Porada KÚPK s ÚÚP a pořizovateli ÚPD

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rejstřík škol a školských zařízení Seminář pro ředitele škol zřizovaných LK.
Advertisements

Regulační plán porada KÚ LK s ÚÚP. RP x novela zák. o posuzování vlivů na ŽP  RP nenahrazuje (nesmí) ÚR pro záměr vyžadující posouzení vlivů.
Analýza fungování institutu dohod o výkonu pěstounské péče v ČR SocioFactor s.r.o.
Vztah předpisů na ochranu osobních údajů a předpisů k právu na informace Odborný seminář STMOÚ 23. – 25. říjen 2011 Špindlerův mlýn.
Vybrané otázky svobodného přístupu k informacím Mgr. Karel Švercl právník kanceláře hetmana
NOVÝ OBČANSKÝ ZÁKONÍK atd. NOVÝ OBČANSKÝ ZÁKONÍK atd. Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Kořenov 26. – 27. září.
Ochrana urbanistických a architektonických hodnot zástavby poznatky veřejného ochránce práv Kancelář veřejného ochránce práv JUDr. Marek Hanák, JUDr. Jana.
Novinky DPH v roce února 2016 Hana Zídková.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Centrální registr zbraní – změna právní úpravy. Harmonogram novely červenec 2012 rozeslání novely do meziresortního připomínkového řízení předložení.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
1 Novela zákona o vysokých školách Zákon č. 137/2016 S., kterým se mění zákon č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a některé další zákony Ministerstvo školství,
Systém základních registrů. Zákony a nařízení vztahující se k problematice základních registrů Zákon č.111/2009 Sb. o základních registrech v aktuálním.
Porada ředitelů krajských škol a školských zařízení Kořenov, 26. září 2013.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Principy Základních registrů Ing. Ondřej Felix, CSc.
1 Právní stav územního plánu po vydání změny Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP,
Vnitřní předpisy účetní jednotky Porada odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ing. Tomáš Sluka Ministerstvo financí odbor Regulace a metodika účetnictví.
Rozhodčí řízení Přednáška 5-6 VŠFS Rozhodčí soudy /RS/ stálé rozhodčí instituce -rozhodčí soudy (RS) Zřízeny podle právních předpisů státu, kde.
Novela školského zákona v návaznosti na předškolní vzdělávání a školní stravování Bc. Eva Martinková, odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský.
Informace z porady MMR s krajskými úřady
Role dat v procesu rozhodování?
OBD a open access Ukládání publikačních výsledků, druh výsledku J - recenzovaný odborný článek a druh výsledku D – stať (článek) ve sborníku z OBD do Digitální.
Ochrana ZPF v územních plánech
Spotřební a energetické daně
Územní plánování aneb jak na to Porada pro ÚÚP na KÚ LK dne
soukromých středních škol
Finanční účetnictví RADNICE
AKREDITACE K USKUTEČŇOVÁNÍ VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU dle novely zákona č
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Odpisové plány Inventarizační zpráva
Přijímací řízení 2017 Porada ředitelů škol a školských zařízení Libereckého kraje Ing. Eva Kotková.
Paragrafované znění I 9. listopadu 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
NÁLEŽITOSTI ROZHODNUTÍ A ODVOLÁNÍ SEMINÁŘ
Zpráva o uplatňování ÚP
Obecné zásady při aplikaci ZÚR JMK
Daň z příjmů právnických osob Silniční daň veřejnoprávních poplatníků
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky Změny právních předpisů
Bc. Josef Velíšek Odbor regionálního rozvoje KÚPK
Krajský úřad Libereckého kraje
Porada vedoucích Úřadů územního plánovaní
Legislativní materiály vlády
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s vedoucími ÚÚP Územně analytické podklady ÚAP kraje s využitím ÚAP obcí ÚAP a změny v právních předpisech Ing. arch. Jana.
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Seminář s krajskými úřady
Zpráva o uplatňování územního plánu
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
Zákon o vodovodech a kanalizacích č. 274/2001 Sb
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD (k datu )
Závaznost ÚPD pro orgány státní správy lesa
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Paragrafované znění I 8. listopadu 2017 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
SC 3.3 IROP - dokumenty územního rozvoje se zaměřením na územní studie krajiny Praha Mgr. Ondřej Pešek.
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/19
Ukládání a zveřejňování písemností
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
PRACOVNÍ SCHŮZKA EKONOMŮ NEŠKOLSKÝCH PŘÍSPĚVKOVÝCH ORGANIZACÍ
Územní plán Liberec.
Informace k tezím rekodifikace
Připravovaná metodika na ochranu nerostného bohatství
Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol výkonu přenesené a samostatné působnosti svěřené orgánům obcí, krajů a hlavního města Prahy za léta 2014–2016.
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2018
Porada KÚPK s ÚÚP a pořizovateli ÚPD
pro starosty obcí Karlovarského kraje
„Stavební zákon – územní plánování, územní řízení, stavební řízení“
Územní plán s prvky regulačního plánu
Oprávněný investor a přípolože
Odbor školství Mgr., Bc. Jitka Hozmanová
Transkript prezentace:

Porada KÚPK s ÚÚP a pořizovateli ÚPD Oprávněný investor Porada KÚPK s ÚÚP a pořizovateli ÚPD Mgr. Lucie Součková ORR KÚPK Zelená Lhota 7. - 8. 12. 2017

někteří OI na základě žádosti podané ORR KÚPK => do seznamu OI Oprávněný investor § 23a SZ (od 1. 1. 2018): OI = každý vlastník, správce nebo provozovatel veřejné dopravní nebo veřejné technické infrastruktury - veřejná DI a TI - § 2 odst. 1 písm. k) bod 1. a 2. SZ někteří OI na základě žádosti podané ORR KÚPK => do seznamu OI => povinnost správního orgánu vyrozumět tyto OI jednotlivě o svých úkonech při projednávání návrhu ÚPD

Žádost OI OI podává žádost ORR KÚPK v žádosti uvede: Oprávněný investor Žádost OI § 23a odst. 1 SZ OI podává žádost ORR KÚPK v žádosti uvede: identifikační údaje vč. datové schránky seznam obcí, kterých se žádost o doručování týká doklad, že je OI s působností na území těchto obcí ORR KÚPK posoudí úplnost žádosti => zaznamená OI do seznamu

Seznam OI zveřejněn způsobem umožňujícím dálkový přístup Oprávněný investor Seznam OI § 23a odst. 1 a 2 SZ zveřejněn způsobem umožňujícím dálkový přístup ? příprava aplikace – Geoportál PK záznam v seznamu OI účinný 5 let ode dne jeho zveřejnění => žádost lze podávat opakovaně povinnost OI neprodleně vyrozumět ORR KÚPK o změně svých identifikačních údajů nebo územní působnosti => ORR KÚPK zaktualizuje údaje v seznamu

Povinnost pořizovatele Oprávněný investor Povinnost pořizovatele § 23a odst. 1 SZ => o úkonech správního orgánu při projednávání návrhu ZÚR, ÚP, RP vyrozumět OI jednotlivě úkony správního orgánu ? správní orgán = pořizovatel ? úkon = doručování písemností projednávání návrhu ZÚR, ÚP, RP ? ÚPD = ZÚR, ÚP, RP + změny - včetně změn ÚPO a ÚPN SÚ ? projednávání návrhu ÚPD = společné jednání, řízení o ÚPD (i zkrácené řízení o změně) vyrozumět jednotlivě ? jednotlivě = do datové schránky OI doručit veřejnou vyhlášku

Oprávněný investor Pozor! § 23a SZ § 23a SZ nezakládá další práva pro projednávání ÚPD (OI nejsou DO) OI v rozdělovníku samostatně vždy nový rozdělovník (aktuální seznam OI) nezvat OI na společné jednání OI právo uplatňovat připomínky/námitky, nikoli stanoviska

Vaše dotazy, připomínky, názory... Oprávněný investor Vaše dotazy, připomínky, názory... ORR KÚPK Oddělení územního plánování Mgr. Lucie Součková tel.: 377 195 733 lucie.souckova@plzensky-kraj.cz