E-Goverment Zdeněk Hanák.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Strategické řízení školy s využitím sebehodnocení školy dle modelu CAF RNDr. Hana Žufanová.
Přístupy k péči o staré občany v zahraničí a u nás.
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Plzeň Integrovaný operační program Název materiálu2 Co je to IOP? Tematický operační program financovaný z ERDF pro období 2007-
Kulatý stůl II. Nový Šaldorf-Sedlešovice MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů.
Pavla Katzová tajemnice Sdružení soukromých škol Čech, Moravy a Slezska.
Zadávání veřejných služeb v přepravě cestujících Ondřej Michalčík, František Vichta Ministerstvo dopravy Kroměříž, 29. září 2015.
E-government - moderní podoba veřejné správy v České republice.
Plánování sociálních služeb a transformace aneb Systémově, společně a statečně Šárka Hlisnikovská Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
PŘEHLED ZAJÍMAVOSTÍ Z KONFERENCE INTERNET VE STÁTNÍ SPRÁVĚ A SAMOSPRÁVĚ 2013 Mgr. Tomáš Lechner, VŠE v Praze.
Integrated and Planned Enforcement of Environmental Law Phare Twinning Project CZ03/IB/EN/01 KOMUNIKACE Vnitřní předpisy ČIŽP Martin Baranyai ČIŽP – Hradec.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
 2006  Ministerstvo průmyslu a obchodu Příprava aplikace zákona č. 179/2006 sb. o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání do působnosti Ministerstva.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Role dobrovolných svazků obcí (DSO) v ČR při centrálním zadávání 1 Ing. Lukáš Vlček starosta města Pacova předseda Regionální komise Svazu měst a obcí.
Trh, ekonomika. ekonomická činnost výroba spotřeba obchod, směna.
EGonovi tluče srdce!!!. Revoluce ve veřejné správě! Zákon o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů.
Městský úřad Šumperk Implementace modelu CAF
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
Téma 1. Charakteristika finančního řízení 1. Cíle finančního řízení 2. Hlavní oblasti finančního managementu 3. Finanční rozhodování podniku 4. Finanční.
UDRŽITELNÝ ROZVOJ JAKO PRINCIP POLITICKÉHO ROZHODOVÁNÍ.
Pojistný trh nabídka a poptávka po pojistných produktech investování prostředků technických rezerv.
CESTA PRO CHYTROU BUDOUCNOST. SMART CITIES Teorie?Koncepce? Realita? Neohraničený urbanistický koncept Informační technologie pro efektivní správu měst.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ ČESKÉ BUDĚJOVICE ÚSTAV PODNIKOVÉ STRATEGIE Autor bakalářské práce: Jitka Macháčková Vedoucí bakalářské práce: Ing.
Vyhláška č. 326/2006 Sb., o atestačním řízení pro elektronické nástroje Mgr. Martin Plíšek.
Bezpečnostní systém ČR
PhDr. Markéta Sanalla Katedra ekonomie a veřejné správy
„Činnost krajských koordinátorů pro menšiny a krajských manažerů prevence v Kraji Vysočina“ Mgr. Lumír Bartů.
Základní registry- základní informace
model fungování a praxe
Program meziregionální spolupráce INTERREG EUROPE
Plánování rozvoje sociálních služeb Ústecký kraj
Agendy IISSDE z pohledu veřejnosti Možnosti využití internetu
Ucelené řešení pro řízení lidských zdrojů, ekonomiky a logistiky
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Procesní management v oddělení logistiky
Efektivní úřad 2011 MěÚ Uherské Hradiště
Společné a koordinované politiky EU
Evropské fondy: Řízení rizik podvodů
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Integrace VISION a VIS Mail do NS-VIS – VIS Mail fáze II projekt spolufinancovaný z ročního programu Fond pro vnější hranice (FVH)
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Hlavní město praha a integrace cizinců
Název vzdělávacího materiálu
Organizační zabezpečení práva životního prostředí
Cíle Pardubického kraje v oblasti cestovního ruchu
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Vznik pracovního poměru
Podpora rozvoje dopravy s využitím ROP Střední Morava
Porada vedoucích Úřadů územního plánovaní
Makroekonomie E 7 - otázky.
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Ing. Dana Bérová náměstkyně ministra - ředitelka sekce
Management Přednáška 7, 8: Plánování.
IKI jako prostředek pro komunikaci mezi VS a občany Pavel Parma
Ekonomika podniku STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
ČINNOST UNO OK V OBDOBÍ 2014+
METODICKÁ PODPORA ŘÍZENÍ KVALITY V ÚZEMNÍCH SAMOSPRÁVNÝCH CELCÍCH
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
Výchova k občanství Státní správa a samospráva
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Dobrovolnictví v komunitě jako cesta k sociální soudržnosti
Život bez střeva , Praha.
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Transkript prezentace:

E-Goverment Zdeněk Hanák

Definice e-govermentu Transformace vnitřních a vnějších vztahů státní správy pomocí informačních a komunikačních technologií s cílem optimalizovat služby a interní procesy a poskytovat rychlejší, spolehlivější a levnější služby veřejné správy nejširší veřejnosti. Série procesů, vedoucích k výkonu státní správy a samosprávy a uplatňování občanských práv a povinností fyzických a právnických osob, realizovaných elektronickými prostředky. Jde o procesy fungující v rámci interakce Stát-Občan, Stát-Stát, Stát-Privátní sféra a Stát-Jiný stát.

Tři kategorie dělení e-govermentu Elektronická státní správa zajišťující informace a služby pro styk s občany a s komerčními subjekty co nejjednodušším způsobem (pomocí internetu) a v co nejširším časovém úseku. E-procurement, neboli elektronické dodavatelské řetězce - Jedná se o nákup, prodej a vše co se toho týká (výběrová řízení, fakturace, množstevní rabaty, zajištění logistiky atd.). Interní komunikace ve státní sféře – například komunikace uvnitř jednoho ministerstva, nebo i komunikace mezi místním úřadem a dopravní policií.

Přínos e-governmentu pro občana nebo firmy snadnější jednání s úřady, jeden bod pro vyřizování všech záležitostí přístup k informacím přes webový portál a call-centra přináší větší vstřícnost a efektivitu od státní správy směrem k občanovi a ke komerční sféře možnost vyřizovat úřední záležitosti odkudkoliv a případně kdykoliv pomocí internetu, mobilního telefonu nebo jiného interaktivního zařízení větší transparentnost, kde například zřízení e-procurementu dovolí státní správě (resp.. její části) garantovat průhlednost operací při objednávkách a zároveň tento přístup přináší i nezanedbatelnou úsporu peněz

Přínos e-governmentu pro práci státní správy zlepšení účinnosti a zvýšení výkonnosti státní správy usnadnění a zlepšení rozhodovacích procesů zlepšená komunikace přináší větší schopnost vzájemné spolupráce mezi jednotlivými částmi státní správy (jak na centrální, tak na regionální a lokální úrovni) lepší využití lidských, finančních a ostatních zdrojů zlepšení příjmů státní správy úsporou z využití informačních technologií a lepším výběrem daní použití informačních technologií může dokonce přímo implikovat strukturální a právní změny ve státní správě, za příklad může sloužit Dánsko, kde zavedení on-line výběru daní mění/modernizuje celý daňový systém

Požadované rysy e-government služeb Rozsáhlá síť sdílených komplexních komunikačních služeb Rozsáhlá integrační infrastruktura Důvěryhodnost Vysoká spolehlivost Škálovatelnost Rychlá a pohodlná dostupnost Personalizovanost Koordinovanost Adaptovatelnost

Česká republika a e-government - východiska Prosazování e-governmentu vychází z iniciativy EU – tzv. eEurope řeší otázku týkající se prosazování informačních a komunikačních technologií budování informační společnosti pro všechny

Podoba e-governmentu v ČR Portál veřejné správy (http://portal.gov.cz) ePUS – Portál územních samospráv Agrární web Portál životního prostředí Veřejné informační služby knihoven

Portál veřejné správy Zákony Adresář subjektů veřejné správy Katalog životních situací Podání

Otázky 1) Dělení e-govermentu, co mezi něj nepatří A) Elektronická státní správa zajišťující informace a služby pro styk s občany a s komerčními subjekty B) eEurope, neboli informace o dění ve vládě EU C) Interní komunikace ve státní sféře D) E-procurement, neboli elektronické dodavatelské řetězce 2)Katalog životních situací se nachází v portálu veřejné správy A) Ne N) Ano

Otázky 3) Mezi procesy fungující v rámci interakce jsou: A) Stát-Občan B) Stát-Jiný stát C) Jiný stát-občan D) Stát-Stát 4)Přínos e-govermentu je mimo jiné možnost volit přes internet A) Ano B) Ne

Děkuji za pozornost