Daňové přiznání k dani z příjmů PO

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přímé daně Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jana Švejdová. Dostupné z Metodického portálu cz, ISSN: ,
Advertisements

Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_252_TÉMA_Daň z přidané hodnoty Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Hospodaření nepodnikatelských organizací 1 Daně, dotace.
DPH Ekonomika podniku 2. ročník DPH - nepřímá univerzální daní, tvoří součást ceny výrobků a služeb - je vybírána postupně při každém prodeji (když lesník.
Hospodářský výsledek. je důležitý ukazatel umožňující posoudit hospodaření podniku. představuje rozdíl mezi celkovými příjmy a celkovými náklady podniku.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském kraji.
Aktuální přehled o platných vzorech tiskopisů MFin používaných v roce 2016 za rok 2015 i pro rok 2016 ML
Daň z příjmu FO řešení příkladu Řešitelky:Jana Bilíková Lucie Procházková Narcisa Vitnerová.
Seminář 4. – hotel Podlesí DAŇOVÝ SYSTÉM ČR Ing. Irena Kemény Inovativní pedagogické metody v odborném vzdělávání CZ.1.07/1.3.12/
Silniční daň. Předmětem daně jsou vozidla, kterým je přidělena státní poznávací značka a jsou používaná nebo určena k podnikání Předmětem daně jsou vozidla,
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Finanční gramotnost Autor: Mgr. Roman Havlíček 1.1 Daně Co si myslíš o daních ty? Je v pořádku, že existují?
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E18.15 Ročníktřetí.
Založení firmy postup. Postup založení firmy 1) Výběr oboru podnikání a vymezení předmětu živnosti 2) Volba právní formy podnikání 3) Určení názvu a umístění.
Zdanění fyzických osob poskytujících služby Zákon o daních z příjmů (č. 586/1992 Sb.) Daň z příjmů fyzických osob; Daň z příjmů právnických osob; Společná.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_Úč24.17 RočníkDruhý.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 4. listopadu 2015.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Veřejné rejstříky - Obchodní rejstřík.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
EKONOMIKA MAJETKOVÉ DANĚ DAŇ SILNIČNÍ. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_ INOVACE _ 18 Jméno autora: Mgr. Marcela Chalúpková Datum: listopad 2012 Ročník: 8. Vzdělávací.
PRACOVNÍ PRÁVO III. Pracovní doba. Mzda.. Definice pracovní doby. Je to stanovená doba, v níž je zaměstnanec povinen vykonávat práci pro zaměstnavatele.
* * RO Č NÍ ZÚ Č TOVÁNÍ ZÁLOH A DA Ň OVÉHO ZVÝHODN Ě NÍ.
Vyměřovací řízení Michal Radvan. Řádné daňové přiznání Zásada dispoziční vs. zásada oficiality Zásada dispoziční vs. zásada oficiality Výhradně tiskopis.
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov.
Daň z příjmů fyzických osob 2. listopadu 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 29.
Daň z příjmů právnických osob (§17 – 21), společná ustanovení (§22 – 38) POPLATNÍCI 1. a) Daňový rezident – každá právnická osoba, která má na území ČR.
Rozpočtové určení daní Národní konference VENKOV 2016 Litoměřice 20. – 21. října 2016.
OSVČ – zdravotní pojištění 2014 Každý občan ČR a cizinec s přechodným či trvalým pobytem v ČR musí být zdravotně pojištěn Zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Daň z nabytí nemovitých věcí
TISKOPISY Aktuální přehled o platných vzorech
VY_62_INOVACE_ , daň z nemovitých věcí - pozemků
Daňový systém České republiky 6 DPPO Ing. Yvona Legierská
Roční zúčtování daně, daňové přiznání k DPFO
Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Číslo a název projektu: CZ.1.07/1.5.00/ – Investice do vzdělání nesou.
Místní rozpočtové jednotky
Daňová soustava Účetnictví – 4. ročník. Daňová soustava Účetnictví – 4. ročník.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Mzda Autor: Pavla Lukešová.
Zdanění subjektů terciárního sektoru
Téma 5 Zdanění příjmů ze závislé činnosti
Příjmy z pronájmu u FO Právnické osoby zdaňují příjmy z pronájmu v rámci svého obecného základu daně, U fyzických osob se postupuje podle § 9 ZDP a v případě.
Příjmy z kapitálového majetku
Jednoduché účetnictví
Téma 6: Zdanění příjmů ze závislé činnosti
Daň z příjmů právnických osob Silniční daň veřejnoprávních poplatníků
Roční zúčtování daně, daňové přiznání k DPFO
Daň z příjmů právnických osob
Právo sociálního zabezpečení
Katedra finančního práva a národního hospodářství
Právo sociálního zabezpečení
Daň z příjmů fyzických osob
Daň z příjmů fyzických osob
NV č. 201/2010 Sb. ze dne 31. května 2010  o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu ve znění NV č. 170/2014 Sb. ze dne 6. srpna 2014.
Řešení příkladů z minula
Příjmy z pronájmu u FO Právnické osoby zdaňují příjmy z pronájmu v rámci svého obecného základu daně, U fyzických osob se postupuje podle § 9 ZDP a v případě.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_10_DANĚ.
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Právo sociálního zabezpečení
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Daň z nemovitých věcí 28. listopadu 2018 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Školení obcí Olomouckého kraje
Kapitola 3 Hospodaření organizací
Roční zúčtování příjmů poplatníka Je určeno pro zaměstnance, kteří nemají povinnost podat daňové přiznání. Poplatník žádá svého zaměstnavatele o roční.
Návrh na daňové zvýhodnění u zaměstnavatelů – plátců mzdy, kteří provádí výkon rozhodnutí nebo exekuci srážkami ze mzdy formou možnosti uplatnění odčitatelné.
Daňové přiznání k dani z příjmů fo
Návrh na daňové zvýhodnění u zaměstnavatelů – plátců mzdy, kteří provádí výkon rozhodnutí nebo exekuci srážkami ze mzdy formou možnosti uplatnění odčitatelné.
SOCIÁLNÍ A ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ
TÉMA: Daňové přiznání Autor: Mgr. Marie Krajsová
Transkript prezentace:

Daňové přiznání k dani z příjmů PO Tomáš Krůl, daňový poradce č. 5176 21. 2. 2019

Osnova 1. Kdo musí podat daňové přiznání k dani z příjmů právnických osob („DPPO“) II. Termín pro podání přiznání k DPPO III. Období, za které se DPPO podává IV. Kde a jak se přiznání podává V. Sazba daně VI. Základ daně VII. Odečitatelné položky VIII. Slevy na dani IX. Zálohy na daň X. Vyplnění formuláře přiznání k DPPO XI. Jak daň uhradit, žádost o přeplatek

I. Kdo musí podat daňové přiznání k dpPo Osoby, které nejsou fyzickými osobami Organizační složky státu Rezidenti vs. nerezidenti Rezidenti – poplatníci se sídlem na území ČR („celosvětová“ daňová povinnost) Nerezidenti – poplatníci, kteří nemají sídlo na území ČR (jen příjmy z ČR) Výjimky: veřejně prospěšný poplatník, společenství vlastníků jednotek, v. o. s., zanikající nebo rozdělovaná obchodní korporace za období od rozhodného dne přeměny

II. Termín pro podání dpPo Daňové přiznání k DPPO musí být podáno do 1. 4. 2019. V případě zpracování a podání přiznání k DPPO daň. poradcem / povinný audit – do 1. 7. 2019. Možnost prodloužení lhůty – poplatek (např. příjmy ze zahraničí atp.)

III. Období, za které se DPPO podává Zdaňovacím obdobím DPPO je: kalendářní rok, hospodářský rok, období od rozhodného dne fúze nebo rozdělení obchodní korporace nebo převodu jmění na společníka do konce kalendářního roku nebo hospodářského roku, ve kterém se přeměna nebo převod jmění staly účinnými, nebo účetní období, pokud je toto účetní období delší než nepřetržitě po sobě jdoucích 12 měsíců.

IV. Kde a jak se přiznání podává Jak? Elektronicky vs. papírově elektronicky – povinnost, pokud máte zřízenou datovou schránku nebo povinný audit; papírově – osobně na podatelně nebo zaslání poštou (výjimečné případy). Kde? Místně příslušnému finančnímu úřadu dle místa sídla; u nerezidentů na určený finanční úřad – FÚ pro hl. m. Prahu.

V. Sazba daně Sazba daně činí 19 %. Sazba daně činí u základního investičního fondu 5 %. Sazba daně činí 0 % u fondu penzijní společnosti nebo u instituce penzijního pojištění. Sazba daně 15 % se vztahuje na samostatný základ daně podle § 20b.

VI. základ daně Základem daně je rozdíl, o který příjmy, s výjimkou příjmů, které nejsou předmětem daně, a příjmů osvobozených od daně, převyšují výdaje (náklady), a to při respektování jejich věcné a časové souvislosti v daném zdaňovacím období. Při zjištění základu daně se vychází z výsledku hospodaření (zisk nebo ztráta). Základ daně se dále upravuje o položky uvedené v § 23 odst. 3 ZDP.

VII. Odečitatelné položky § 20 ZDP a) hodnota darů, b) speciální odpočet pro veřejně prospěšné poplatníky. § 34 ZDP a) daňová ztráta z předchozích let, b) výzkum a vývoj, c) podpora odborného vzdělávání.

VIII. Slevy na dani § 35 § 35a a 35b sleva za zaměstnance se zdravotním postižením – 18 000 Kč / 60 000 Kč § 35a a 35b sleva z titulu investiční pobídky

IX. Zálohy na daň Neplatí poplatník, jehož poslední známá daňová povinnost nepřesáhla 30 000 Kč. Poplatníci, jejichž poslední známá daňová povinnost přesáhla 30 000 Kč, avšak nepřesáhla 150 000 Kč, platí zálohy na daň na zdaňovací období, a to ve výši 40 % poslední známé daňové povinnosti. První záloha je splatná do 15. dne šestého měsíce zdaňovacího období a druhá je splatná do 15. dne dvanáctého měsíce zdaňovacího období. Poplatníci, jejichž poslední známá daňová povinnost přesáhla 150 000 Kč, platí zálohy na daň na zdaňovací období, a to ve výši 1/4 poslední známé daňové povinnosti. První záloha je splatná do 15. dne třetího měsíce zdaňovacího období, druhá záloha je splatná do 15. dne šestého měsíce zdaňovacího období, třetí záloha je splatná do 15. dne devátého měsíce zdaňovacího období a čtvrtá záloha je splatná do 15. dne dvanáctého měsíce zdaňovacího období.

IX. Formulář přiznání k dpPo

X. Jak daň uhradit, žádost o přeplatek Úhrada daně – v hotovosti na pokladně, poštovní poukázkou, bezhotovostně převodem na účet Přeplatek – nutné požádat o vrácení přeplatku

Děkuji za pozornost