Inovace pro demenci v podunajském regionu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Rekvalifikace realizované Úřadem práce ČR a projekt UNIV 3
Kvalitní péče o seniory Vítejte na mezinárodní konferenci v Praze, 9.března 2007.
Finanční možností svépomocných skupin
1 Grantové schéma Podpora konkurenceschopnosti podniků Národní vzdělávací fond.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
„Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech“
Evropský sociální fond v ČR
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
Podpora poskytovatelů ve zlepšení kvality poskytovaných služeb
Projekt je spolufinancován ESF a SR ČR VZDĚLÁVACÍ, PORADENSKÉ A RELAXAČNÍ CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ ZNEVÝHODNĚNÉ OSOBY A JEJICH RODINY V LIBERECKÉM KRAJI OBCHODNÍ.
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
Role nelékařů v českém zdravotnictví
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov Číslo.
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Pečovatelské centrum Praha 7 Realizace systému profesního vzdělávání v Pečovatelském centru Praha 7.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Systém vzdělávání v komunitní péči a zajištění kvality poskytované zdravotní péče Michaela Hofštetrová Knotková.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
The Calimera Project is funded under the European Commission, IST Programme The Calimera Project is funded under the European Commission,
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
KONFERENCE Program obnovy rodiny MALENOVICE
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Úspěšný projekt č. CZ / E-Úřad E-learningový vzdělávací program pro další vzdělávání pracovníků ve veřejné správě.
Společnost Eurotel pro státní správu. 2 Silný partner pro veřejnou správu ›Společnost Eurotel poskytuje dlouhodobě všem zákazníkům profesionální servis.
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Výzvy PO1 Téma výzvySpecifický cíl Žadatel Alokace na výzvu Předpokládaný termín vyhlášení Strategické řízení VaVaI na národní úrovni specifický cíl 4.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
Pracovníci ve zdravotnictví a řídící pracovníci ve zdravotnictví - resortní analýza potřeb pracovníků jednotlivých profesí a oborů s výhledem do roku 2015.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Konference „Další profesní vzdělávání“ Pardubice 26. září 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Evropské strukturální fondy v České republice v období 2007.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
1 Školka ve VFN v Praze Tisková konference,
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Kvalita pracovních sil v cestovním ruchu. Trošku statistiky  Celkový počet pracovních úvazků v cestovním ruchu: *  Celková návštěvnost ubytovacích.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Regionální politika EU v období
Integrovaný regionální operační program
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Obor zdravotních služeb MZ
Primářka Nemocnice sv. Alžběty Praha
Doc. MUDr. Aleš Bartoš, PhD
AD Centrum, Národní ústav duševního zdraví
Doc. MUDr. Aleš Bartoš, PhD
Transkript prezentace:

Inovace pro demenci v podunajském regionu KONFERENCE “ŽLUTÝ LIST” INDEED Inovace pro demenci v podunajském regionu Projekt spolufinancovaný Evropskou unií INDEED Project Project co-funded by the European Union funds (ERDF, IPA)

INDEED Hlavní mezery v péči o demenci v podunajském regionu: KONFERENCE “ŽLUTÝ LIST” Česká republika, Praha, Klecany, Topolová 748, 250 67| 4. dubna 2019 Inovace pro demenci v podunajském regionu. INDEED Project | INDEED Hlavní mezery v péči o demenci v podunajském regionu:   Nedostatek znalostí a dovedností příslušných profesních skupin (všeobecní lékaři, ergoterapeuti, fyzioterapeuti, lékárníci)   Nedostatek vzájemného porozumění, spolupráce a koordinace mezi těmito skupinami   Nedostatek specifických zařízení pro demenci (např. denní stacionáře, jednotky zvláštní péče) Zdroj: Mehrabian et al., Neuropsychiatr Dis Treat (v tisku) Project co-funded by the European Union funds (ERDF, IPA)

INDEED Demence – priorita v zdravotní péči! Vize KONFERENCE “ŽLUTÝ LIST” Česká republika, Praha, Klecany, Topolová 748, 250 67| 4. dubna 2019 Inovace pro demenci v podunajském regionu. INDEED Project Vize Demence – priorita v zdravotní péči! Podpořit péči o demenci v podunajském regionu a přispět k realizaci národních strategií zaměřených na zlepšení kvality života lidí s demencí a jejich pečovatelů. Project co-funded by the European Union funds (ERDF, IPA)

INDEED Strategie VZDĚLÁVÁNÍ SPOLUPRÁCE ŠKOLENÍ KONFERENCE “ŽLUTÝ LIST” Česká republika, Praha, Klecany, Topolová 748, 250 67| 4. dubna 2019 Inovace pro demenci v podunajském regionu. INDEED Project Strategie Mezioborové vzdělávací programy zaměřené na instituce Podpora spolupráce v péči o demenci Obchodní poradenství pro podnikatele a startupy VZDĚLÁVÁNÍ SPOLUPRÁCE ŠKOLENÍ Profesní organizace, vzdělávací instituce, zdravotní a ošetřovatelské školy Komunitní služby, pečovatelské centry, pacientské organizace Obchodní školy, soukromé podniky, obchodní komory Zdravotní a sociální úřady, orgány veřejné správy, ministerstva, pojišt’ovny Project co-funded by the European Union funds (ERDF, IPA)

INDEED Internetové stránky projektu INDEED KONFERENCE “ŽLUTÝ LIST” Česká republika, Praha, Klecany, Topolová 748, 250 67| 4. dubna 2019 Inovace pro demenci v podunajském regionu. INDEED Project Internetové stránky projektu INDEED http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/indeed INDEED – Newsletter Nabízíme vám možnost přihlásit se k odběru „novinek“ ve formě anglicky psaného Newsletteru. Zájemci, prosím, hlaste se Janě Adámkové. Děkujeme.