahranicni-obchod/ekonomicka-migrace/program-klicovy-a-vedecky-personal--248245/ Program vysoce kvalifikovaný zaměstnanec https://www.mpo.cz/cz/zahranicni-obchod/ekonomicka-migrace/program-vysoce-kvalifikovany-zamestnanec--248246/ Program kvalifikovaný zaměstnanec https://www.mpo.cz/cz/zahranicni-obchod/ekonomicka-migrace/program-kvalifikovany-zamestnanec--248247/

Otázky a odpovědi migraceinfo@mpo.cz klicovypersonal@mpo.cz Na níže uvedených e-mailových adresách Vám rádi odpovíme na otázky spojené s programy ekonomické migrace: migraceinfo@mpo.cz klicovypersonal@mpo.cz programklicovy@czechinvest.org - CzechInvest vysocekvalifikovani@mpo.cz programzdravotnictvi@mzcr.cz - Ministerstvo zdravotnictví

Děkuji za pozornost