Tvorba webových stránek na google – Sites (6.)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Chcete svým známým ukázat fotky z poslední dovolené? Aplikace PowerPoint Vám umožní vytvořit fotoalbum s vybranými snímky.
Advertisements

Veronika Lexová. - Obrázek slouží k pestřejšímu vzhledu dokumentu. Dále aby zobrazoval nějaký děj nějaké věci (např: na internetových stránkách fotky.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Tlačítka akcí. Do prezentací můžeme vkládat tzv. tlačítka akcí.
Malování Microsoft Word Tento počítač (Počítač)
Otevření fotografie v programu Adobe Photoshop Stručný popis otevření fotografie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
Tvorba přednastavení úprav fotografie v Adobe Lightroom Základní popis tvorby přednastavení úprav Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Namáhání na tah a tlak Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Dopravní situace 16 křižovatka Jungmannova - Kollárova Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického.
TRÉNUJEME PAMĚŤ HRAČKY Prezentace zaměřená na trénink paměti.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Word Číslo DUM: III/2/VT/2/2/30 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS PowerPoint Číslo DUM: III/2/VT/2/2/32 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Dopravní situace 4 křižovatka Růžová – U Parku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Fotokoláž Číslo DUM: III/2/VT/2/3/48 Vzdělávací předmět: Pracovní výchova, Informatika Tematická oblast:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Ořez a rámeček fotografie Číslo DUM: III/2/VT/2/3/51 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Publikování fotografií Číslo DUM: III/2/VT/2/3/56 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Fotografické retuše Číslo DUM: III/2/VT/2/3/55 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Tabulkový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Počítačová grafika Zoner Callisto Import a export – práce se soubory a tisk Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Picasa Číslo DUM: III/2/VT/2/2/37 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Počítačová grafika Zoner Callisto – tabulky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Příslušensví OS Windows Číslo DUM: III/2/VT/2/2/05 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
T EXTOVÝ EDITOR ( VKLÁDÁNÍ DALŠÍCH OBJEKTŮ DO TEXTU A JEJICH VLASTNOSTI, TEXTOVÉ TABULKY, ŠABLONY, JEJICH VYUŽITÍ A TVORBA )
Tabulkový procesor Základní informace o kontingenčních tabulkách a grafech Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
Obrazový materiál pro pracovní list – Retušování
ZONER CALLISTO Ovládání programu
Tělesa –S krychle Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
Obrazový materiál pro pracovní list – Kanály
Vkládání grafických objektů
WordArt, SmartArt, Tvary
Základy maskování v Adobe Photoshop
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
Obrazový materiál pro pracovní list – Kanály
Obrazový materiál pro pracovní list – Barvy
Obrazový materiál pro pracovní list – Transformace
Písmo v Adobe Photoshop
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Barevné úpravy snímku
Obrazový materiál pro pracovní list – Výběr
Práva uživatelů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Ostatní manipulace s objekty II.
Import fotografií v Adobe Lightroom
Zoner Callisto křivky, nástroje alternativního panelu
Vzorce, vkládání vzorce, kopírování vzorce
Zoner Callisto Pracovní prostředí editoru
Vrstvy v Adobe Photoshop I.
České mince Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
křižovatka Strážovská
Hledání obrázků Děti mají za úkol najít v každém listu daný počet obrázků. Po nalezení je mohou vybarvit. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Soubor interaktivních her z matematiky I.
Tvorba webových stránek na google – Sites (5.)
Obrazový materiál pro pracovní list – Výběr
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Disk Google Číslo DUM: III/2/VT/2/2/36 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Tvorba webových stránek na google – Sites (4.)
Obrazový materiál pro pracovní list – Transformace
Tvorba webových stránek na google – Sites (8.)
Obrazový materiál pro pracovní list – Změna velikosti obrázků
Sčítání, odčítání, násobení a dělení celých a záporných čísel
Půjdem spolu do Betléma…
Export fotografií v Adobe Lightroom
Nový dokument v Adobe Photoshop
Tvorba webových stránek na google – Sites (10.)
Tvorba webových stránek na google – Sites (2.)
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Transkript prezentace:

Tvorba webových stránek na google – Sites (6.) Embedding obrázků a prezentací mimo google disk Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Jurajdová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz; ISSN 1802-4785. Provozuje národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Co lze na stránky vložit? V minulé prezentaci jsme si ukázali, jak zabudovat do stránek libovolný soubor z google disku – buď jako přílohu ke stránce, či přímo do stránky. Když chceme vložit prezentaci z nějaké aplikace, či fotogalerii, zjistíme, že to nepůjde přes google disk, a jako příloha by to nevypadalo pěkně. V tom případě se musíme pustit do lehké úpravy html kódu.

Vložení fotogalerie Pokud bychom vložili fotogalerii jako složku disku, fotky se nám zobrazí, ale uživatel, pokud chce fotografii zvětšit, musí klikat po jedné. Hned si to vyzkoušíme. Na disk vložte složku - “Moje stene” Na stránku “moje-doga” vložte dolů odkaz na další podstránku “fotogalerie” (plemenoargentinskadoga/moje-doga/fotogalerie/)

Nejdříve vytvoříme složku na disku Nejdříve vytvoříme složku na disku. Fotky do ní zkopírujeme a hlavně nezapomeneme nastavit sdílení složky – na veřejné. Řešení:

Poté vytvoříme novou stránku na našem webu Poté vytvoříme novou stránku na našem webu. Nazveme ji fotogalerie – v nastavení stránky odklikneme jen první možnost. Řešení:

Fotogalerie ze složky z disku Na stránku “Fotogalerie” vložte první odkaz na fotogalerii s názvem “Moje štěně 1”. Na této stránce vložte složku z disku, kterou jste vytvořili. Vyberte vhodné zobrazení a stránku uložte a fotogalerii si prohlédněte.

Vložení fotogalerie pomocí externí galerie Protože zobrazení pomocí složky z google disku není úplně povedené, je lepší využít jinou fotogalerie a tu vložit pomocí kódu. Nejdříve tedy tuto fotogalerii vytvoříme. Použijeme k ní účet na rajče.idnes.cz*. Založte si zde účet (nebo použijte stávající :)). Vložte fotografie (použijte stejné). Pomocí tlačítka “html” pod fotogalerií vložte fotografie (jako jednotlivé fotografie). Na google sites se překlikněte pomocí tlačítka “html” na liště do kódu a kód zkopírujte. Podrobný návod v následujících slidech. * jsou i jiné způsoby, jak fotogalerii vložit, ale pokud vkládáte větší počet fotografií, jsou poměrně časově náročné.

Tlačítko “html” se na rajčeti objeví, pokud přejedete myší ve spodní části alba. Řešení:

Pro naši fotogalerii zvolíme vpravo vložit fotky (zde můžeme vybírat fotky jednotlivě). Řešení:

V dalším okně vybereme fotky, zvolíme velikost a klikneme do okna s kódem. Stiskneme Ctrl + A, ať se označí celý kód, a poté Ctrl+C, ať se kód zkopíruje. Řešení:

Přepneme se do google sites a na liště zvolíme tlačítko html Přepneme se do google sites a na liště zvolíme tlačítko html. Přepneme se do kódu dané stránky a vložíme sem kód z rajčete (pomocí Ctrl+V). Řešení:

Úkol č. 1: Vložte fotogalerie 1. a 2. rok Na stejnou stránku (fotogalerie) obdobným způsobem vytvořte fotogalerie z 1. a 2. roku. V nastavení stránky neodklikněte žádnou z možností.

Výsledek: