Hromadné dokumenty opakující se pro kolekci osob

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tabulkový procesor Práce se souborem – otevření, tvorba a použití šablony, tisk, propojení tabulky Excel s Wordem, nastavení Excelu, uložení Autorem materiálu.
Advertisements

Kuchařka na práci s mnohočleny Matematika pro ZŠ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je David Salač. Dostupné z Metodického portálu.
Název školy: ZŠ A MŠ ÚDOLÍ DESNÉ, DRUŽSTEVNÍ 125, RAPOTÍN Název projektu: Ve svazkové škole aktivně - interaktivně Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7. ročník III
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Název školy: ZŠ A MŠ ÚDOLÍ DESNÉ, DRUŽSTEVNÍ 125, RAPOTÍN Název projektu: Ve svazkové škole aktivně - interaktivně Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
Tabulátory (20). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Elektronická přihláška Studenti z ČR a SR použijí tento formulář ! Studenti bez rodného čísla použijí tento formulář !
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
AZ-kvíz − Jednotky. Náhradní otázky Správná odpověď Pyramida Vypočítej 564:1000.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_18_16_plocha. Plocha Plocha slouží ve svém smyslu ke zrychlení a snadnějšímu spouštění různých programů, které chceme.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_12_16_Excel. Excel Tabulkový procesor pro vytváření tabulek a grafů Pochází z kancelářského balíku Microsoft Office Nejčastěji.
Tvorba prezentace Vložení snímku Vyberte si nejvhodnější typ snímku.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_30-03 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_16_ Téma: pro 4.,5.ročník ZŠ, vytvořeno:
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 9. ročník III
Microsoft Excel verze 2010 Mgr. Přemysl Kejzlar.
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 5– POWERPOINT - ODRÁŽKY A ČÍSLOVÁNÍ Název školy:
Název školy Základní škola Jičín, Husova 170 Číslo projektu
Jak zveřejnit článek přes Webpublisher ?
Elektronická přihláška
Tvorba jednoduché tabulky - rozvrh
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Batové dávky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vojtěch Mrózek. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
1. Tlačítko START 2. Podrobnější hledání 3. Zařízení a tiskárny 4
Excel – tabulkový procesor
Pracovní skupiny Pracovní skupiny slouží ke sdílení soukromé složky (vzorů, adresářů, příprav, archivu, sestavených dokumentů, seznamů a nastavení) s jinými.
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Poměr Co je poměr. Změna v daném poměru..
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Algoritmizace a programování
Algoritmizace a programování
Maďarská metoda Kirill Šustov Michal Bednář Stanislav Běloch
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název: Práce s tabulátory Autor: Hokr Jan
Přehled pro vytvoření šablony
1. Jak si rychle a jednoduše upravit vzor
Makro v Excelu.
Znáš dobře mluvnici? Hodnocení testu
Základní škola, Jičín, Soudná 12 Autor: PaedDr. Jan Havlík Název:
– Vložení WordArtu a klipartu
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Slovní úlohy o pohybu Pohyby stejným směrem..
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Typy Oken, Zobrazení a Konfigurace
Zlomky Sčítání zlomků..
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak. Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak.
Algebraické výrazy: lomené výrazy
PŘIHLAŠOVACÍ SYSTÉM CK KRISTOF
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_M_06_Hra 3 TEMA: Hra 3
Název: VY_32_INOVACE_ICT_7B_12B Škola:
Název události Datum akce Čas akce
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
KOMBINACE BEZ OPAKOVÁNÍ
Matematika + opakování a upevňování učiva
Lineární funkce a její vlastnosti
Dělitelnost přirozených čísel
Transkript prezentace:

Hromadné dokumenty opakující se pro kolekci osob Apstr4

Apstr4 – hromadné dokumenty Jsou 2 základní typy hromadných dokumentů: Jeden vzor, který v sobě obsahuje více vzorů. Při sestavování dokumentů se vybere pouze jeden vzor a ten sestaví všechny vzory, které obsahuje (např. usnesení a přípis nebo více přípisů obsahující rozdílný text). Každý vzor, který obsahuje, se může sestavit pouze jednou. Jeden vzor, který se opakuje pro předem neznámý počet opakování nebo předem neznámý počet osob. Při sestavování se opět vybere pouze jeden vzor a ten sestaví více stejných dokumentů, které se budou lišit např. osobou, které se doručuje nebo na kterou se činí dotaz apod. Takovýmto typickým vzorem je systémový přípis.

Apstr4 – hromadné dokumenty Klikněte na tlačítko Vytvořit nový vzor, jako byste chtěli vytvořit jednoduchý vzor. Hromadný vzor se od jednoduchých liší tím, že má nastaveno opakování, a to již v samotném názvu. Jak upravit název vzoru nemusíte znát, Apstr to udělá za vás. Stačí se pouze rozmyslet, zda chcete dokument opakovat pro počet, který odpoví uživatel na dotaz nebo podle počtu osob, které zvolí. Hromadný dokument lze nyní vytvořit velmi snadno. Vzor pojmenujte.

Apstr4 – hromadné dokumenty Text má 3 části: „opakování“ sděluje, že se může vzor sestavit vícekrát. „osoby/dotaz určuje, zda se bude dokument opakovat pro dotaz nebo pro osoby „adresáti“ nebo jiný text udává, pro jakou kolekci osob se bude dokument opakovat nebo jaký dotaz položí uživateli na počet opakování. Tento text odlišuje hromadný vzor od jednoduchého. Není třeba, aby ho generoval Apstr, můžete si jej napsat i sami a tak si např. z jednoduchého vzoru vytvořit hromadný. Apstr se zeptá, pro jaké osoby chcete dokument opakovat a zároveň zobrazí nabídku. Můžete si napsat svůj název kolekce.

Apstr4 – hromadné dokumenty Sestaveny 3 dokumenty, které jsou ale prázdné. Napište do vzoru nějaký text a vyzkoušejte jej. Opět se sestaví tolik dokumentů, kolik zvolíte osob a každý z nich bude obsahovat tento text. Už nyní se vzor při sestavení bude opakovat pro počet osob, které zvolí uživatel do kolekce adresáti, přestože ještě neobsahuje žádný text. Označeni 3 adresáti.

Správně se sestavily 3 dokumenty, pro každou zvolenou osobu. Apstr4 – hromadné dokumenty Zkuste do vzoru vložit kolekci osob, pro kterou se vzor opakuje, v tomto případě adresáti. Adresáti se ale nerozdělili a do každého dokumentu se vložily všechny tři zvolené osoby. Správně se sestavily 3 dokumenty, pro každou zvolenou osobu. Co se stane, když kolekci nastavíte stejně, jako by se jednalo o jednoduchý vzor?

Nyní už se vzor sestavil správně, každý adresát v jiném dokumentu. Apstr4 – hromadné dokumenty Vygenerujte kolekci znova. Rozdíl v kódu je, že má nastavené pořadí na „+C+“. Při sestavování Apstr u prvního dokumentu nahradí +C+ číslem 1 a doplní první osobu z kolekce. Při sestavování druhého dokumentu nahradí +C+ číslem 2 a doplní druhou osobu z kolekce a tak dál. Vyzkoušejte  Nyní už se vzor sestavil správně, každý adresát v jiném dokumentu. Kolekci je třeba nastavit opakování. Apstr to opět udělá u vás. Stačí zaškrtnout pole Opakování (sestavit pro každou osobu samostatný dokument).

Vložte do vzoru a vyzkoušejte. Apstr4 – hromadné dokumenty Do vzoru je možné také vložit dotaz. Opět jej nejprve vložte tak, jako by se jednalo o jednoduchý vzor. Vložte do vzoru a vyzkoušejte.

Apstr položí dotaz pouze jednou. Odpověď vloží do všech dokumentů. Apstr4 – hromadné dokumenty Apstr položí dotaz pouze jednou. Odpověď vloží do všech dokumentů.

Apstr4 – hromadné dokumenty Kódy dotazů, které se opakují, poznáte v textu tak, že obsahují „+C+“. Při vytváření dotazu stačí kliknout na tlačítko „pořadí opakování“, nebo do dotazu napsat „+C+“. (tímto způsobem nelze upravit již existující dotaz, je třeba vytvořit nový) I dotazu je třeba nastavit opakování.

Apstr4 – hromadné dokumenty Nyní už Apstr položil dotaz 3x, ale není zřejmé, ke kterému adresátovi se dotaz vztahuje.

Nyní už je zřejmé, k jaké osobě se který dotaz vztahuje. Apstr4 – hromadné dokumenty Nyní už je zřejmé, k jaké osobě se který dotaz vztahuje. Kód pro vypsání osoby, pro kterou se dokument opakuje, vypíše Apstr po kliknutí na tlačítko „osoba“, nebo můžete kód XBOsoba a číslo pádu dopsat na jakékoliv místo do textu otázky ručně. Bylo by dobré, kdyby se u každého dotazu vypsala osoba, které se dotaz týká. Sestavily se 3 dokumenty pro 3 různé osoby, jimž je zaslán pokaždé jiný text.

Toto je základní návod na jednoduchý hromadný dokument. Apstr4 – hromadné dokumenty Toto je základní návod na jednoduchý hromadný dokument. Opakované dotazy mohou mít např. závislá pole, do kterých mohou být vloženy bloky, je možné použít opakované funkce apod., ale na to už určitě přijdete sami nebo si to ukážeme někdy příště. Děkujeme za pozornost. Váš ApstrTým