Územně analytické podklady

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Novela stavebního zákona ve vazbě na ustanovení § 50 návrh územního plánu
Advertisements

Územně analytické podklady obce s rozšířenou působností Děčín
ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY
Regulační plán Regulační plán v řešené ploše stanoví -podrobné podmínky pro využití pozemků, -pro umístění a prostorové uspořádání staveb, -pro ochranu.
Územně analytické podklady
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
Nástroje územního plánování
ÚZEMNÍ PLÁN OBCE A ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY OBCÍ
KONCEPT ÚZEMNÍHO PLÁNU ODOLENA VODA pro veřejné projednání –
NOVÝ ÚZEMNÍ PLÁN LIBEREC
Tento projekt byl financován z INTEGROVANÉHO OPERAČNÍHO PROGRAMU
Stavební zákon a územní plánování
Působnosti obcí na úseku územního plánování od setkání tajemníků obcí Karlovarského kraje KÚKK, ORR, odd. územního plánování, Jana.
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
1 Evidence územně plánovací činnosti, ukládání a poskytování písemností Evidence územně plánovací činnosti, ukládání a poskytování písemností Krajský úřad.
1 Územně analytické podklady Územně analytické podklady Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Plzeň,
Územního plánování na obcích v roce 2007 setkání tajemníků obcí Karlovarského kraje KÚKK, ORR, odd. územního plánování, Jana Kaválková.
POLITIKA ÚZEMNÍHO ROZVOJE
1 Zpráva o uplatňování územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský.
1 Zadání územního plánu Zadání územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Plzeň, Krajský.
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
? Územní (prostorové) plánování ÚP
Novela stavebního zákona
VYHODNOCENÍ VYVÁŽENOSTI PILÍŘŮ ROZBORU UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ Ostrava Ing. Jiří Hon.
Správa stavební 2 Filip Dienstbier, 2010 Nástroje územního plánování Územně plánovací podklady Politika územního rozvoje.
Obce a územně analytické podklady v procesu územního plánování ISSS 2007 – Hradec Králové Vojtěch Zvěřina.
Portál ÚAP MSK (Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP) Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Správní právo 3 Přednáška č. 6 JUDr. Veronika Vlčková
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ÚAP – datový model Jihomoravského kraje RNDr. Josef Glos AGERIS. s.r.o. Jeřábkova 5, Brno Tel., fax.: ,
Územně analytické podklady správních obvodů obcí s rozšířenou působností v území Jihomoravského kraje třetí / čtvrtá úplná aktualizace Územně analytické.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní inženýrství a ÚPD a doprava Podklady ke cvičení Převzato a upraveno dle Zákonů.
Územně analytické podklady Seminář pro pracovníky stavebních úřadů a úřadů územního plánování Jihomoravského kraje Brno, Ing. arch. Zita Řehůřková.
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování Územně analytické podklady obcí Třetí úplná aktualizace Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Příklad k metodickému pokynu porada ÚÚP
Vodní režim krajiny v územním plánování Petr Birklen AOPK ČR.
1 Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního.
Porada pro ÚÚP dne Poznatky z oblasti ÚPČ Ing. Gabriela Šípková Krajský úřad Libereckého kraje Odbor územního plánování a stavebního řádu.
4. úplná aktualizace územně analytických podkladů ORP 1.
PRACOVNÍ PORADA PRO POŘIZOVATELE ÚPD ÚAP 13. listopadu 2009 ÚAP Mgr. Tomáš Vaško OÚPSŘ KÚLK.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAP ORP HUMPOLEC Krajský úřad Vysočina.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo ORP JIHLAVA Jihlava.
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování Územně analytické podklady obcí AKTUALITY Jana Hurníková, Milan Pachta.
Územní studie Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje
Stanoviska DO při projednávání Návrhu ÚPD
PŘEDÁNÍ ÚAP ORP předání
ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY
Lhůta pro pořízení územní studie
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK /3
Další výzvy ve Specifickém cíli 3.3 IROP Regulační plány
Územní studie silnice II/416 Žatčany – Slavkov u Brna
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje
ZÚR JMK a ÚP seminář pro projektanty a pořizovatele
4. úplná aktualizace územně analytických podkladů ORP
ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY (ÚAP)
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo
Územně analytické podklady Informace z metodické porady MMR s krajskými úřady ke 2. aktualizaci ÚAP obcí porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
územního plánování na obcích v roce 2007
Geoportál DMVS Karlovarského kraje výdej dat ÚAP návod
Evidence závazných stanovisek – webová aplikace
Územní systém ekologické stability (ÚSES) krajina v územním plánování Informace z metodické porady MŽP s krajskými úřady porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
Vybrané aktuální metodiky MMR a ÚÚR
Závazné stanovisko orgánu územního plánování
Územní opatření o stavební uzávěře
Evidence územně plánovací činnosti
PORADA S POŘIZOVATELI ÚPD V LK
Obsah územně plánovacích podkladů
Transkript prezentace:

Územně analytické podklady Porada KÚPK s ÚÚP a pořizovateli ÚPD Petr Pelech ORR KÚPK Zelená Lhota 7. - 8. 12. 2017

ÚAP – stav k 1.12.2017 4. ÚA ÚAP obcí 4. ÚA ÚAP kraje §§ 27 a 28 SZ Územně analytické podklady ÚAP – stav k 1.12.2017 §§ 27 a 28 SZ 4. ÚA ÚAP obcí požadavek zpracování do 31.12.2016 vše předáno na krajský úřad POZOR NA: 1) nutnost projednávání s obcemi (v rozsahu určení problémů k řešení v ÚPD) – měl by z toho být zápis 2) poskytnutí ÚAP stavebním úřadům v rozsahu potřebném pro výkon jejich působnosti 4. ÚA ÚAP kraje projednáno ZPK dne 11.9.2017

ÚAP po novele SZ ÚAP obcí + kraje + celostátní Údaje o území Územně analytické podklady ÚAP po novele SZ §§ 27 a 28 SZ ÚAP obcí + kraje + celostátní pořizuje nově MMR, postup mimo SZ Údaje o území poskytují se v digitální formě grafická část ve vektorové formě mohou být použity pro činnost orgánů veřejné správy Pravidelné aktualizace 1 x za 4 roky nejbližší 2020 (ÚAPo) a 2021 (ÚAPk)

ÚAP po novele SZ kompletní změna provedena v prov. předpisu Územně analytické podklady ÚAP po novele SZ § 4 vyhl. č. 500/2006 Sb. kompletní změna provedena v prov. předpisu ÚAP obsahují: podklady pro rozbor udržitelného rozvoje území rozbor udržitelného rozvoje území údaje o území, zjištění vyplývající z průzkumů území, další důležité dostupné informace a případně data vzniklá analýzou shromážděných informací tzv. datová báze územně analytických podkladů

Územně analytické podklady § 4 vyhl. č. 500/2006 Sb. Podklady pro RURÚ zjištění a vyhodnocení stavu a vývoje území, jeho hodnot a limity využití území členění na témata, několik nových: širší územní vztahy prostorové funkční uspořádání území struktura osídlení veřejná prostranství a jejich dostupnost dostupnost dopravní a technické infrastruktury cestovní ruch bezpečnost a ochrana obyvatel zjištění a vyhodnocení záměrů na provedení změn v území

Územně analytické podklady RURÚ § 4 vyhl. č. 500/2006 Sb. zjištění a vyhodnocení pozitivních a negativních stránek území (ruší se SWOT analýza) členění na stejná témata jako v podkladech vyhodnocení územních podmínek a potenciálů pilířů URÚ, včetně jejich vzájemných vazeb a trendů vývoje území určení problémů k řešení v ÚPD, případně v ÚS

Datová báze ÚAP průběžná aktualizace !! Územně analytické podklady Datová báze ÚAP § 4 vyhl. č. 500/2006 Sb. průběžná aktualizace !! tvořena sledovanými jevy dle přílohy č. 1 zpracována minimálně v rozsahu části A přílohy v podrobnosti a rozsahu nezbytném pro pořízení ÚP a RP kraj obdobně v rozsahu části B + dále jevy z části A, nezbytné pro pořízení ZÚR kraj může poskytnout součinnost ÚÚP

Datová báze ÚAP Několik úplně nových sledovaných jevů Územně analytické podklady Datová báze ÚAP příl. 1A vyhl. č. 500/2006 Sb. Několik úplně nových sledovaných jevů plochy vodní a větrné eroze mokřady dle Ramsarské úmluvy migračně významné plochy a koridory kategorie území podle map povodňového ohrožení hlukové zóny obcí výsledky Celostátního sčítání dopravy komplexní pozemkové úpravy a mnoho dalších

Územně analytické podklady Údaj o území § 4 vyhl. č. 500/2006 Sb. negrafická datová část + grafická informace ve vektorové digitální formě v S-JTSK je možné z důvodu efektivnosti poskytovat prostřednictvím krajského úřadu

Grafická část ÚAP zpracování zpravidla v rámci ÚA ÚAP PpRURÚ: RURÚ: Územně analytické podklady Grafická část ÚAP § 4 vyhl. č. 500/2006 Sb. zpracování zpravidla v rámci ÚA ÚAP PpRURÚ: výkres hodnot, limitů, záměrů RURÚ: výkres problémů k řešení dále mohou být součástí další výkresy, schémata, tabulky či grafy

Vaše dotazy, připomínky, názory... Územně analytické podklady Vaše dotazy, připomínky, názory... ORR KÚPK Oddělení územního plánování Petr Pelech tel.: 377 195 421 petr.pelech@plzensky-kraj.cz