Josef Bernard, Renata Mikešová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi D.R.A.K., o.s.
„ MNOHO LIDÍ SE DOSTALO D Á L, NEŽ MOHLI, PROTOŽE SI O NICH NĚKDO JINÝ MYSLEL, ŽE MOHOU.“ Centrum pro sluchově postižené Hodonínsko, o.p.s.
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Důvod přijetí novely:  1. Přesunutí úpravy odškodňování pracovních úrazů a nemocí z povolání z přechodných ustanovení (§ 364 až § 390) do jedenácté části.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Přístupy k péči o staré občany v zahraničí a u nás.
Předpoklady poskytnutí dotace Společný technický sekretariát Drážďany.
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
Zákon o sociálním podnikání Průběžné informace o připravovaném předpisu.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
CENTRUM SPOLEČNÝCH SLUŽEB - ŘÍČANY. CENTRUM SPOLEČNÝCH SLUŽEB  Navázání na meziobecní spolupráci  Školství  Sociální služby  Odpadové hospodářství.
Období vzniku: duben _inovace_FG.9.48 Autor : Vladimír TesaříkČlověk a svět práce, finanční gramotnost, nové auto.
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek. Financování školství  Školství – důležité odvětví veřejného sektoru  Školství:  Měří, hodnotí a tvoří lidský kapitál.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Kultura a památková péče v Pardubickém kraji v letech
- vše pro úspěšný nábor nových řidičů 1 REGIONÁLNÍ SEKTOROVÁ DOHODA ÚSTECKÝ KRAJ v oblasti autodopravy, výchovy a vzdělávání.
NOVELA ZÁKONÍKU PRÁCE NOVELA ZÁKONÍKU PRÁCE Liberec 15. prosince 2011 JUDr. Helena VAŠKOVÁ.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
Vize propojení zdravotního a sociálního pojištění RNDr. Jiří Schlanger náměstek pro informatiku a mezinárodní věci.
Dotazníkové šetření Analýza poptávky po dalším profesním vzdělávání v Jihomoravském kraji Brno.
PRACOVNÍ PRÁVO III. Pracovní doba. Mzda.. Definice pracovní doby. Je to stanovená doba, v níž je zaměstnanec povinen vykonávat práci pro zaměstnavatele.
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
Jak na projekt? Ing. Iva Gavendová Inovace výuky regionálního rozvoje, CZ.1.07/2.2.00/
Účast ČR v H2020 a v programu EURATOM v období leden 2014 – červenec 2015 Základní výstupy 1. průběžné zprávy o účasti ČR v H2020 (Frank,Albrecht – plánované.
VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ZKUŠENOSTI S PODPOROU ESF VE VELKÉ BRITÁNII.
1. Podnikání 1.část členění organizací podnikání (definice podnikání, kdo může podnikat) obchodní firma živnostenský rejstřík živnosti (podmínky, druhy,
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR STAV REALIZACE ENERGETICKY ÚSPORNÉHO.
VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU projekt Sítě mateřských center o.s. – Jihomoravský kraj Lektorské dovednosti I. Komunikace v NNO.
Hospodářský proces Hospodářský proces. Hospodářský proces Hospodářský proces rozdělujeme na následující fáze: a) výroba b) rozdělování a přerozdělování.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO38 Název školy: Střední průmyslová.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_ INOVACE _ 13 Jméno autora: Mgr. Marcela Chalúpková Datum: říjen 2012 Ročník: 9. Vzdělávací.
PŘÍJMY A VÝDAJE DOMÁCNOSTÍ
Ing. Kateřina Lichtenberková
Zaměřeno na malé a střední podnikání aneb společenská odpovědnost firem v olomouckém kraji Martin Fink Brno,
Návrhy opatření na podporu slaďování rodinného a pracovního života
Tematicky zaměřený kulatý stůl
Místní rozpočtové jednotky
Úřad práce České republiky
Zákon o sociálním podnikání
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
DO NOVÉHO ROKU ….
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
31 Základní typy zdravotnických systémů
Téma 6: Zdanění příjmů ze závislé činnosti
Inovační potenciál České republiky
Zákon o sociálním podnikání
Základní informace o poskytovateli
Služby následné péče.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Výzkum v malých a středních firmách
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Správa sociálního zabezpečení
První tisková konference ministra Josefa Dobeše
SLUŽBY POSKYTOVANÉ KRAJSKOU SPOLEČNOSTÍ ARR s.r.o.
Tisková konference ČMKOS
Dárcovství 2018 Závěrečná zpráva z výzkumu
Text zápatí (edituje se v menu Vložení / Záhlaví a zápatí)
Aktivní politika zaměstnanosti Společensky účelné pracovní místo
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
Průmysl možnosti podpory
Zákon o sociálním podniku Mgr. Martina Štěpánková, MPA Úřad vlády ČR
SLUŽBY RENOMIA BENEFIT PRO ČLENY OS KOVO
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
Zpráva o dlouhodobé udržitelnosti veřejných financí
Systémové řešení – Motivace a vzdělávání pedagogů aktivita Společně na trhu práce CZ /0.0/0.0/16_034/
Transkript prezentace:

Josef Bernard, Renata Mikešová Mapování neziskového sektoru a společenské odpovědnosti firem v Pardubickém kraji Josef Bernard, Renata Mikešová

Neziskový sektor v Pardubickém kraji Cca 6200 organizací, rostoucí tendence

Financování neziskového sektoru Polovina neziskových organizací hospodaří ročně s méně než 100 tis. Kč Cca 5 % organizací má roční rozpočet přesahující 5 mil. Kč Zhruba 10-20 % příjmů tvoří firemní dárcovství, u velkých organizací méně

Neziskový sektor v roli zaměstnavatele Neziskový sektor zaměstnává asi 4000-5000 osob v pracovním poměru a další formou dohody o provedení práce; nejvíce poskytovatelé sociálních služeb Zaměstnanci neziskového sektoru jsou v kraji nadprůměrně kvalifikovaní Od roku 2009 vzrostl podíl vysokoškoláků o 15 %, což však není doprovázeno adekvátním zvýšením platů

Spolupráce neziskových organizací a firem Téměř 60 % neziskových organizací někdy získalo podporu od firmy Převládá jednorázová podpora; pouze ¼ je podporována dlouhodobě Převažuje finanční podpora nízkými částkami – max. v řádu desetitisíců Nejčastějším způsobem navázání kontaktu je přes osobní známosti anebo oslovením firmy s žádostí např. prostřednictvím dotačních programů Pouze největší neziskové organizace využívají činnost fundraiserů – data ovšem naznačují, že organizace s fundraiserem získávají podporu firem snáze a ve vyšších částkách

Podpora neziskových organizací z pohledu firem Více než polovina ze zúčastněných firem podporuje neziskové organizace; některé velké firmy mají vlastní grantová schémata Čím větší firma, tím častěji podporuje neziskové organizace a tím častěji je podporuje dlouhodobě. Mezi firmami s obratem nad 10 mil. Kč již neziskové organizace podporuje výrazná většina. Firmy podporují převážně poskytovatele sociálních služeb. Nejčastější formou podpory jsou finanční příspěvky, ale běžné jsou též věcné dary.

Rozhodování firem o podpoře Firmy se nejčastěji rozhodují: podle zaměření organizace a účelu žádosti podle osobní znalosti neziskové organizace nebo jejích představitelů zásadním kritériem, zda neziskovou organizaci podpořit, je její důvěryhodnost Mnoho firem se též snaží podporovat neziskové organizace působící ve stejném regionu jako oni Podpora může mít i formu poskytnutí daru, služeb nebo cíleným zadáváním práce neziskové organizaci Pozitivní roli při zprostředkování důvěryhodnosti hraje Koalice nevládek Pardubicka (KONEP) a Burza filantropie

Josef Bernard, Renata Mikešová Děkujeme za pozornost a přejeme neziskovým organizacím v Pardubickém kraji hodně úspěchů v jejich činnosti Josef Bernard, Renata Mikešová