Revize BREF STS Zkušenosti provozovatele Jiří Podlipný PSU

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Elektromagnetická slučitelnost. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Advertisements

Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_05.
Strategické řízení školy s využitím sebehodnocení školy dle modelu CAF RNDr. Hana Žufanová.
Kalkulace S tudent. Osnova výkladu 1.Kalkulace nákladů a způsoby jejího rozlišení 2.Kalkulační vzorec nákladů 3.Stanovení nákladů na kalkulační jednici.
KONCEPT A MOŽNOSTI PODPORY SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ Svatava Škantová MPSV 7. října 2015, Praha.
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek. Financování školství  Školství – důležité odvětví veřejného sektoru  Školství:  Měří, hodnotí a tvoří lidský kapitál.
ZAPOJENÍ SPOLEČENSTEV DO TVORBY NOREM VÝTAHOVÝ PRŮMYSL ČR.
Integrovaná prevence v resortu MZe. IPPC – integrovaná prevence a omezování znečištění  IPPC = integrovaná povolení (IP) a integrovaný registr znečištění.
DUM:VY_32_INOVACE_IX_1_12 Výkon a příkon Šablona číslo: IXSada číslo: IPořadové číslo DUM: 12 Autor:Mgr. Milan Žižka Název školyZákladní škola Jičín, Husova.
Spoje potrubí-zákl. informace1 VY_32_INOVACE_441.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 3. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
 2006  Ministerstvo průmyslu a obchodu Příprava aplikace zákona č. 179/2006 sb. o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání do působnosti Ministerstva.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
E K O N O M I K A Spotřební daně Daň z piva. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_07.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada44 AnotaceFormou.
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Zákon č. 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví Ústí nad Labem 2/2008 Ing. Jaromír Vachta.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autoři: Ing. Hana Ježková Název prezentace (DUMu): 7. Odpadní vody a čistírny odpadních vod Název sady: Základy ekologie.
Hospodářský proces Hospodářský proces. Hospodářský proces Hospodářský proces rozdělujeme na následující fáze: a) výroba b) rozdělování a přerozdělování.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Ekonomika provozu a podnikání Ekonomická příprava výroby.
ZÁKLADNÍ HLEDISKA A CÍLE PŘI ZPRACOVÁNÍ NÁVRHU STÁTNÍ ENERGETICKÉ KONCEPCE HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Vyhláška č. 326/2006 Sb., o atestačním řízení pro elektronické nástroje Mgr. Martin Plíšek.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Ústav technicko - technologický ZHODNOCENÍ EFEKTIVNOSTI DOTAČNÍCH TITULŮ.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Stávající systém kontroly při těžbě dřeva
Odkud se berou peníze v rozpočtu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Pojem přeměna obchodní společnosti
PŘESHRANIČNÍ VLIVY Gijs van Luyn InfoMil
Název projektu: Moderní škola
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Státní organizace.
NOVINKY Z ODBORU ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Porada ředitelů organizací z oblasti školství Otrokovice
Regenerační přípravky I.
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vytápění Tepelné ztráty
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Snížení nákladů na vytápění budov
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/
MANAŽERSKÉ ÚČETNICTVÍ
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o.
Odměňování zaměstnanců
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
2. P marketingového mixu Cena. 2. P marketingového mixu Cena.
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Přehled nejdůležitějších novinek
Základy sociální politiky - vymezení - přístup - nástroje - cíle
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Zpráva ČR o implementaci směrnice 1999/13/ES o používání organických rozpouštědel. Radostovice
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 1
Centralizované rozvojové projekty 2017
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
STS BREF Povrchové úpravy používající organická rozpouštědla
Logistický systém ve společnosti Těžké strojírenství Plzeň a.s.
Standardy činností sociální práce ve veřejné správě příspěvek Hradec Králové Praha Systémová podpora sociální práce v obcích reg. č. CZ /0.0/0.0/15_017/ ,
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
IED Implementace Vzájemné společné návštěvy průmyslu inspektory a povolovateli za účelem rovných podmínek při implementaci IED.
Zákoník práce 2 – Vznik a zánik pracovního poměru
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
Transkript prezentace:

Revize BREF STS Zkušenosti provozovatele Jiří Podlipný PSU 28.11.2018 Revize BREF STS, PSU, Podlipný, 28.11.2018

Revize BREF STS Základní informace BAT – Best Available Techniques – nejlepší dostupné techniky z hlediska ochrany ŽP BREF – referenční dokument o BAT – revize každých 8 let Nyní probíhá revize BREF pro Povrchové úpravy používající organická rozpouštědla Závěrečné jednání Sevilla - prosinec 2018 Předpoklad schválení aktualizovaného BREF 1.Q.2019 Do 4 let se musí provozy přizpůsobit novým BAT limitům a podmínkám Revize BREF STS, PSU, Podlipný, 28.11.2018

Revize BREF STS Dotčené lakovny ŠKODA AUTO MLADÁ BOLESLAV OCTAVIA, RAPID, FABIA, KAROQ, SEAT Toledo Kapacita 644 000 kar./rok KVASINY SUPERB, KAROQ, KODIAQ, Seat Ateca 310 000 kar./rok Srdce výroby ve společnosti ŠKODA tepe od nepaměti v Česku. V sídle podniku v Mladé Boleslavi a v závodech Vrchlabí a Kvasiny pracuje přibližně 30 000 zaměstnanců (2017), v Česku se v roce 2017 vyrobilo přes 767 474 vozů značky ŠKODA. V současnosti se vyrábí 60% všech vozů ŠKODA v ČR. Revize BREF STS, PSU, Podlipný, 28.11.2018

Revize BREF STS Zkušenosti Při sběru dat byly vyžadovány zbytečně podrobné údaje (např. teploty lázní) – řada provozovatelů odmítla vyplňovat kvůli úniku know-how Při návrhu BAT byly použity hodnoty pouze z některých provozů, přičemž nebylo zřejmé podle jakého klíče byly vybrány V návrhu BREF nejsou zcela jasně definovány bilanční prostory. Zejména u nově zaváděných specifických ukazatelů spotřeb energií, vody a produkce odpadů to může být zásadní problém Zcela zásadní je správné definování bilančního prostoru u navržených limitů pro kvalitu odpadních vod – není brána v potaz variabilita způsobů čištění odpadních vod (oddělené/ smíšené, interní/externí apod.). Snaha limitovat i nepřímé vypouštění, což je z hlediska dopadu na ŽP irelevantní. Revize BREF STS, PSU, Podlipný, 28.11.2018

Revize BREF STS Zkušenosti Emisní limity stanovené jako koncentrační či specifické na vyrobenou karoserii nedávají smysl a) nevyjadřují environmentální výkon technologie b) nelze porovnat jednotlivé technologie mezi sebou a určit BAT c) zvýhodňuje výrobce malých vozů Veškeré limitní hodnoty by měly být definovány jako specifické na 1 m2 olakované plochy – srovnatelnost jednotlivých technologií Návrh BREF nezohledňuje cross-media přístup tzn. nedochází ke potřebné integraci např.: a) limity pro oxidy dusíku pro dopalování VOC (vyšší teplota = méně VOC ale více NOx) b) limity pro množství odpadů (diskvalifikuje suché odlučování – nezohledňuje nebezpečnost odpadu a způsob nakládání s ním, nezohledňuje pozitivní dopad v ostatních složkách ŽP) Pozitivní zkušenost – nápomocný a věcný přístup MPO, zajištění překladu dotazníku Revize BREF STS, PSU, Podlipný, 28.11.2018