Smlouvy = dohoda dvou či více stran o nějakém úkonu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 09 Číslo.
Advertisements

Struktura obchodní smlouvy
Mgr. Irena Fadrhoncová.  Definice: právní norma je obecně závazné pravidlo chování, které je vyjádřeno zvláštní státem uznanou formou a jehož zachování.
OKO – občanské kompetence občanům registrační číslo : CZ.1.07/3.1.00/
NOZ - Nájem, pacht, výpůjčka, výprosa JUDr. Eva Bartošová
Nový zákon o nemocenském pojištění. Vývoj průměrného procenta pracovní neschopnosti.
Koupě, směna, dar Mgr. Martin Hodina, LL.M. Jihočeský kraj 2014.
VY_32_INOVACE_LID_19 Ukončení pracovního poměru. Obsah Způsoby ukončení pracovního poměru Dohoda Výpověď Okamžité zrušení Zrušení ve zkušební lhůtě Uplynutí.
OCHRANA SPOTŘEBITELE V PRÁVU EU ČÁST 2 VŠFS Praha 2016.
Anotace Materiál je určen pro 1. a 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu EKONOMIKA DOPRAVY, inovuje výuku použitím multimediálních.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
ZPRACOVAL ING. JAN WEISER Spotřebitelské smlouvy Smlouvy uzavřené v obchodě, smlouvy uzavřené prostředky komunikace na dálku.
Pracovní právo. Pohovor
Ing. Jan Bartoš Listopad 2010 Hodnocení smluv o poskytování služeb Liberecké informatické fórum.
OBCHODNÍ PRÁVO II JUDR. MGR. BARBORA VLACHOVÁ
Pracovní právo Pracovní právo je souhrnem právních norem upravujících pracovněprávní vztahy mezi zaměstnanci a zaměstnavateli, podmínky vzniku, trvání.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Finanční gramotnost Autor: Mgr. Roman Havlíček 1.1 Smlouvy Podepisoval jsi někdy nějakou smlouvu?
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Pracovní smlouva Vypracoval: Lukáš Karlík.
Ekonomika DAŇ DĚDICKÁ A DAROVACÍ. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
OBCHODNÍ SMLOUVY (MV844K) doc. JUDr. Karel Marek, CSc.
OKO – občanské kompetence občanům registrační číslo : CZ.1.07/3.1.00/
Ekonomická, finanční, právní a insolvenční andragogika určená lektorům, poradcům a dalším účastníkům vzdělávání - cz.1.07/3.2.11/ Vzdělávací program:
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Občanské právo 2 N á zev sady: Výuka občanské nauky v 2. ročníku odborného.
Zvláštní část – smluvní typy. Pojmenované a nepojmenované smlouvy Pojmenované smlouvy (nominátní kontrakty) – smluvní typy Nepojmenované smlouvy (inominátní.
NOVELA ZÁKONÍKU PRÁCE NOVELA ZÁKONÍKU PRÁCE Liberec 15. prosince 2011 JUDr. Helena VAŠKOVÁ.
EKONOMIKA DAŇ Z PŘÍJMŮ FYZICKÝCH OSOB ČÁST 1.. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Žadatel je povinen při výběru dodavatele projektu postupovat dle závazných podmínek v kapitole 9. Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace před podpisem.
OBCHODNÍ SMLOUVY (MV844K) doc. JUDr. Karel Marek, CSc.
Ekonomika Operativní a zpětný leasing 3. Ing. Miroslava Farmačková VY_62_INOVACE_FAR_EK.3_1_02.
Zajištění závazků 1 Hradec Králové Datum CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o. Hradecká 1151, Hradec Králové.
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
Číslo projektuOP VK Název projektuModerní škola Název školySoukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. PředmětObčanská nauka (klíčová.
Licence - povolení, oprávnění, svolení k užití programu - hranice mezi legálním užíváním, krádeží, přestupky z nedbalosti - za jejich použití (případně.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Jana Kadlecová Název materiálu: VY_32_INOVACE_9_CLOVEK_A_PRAVO_12.
PRACOVNÍ POMĚR Mgr. Michal Oblouk.
Občanský výchova 9. ročník
Personální politika a pracovní právo ve zdravotnictví
Pracovní právo ve veřejné správě Podzim 2015
Libor Štajer a Dagmar Bicková
Dohoda o náhradě škody.
Postup při zřizování obchodní společnosti
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Občanské právo.
„Smlouva s klientem o poskytování soc.služby a její ukončení“.
Mgr. Monika Příkazská Základy obchodního práva.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
ZMĚNA ZÁKLADNÍHO KAPITÁLU
Spolupráce průvodce cestovního ruchu s cestovní kanceláří
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/
Vklad Obchodní zákoník definuje vklad jako peněžní prostředky nebo jiné penězi ocenitelné hodnoty, které se společník zavazuje vložit do základního kapitálu.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Licenční smlouva autorská JUDr. E. Kadlecová ZS 2011/12
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Jana Kadlecová Název materiálu:
Digitální učební materiál
Správa sociálního zabezpečení
SE SÍDLEM MASARYKOVO NÁMĚSTÍ 1
kpt. Ing. Tomáš Hoffmann HZS Karlovarského kraje
Právo sociálního zabezpečení
PRACOVNĚ PRÁVNÍ VZTAHY
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Závazkové právo Druhy smluv.
Odpovědnost.
Pracovněprávní minimum…
Seminář pro žadatele výzvy č. 79 a 80 IROP
Jak získávat sponzory? Neexistuje žádný „zaručený recept“.
Vybrané smluvní typy v o. z.
Další subjekty působící v oblasti zaměstnanosti
– pojištění ve financování
Zákoník práce 2 – Vznik a zánik pracovního poměru
Transkript prezentace:

Smlouvy = dohoda dvou či více stran o nějakém úkonu - většinou musí mít písemnou podobu - podepisují ji obě strany - nesmí chybět místo a datum sepsání   Druhy smluv: - kupní smlouva o dílo darovací nájemní leasingová, licenční, o zprostředkování služeb, o obchodním zastoupení

Kupní smlouva prodávající za úplatu převádí vlastnictví věci na kupujícího movitá věc (přenositelná) přechází do vlastnictví kupujícího předáním věci, nemovitost (spojená se zemí) vkladem do katastru nemovitostí ve smlouvě je uvedena přesná charakteristika věci, datum a místo předání, cena a sankce za porušení smlouvy prodávající je povinen upozornit kupujícího na případné vady ke smlouvě lze připojit další ujednání (předkupní právo, právo na vrácení věci) ve smlouvě je uvedena záruční doba, po kterou má kupující právo vrátit poškozenou věc a žádat náhradu (vrácení peněz , výměnu věci, odstoupení od smlouvy)

Smlouva o dílo zhotovitel se zavazuje, že na své nebezpečí provede nějakou činnost za dohodnutou cenu ve smlouvě je uveden předmět práce, rozsah, jakost, cena, doba zhotovení díla a záruční doba cena se platí až po zhotovení díla a převzetí objednavatelem, nesmí se bez jeho vědomí zvednout za vady díla odpovídá zhotovitel

Darovací smlouva dárce přenechá bezúplatně (zdarma) nějakou věc obdarovanému u nemovitosti přechází vlastnictví zápisem do katastru nemovitostí u movité věci musí být písemná smlouva jen tehdy, pokud se liší termín darování a převzetí věci dárce může požadovat vrácení daru, pokud obdarovaný svým chováním k dárci porušuje dobré mravy

Nájemní smlouva pronajímatel přenechává nájemci za úplatu věc, aby ji nájemce dočasně užíval pronajímatel je povinen odevzdat předmět nájmu ve stavu způsobilém užívání nájemce je oprávněn užívat najatou věc dohodnutým způsobem a řádně platit nájemné nájem může skončit uplynutím doby, dohodou nebo výpovědí po skončení nájmu musí nájemce vrátit věc ve stavu, v jakém ji převzal s přihlédnutím na obvyklé opotřebení