prohlídka South Crofty mine a Wheal Jane

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dlouhodobý majetek podniku VY_32_INOVACE_MAJ_18. Obsah Charakteristika dlouhodobého majetku Členění dlouhodobého majetku Pořizování dlouhodobého majetku.
Advertisements

Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
EKONOMIKA MAJETKOVÉ DANĚ I. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015 Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu prosinec 2014.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada42 Anotace.
Integrovaná prevence v resortu MZe. IPPC – integrovaná prevence a omezování znečištění  IPPC = integrovaná povolení (IP) a integrovaný registr znečištění.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Vytápění Teplárny. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu:
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Práce, výroba ZÁKLADY EKONOMIKY. NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Nerostné bohatství na Zemi Vypracoval: Tomáš Vávra Obor: Technické lyceum Třída: 2L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_07.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada44 AnotaceFormou.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV35 Název školy.
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Hana Matoušková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN , financovaného.
ABSOLUT-IN inteligentní poradenství. Poradenská společnost ABSOLUT-IN působí na českém finančním trhu od roku Poskytuje služby v oblasti pojištění,
Hospodářský proces Hospodářský proces. Hospodářský proces Hospodářský proces rozdělujeme na následující fáze: a) výroba b) rozdělování a přerozdělování.
Střední rybářská škola a Vyšší odborná škola vodního hospodářství
VY_62_INOVACE_ , daň z nemovitých věcí - pozemků
Služby I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
Brno, Příslušnost vodoprávních úřadů
Vysoká škola technická a ekonomická
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Pojem přeměna obchodní společnosti
Podpora v nezaměstnanosti
Úřad práce České republiky
Jak ulehčit mladým rodičům – denní péče o děti z pohledu zaměstnavatelů a rodičovských iniciativ Rosa Hochschwarzer Zemské sdružení.
Mezinárodní vzdělávací projekt TESEUS
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Malé a střední podnikání
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
1. ročník oboru Mechanik opravář motorových vozidel
Prezentace – výklad učiva
Krajská hospodářská komora Zlínského kraje
Snížení nákladů na vytápění budov
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Přírodní zdroje na Zemi
Novela zákona ZPF č. 41/2015 Sb. – účinnost od 1. dubna 2015
Zákon o lesích (lesní zákon) č. 289/1995 Sb.
Jan Maršák Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Zdanění provozu motorových vozidel v České republice Autor Bakalářské práce: Irena Záhorková.
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
ČESKO-SUROVINOVÉ ZDROJE
kpt. Ing. Tomáš Hoffmann HZS Karlovarského kraje
Pozemkové úpravy.
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) III. část
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
STAVEBNÍ ZÁKON.
Základy účetnictví změny rozvahových položek
Podpora zaměstnanosti na místní úrovni: odpovědné zadávání
ČVUT, Fakulta stavební | 126MSFN - Český stavební trh
Soutěž Bohatství Země 2018 Geologická část Vojtěch Wertich
Svaz měst a obcí RNDr. Ivo Šanc Stakeholder Meeting, Praha,
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí
Život bez střeva , Praha.
PŘÍLEŽITOSTI NOVÉ KRAJINY
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Trendy geologických prací ložiskového průzkumu v letech
Transkript prezentace:

prohlídka South Crofty mine a Wheal Jane Lucie Bisová Marková 5th working meeting of the Czech stakeholders in the project, Prague September 5. 2018

South Crofty mine & Wheal Jane Group Státní báňská správa - Český báňský úřad - Obvodní báňské úřady - nerostné bohatství ve vlastnictví České republiky představují vyhrazené nerosty vymezené zákonem č. 44/1988 Sb., o ochraně a využití nerostného bohatství (horní zákon) - z pohledu státní báňské správy ložiska vyhrazených nerostů v existujících dobývacích prostorech musí být využívány hospodárně. Podle horního zákona se tím rozumí dobývání, úprava a zušlechťování vydobytých nerostů za těchto daných zásad: a) vydobýt zásoby výhradních ložisek včetně průvodních nerostů co nejúplněji s co nejmenšími ztrátami a znečištěním; dobývání zaměřené výhradně na bohaté části ložiska není dovoleno, b) řádně využít vydobyté nerosty při jejich úpravě a zušlechťování prováděných v souvislosti s jejich dobýváním, c) vhodně ukládat průvodní nerosty současně dobývané, avšak dočasně nevyužívané a vést jejich evidenci, d) vhodným způsobem ukládat skrývkové hmoty a hlušiny a podle možnosti je účelně využívat. - Ukončení dobývání v některých případech neznamená vytěžení všech zásob vyhrazeného nerostu v daném dobývacím prostoru, ale ukončení činnosti ze strany báňské organizace zejména z ekonomických důvodů. Poté jsou v některých případech u ložisek vyhrazených nerostů odepisovány zbývající zásoby (např. cihlářská surovina, jíly), avšak v nezanedbatelné výši.

South Crofty mine Cínový důl uzavřený v roce 1998 po dlouhém období nízkých cen v obci Pool a Camborne, v Central Mining District of Cornwall v oblasti se cín těžil už 2300 let před n.l., v South Crofty od pol. 16.st. vlastník licencí - společnost Strongbow Exploration Inc. (Kanada) Nyní probíhá příprava obnovy těžby cínu Společnost získala všechna povolení Plán těžby na 8 let, s výhledem na cca 20 – 30 let (i více; důlní licence do 2071) Důl je zatopený vodou a probíhá technické řešení čerpání vody a jejího čištění Povolení zahrnuje 1490 ha a 26 dříve produktivních dolů, v současnosti použitelné jsou 4 šachty a 300 metrový komín

South Crofty mine V regionu je perfektně rozvinutá infrastruktura - výroba, doprava, lidské zdroje včetně vzdělání v souvisejících oborech. Těžba cínu (a mědi) byla součástí života regionu odpradávna. Více informací: http://www.heartlandscornwall.com/visitor-info.php https://www.strongbowexploration.com/projects/uk/south-crofty/

Wheal Jane Group Areál prochází neustálým vývojem: uzavřený cínový a niklový důl v areálu Wheal Jane Group slouží jako ukázka dobré praxe ve využití rozlehlých lokalit po těžbě. Těžba byla ukončena v roce 1991 Úprava rudy (ze South Crofty) probíhala až do roku 1998 Od r. 2000 dlouhodobá strategie sanace, rekultivace a rozvoje Wheal Jane Areál prochází neustálým vývojem: Demolice budov sloužících k úpravě rudy -> fotovoltaická elektrárna část areálu je chráněná - množství zvířat, chráněného ptactva kancelářské budovy pro výzkumné, poradenské a další firmy nejen z oboru těžby (např.laboratoře, dílna) parkoviště skládka stavebních odpadů s recyklací zemědělská půda sklady k pronájmu, aj.

Wheal Jane Group V areálu je zaměstnáno cca 150 lidí V budoucnu by zde měl vzniknout Earth Science Park business cluster Více informací: https://www.wheal-jane.co.uk/

Děkuji za pozornost!