pro občany Vilic zdarma

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Advertisements

Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Nízkoprahový klub BAN! Chválit a povzbuzovat dítě je stokrát účinnější než hrozit a trestat. Orison Swett Marden.
M.C.TRITON, spol. s r.o. „Vzdělaný zastupitel“ Podpora volených představitelů měst a obcí.
Období vzniku: duben _inovace_FG.9.48 Autor : Vladimír TesaříkČlověk a svět práce, finanční gramotnost, nové auto.
Zasedání ZO č. 13/2012. konané dne Přítomni: M.Břenda, Z.Dobiáš, M.Petříková, J.Bednář, J.Klejnová a P.Procházka. Omluveni: J.Kudrna. Na 13.
Kultura a památková péče v Pardubickém kraji v letech
Vážení spoluobčané, začali nám prázdniny a s nimi doba letních dovolených. Doba, na kterou se všichni celý rok těšíme a která nám pak neuvěřitelně rychlým.
KTV PRŽNO Duben Podněty a připomínky k obsahu sdělení v KTV můžete zasílat na mailovou adresu: případně telefonicky na č
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Vážení spoluobčané, začíná nám další etapa co se týče samosprávy obce. Po 8 letech se zásadním způsobem změnilo obsazení zastupitelstva. Nejen, že značně.
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Slovní úlohy Procenta těžšíjednodušší
Vážení spoluobčané, určitě jste již narazili na ceduli „Turistická oblast Toulava“. Že vám to slovo nic neříká? Jistě, je to novotvar, tzn. cíleně vymyšlené.
Analytické myšlení Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
,, O.S. ZA KRÁSNÉ A VESELÉ OTICE,, Tak šelll čas … a rok 2014.
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_62_FINANCNIGRAMOTNOST_08_01_banky a jejich služby Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa,
FINANČNÍ GRAMOTNOST Spoření ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Výsledky dotazníkového průzkumu Průzkum názorů obyvatel v obci Křoví proběhl v září 2008 v rámci shromažďování podkladů pro tvorbu Strategického plánu.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO – program.
Novela školského zákona v návaznosti na předškolní vzdělávání a školní stravování Bc. Eva Martinková, odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
VY_62_INOVACE_ , daň z nemovitých věcí - pozemků
Zákon o obcích 128/2000 Sb. + znění pozdějších předpisů
Stavební bytové družstvo Plzeň - jih se sídlem v Přešticích
KTV PRŽNO Září 2015.
Místní rozpočtové jednotky
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Mzda Autor: Pavla Lukešová.
12. Zasedání Zastupitelstva obce Nezvěstice
Pracovní porada Pracovní list.
Webová aplikace MS OLOMOUC.
Rozsvícení Vánočního stromu
ZOOKURZ Sexta 2016/17.
Pracovní porada Pracovní list.
Příběh 2 oblázků s obrázky z Číny!
pro občany Vilic zdarma
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Jana Kadlecová Název materiálu:
Užitečné závaží.
Název projektu: Moderní škola
Dobrá praxe Krajského úřadu Jihomoravského kraje
Jaroslav Seifert NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Modré volání O2 zaměstnanecký program pro Univerzitu Pardubice
Poměr v základním tvaru.
Volby v ČR Název školy: ZŠ Salvátor
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Goethe-Institut Praha S knížkou do života (Bookstart) 23. října 2017
Město Valašské Meziříčí pro občany Chcete snížit náklady na domácnost
Obec Pstruží pro občany
Infokanál Obce Březnice
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Pro žáky naší školy více – Na míru píšeme učebnice VY_32_INOVACE_VJ21 Excel - čas Předmět  Výpočetní.
Sebehodnocení školy z pohledu zřizovatele (obce)
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Text zápatí (edituje se v menu Vložení / Záhlaví a zápatí)
Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska - druhé největší sdružení v ČR ( ) členů - založeno 1990 Základní poslání a cíle Sdružení:
pro občany Vilic zdarma
Akademický senát fakulty
Poměr v základním tvaru.
NNO a dobrovolnictví „Pomáháme těm co pomáhají… “ Jiří Tošner
Mezinárodní osvojení, osvojitelnost dítěte
KTV Pržno Červen 2018.
Technika kolem nás Svět, ve kterém žijeme, se skládá z živé a neživé přírody, ale také techniky. Dokázali byste říct příklad živé a neživé přírody? Do.
ROZVAHA (Bilance) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Seminář o stavebním spoření
SPRÁVNÍ PRÁVO.
MATEMATIKA – ARITMETIKA 7
Každý den jsme trochu starší…
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
Transkript prezentace:

pro občany Vilic zdarma Vilická polnice číslo 06/2018 10.11.2018 ročník 21. pro občany Vilic zdarma Úvodní slovo starosty Vážení viličtí občané a přátelé, na internetových stránkách je napsáno, že nás tu žije 136. To by v tom byl čert, abychom se nedomluvili, jak tu společně žít. Ale někdy je to obráceně - to by v tom byl čert, abychom se domluvili. Protože to domlouvání není snadné. Někdy stačí tři lidé a už se hádají. Někdo chce víc pozornosti a prostředků hasičům, jiný podporu knihovny, další preferuje zlepšení stavu komunikací, pořádek či úklid. Na další straně se ozývají hlasy, že je potřeba více veřejných akcí, kdy se všichni potkáváme na návsi a komunikujeme… vlastně nekomunikujeme, my si spolu přece normálně povídáme, a to povídání nás baví. Tohle všechno je pravda a všechno je potřeba. My jako nové vedení Vilic máme teď neopakovatelnou šanci, protože začínáme od nuly, tak říkajíc s čistým štítem. V žádném případě nechceme nijak zásadně měnit filosofii života a vedení obce. Vilice fungovaly úspěšně za minulého starosty mnoho let a fungovaly velmi dobře. Udělalo se děsně práce, a my chceme udělat taky děsně práce. Musíte nám s tím ale pomoct. Nejen řečmi u piva, ty se mimochodem taky někdy hodí, protože jsou pravdivé, ale normální diskusí či dialogem s vedením Vilic při všech možných příležitostech. Chceme tady všechno posunout zase o kousek dál, ale není to vlastně nic jiného než budování nové zdi na dobrých základech, které tu existují. To všechno si přeji. Až se za čas třeba právě u piva potkáme, upřímně si řekneme, jak to funguje, jak to vypadá, jak jste spokojeni vy i my. Nemám žádné velké obavy, že by nám to ve Vilicích společně nešlo.   Zdraví vás starosta Lukáš Vokoun Zastupitelstvo obce děkuje paní Javorské z Hrnčíř, která svým pohotovým jednáním zabránila vzniku značné škody tím, že zavolala hasiče k požáru na soukromém pozemku. Foto našich hasičů ze zásahu v Hrnčířích. Změna úředních hodin: Od 16.11.2018 jsou úřední hodiny na OÚ ve Vilicích pátek od 17.00 do 19:00. Telefonní čísla: Lukáš Vokoun, starosta: 608 113 800 Kateřina Javorská, místostarostka: 724 180 167 Marie Šedivá, 721 213 376

Nové zastupitelstvo obce Ustavující zasedání ZO č. 1/2018 konané dne 1.11.2018 . Přítomni: M.Šedivá, K.Javorská, J.Kudrna, M.Bednář, J.Dobiáš, L.Vokoun, K.Dobiášová Omluveni: 0 Na ustavujícím zasedání ZO byla přijata tato usnesení: 1) ZO schválilo zvolení dvou místostarostů. 2) ZO určilo, že všechny funkce zastupitelů budou vykonávány jako neuvolněné. 3) ZO zvolilo starostou obce Lukáše Vokouna. 4) ZO zvolilo místostarostou obce Kateřinu Javorskou a Marii Šedivou. 5) ZO zřídilo finanční a kontrolní výbor. Oba výbory budou tříčlenné. 6) ZO zvolilo předsedou finančního výboru Kláru Dobiášovou. 7) ZO zvolilo předsedou kontrolního výboru Jiřího Kudrnu ml. 8) ZO zvolilo členy finančního výboru Martina Bednáře a Jana Kubece. 9) ZO zvolilo za členy kontrolního výboru Jiřího Dobiáše a Robina Břendu. 10) ZO stanovilo měsíční odměnu za výkon funkce členů zastupitelstva takto: Starosta………………. 18.020,-Kč Místostarosta……………8.000,-Kč Předseda výboru……….1.060,-Kč Člen výboru………………..750,-Kč Nové zastupitelstvo obce Kurz keramiky Tradiční kurz keramiky se uskuteční v sobotu 22.12.2018 v zasedací místnosti Spolkového domu ve Vilicích. Začátek v 17.00 hod. Kurz je letos zaměřen pouze pro děti, takže účast dospělých by měla být jen jako jejich doprovod. Vánoční besídka Vánoční besídka ve Vilicích se letos bude opět konat na návsi u vánočního stromku a to v neděli 16.12.2018 od 15.30 hod. Zpívání u stromečku v Zátiší Vánoční setkání u stromečku v Zátiší se bude konat v tradiční den i čas a to 24.12.2018 od 15.00 hod. Zájezd do divadla Ještě je několik volných míst na zájezd do Prahy na představení Tři letušky v Paříži, které se koná 24.11.2018. Fotokniha Polnice Svého času jsme avizovali vznik této publikace mapující posledních 12 let vilického dění. Kniha vznikne v průběhu letošní zimy. Bohužel bude pro jednotlivé zájemce asi nedosažitelná. Výrobní cena bude kolem 3.500,-Kč. Jelikož nelze předpokládat, že by obec dotovala zájemcům její nákup, bude jeden výtisk k zapůjčení a to ve vilické knihovně. Ze života obce Výsledky voleb do zastupitelstva obce Vilice: Jiří Kudrna……………..……………76 hlasů Lukáš Vokoun……………………….71 hlasů Marie Šedivá…………………………68 hlasů Jiří Dobiáš …………………………..68 hlasů Klára Dobiášová…………………….65 hlasů Jan Kubec………………………………63 hlasů Martin Bednář……………………… 61 hlasů Kateřina Javorská…………………49 hlasů Lucie Nováková…………………….....47 hlasů Tučně zvýraznění kandidát získali mandát do zastupitelstva obce. Jubilanti Dne 18. října 2018 oslavila paní Edita Fukanová ze Zátiší 81. výročí svého narození. Předání funkce starosty K předání funkce došlo dne 4.11.2018, kdy byl novému starostovi předán veškerý movitý i nemovitý majetek obce, včetně všech náležitostí a dokumentace. Nebyly shledány žádné závady ani zjevné nedostatky. Na bankovních účtech a v hotovosti byla předána celková finanční částka 1.624.702,-Kč. Na její výši se kladně podepsala nedávno přijatá dotace na bio techniku, takže oproti předpokladům by obec měla jít do nového roku s přebytkem cca 1,5 milionu Kč. Výroční schůze SDH Vilice se uskuteční k příležitosti 90. výročí založení sboru a bude se konat v pátek 30.11.2018 na sále KD ve Vilicích. Začátek v 19.00 hod. Účast členů v uniformách je žádoucí. Blahopřejeme