Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Barevné úpravy snímku

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Barevné úpravy snímku"— Transkript prezentace:

1 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Barevné úpravy snímku Číslo DUM: III/2/VT/2/3/54 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Počítačová fotografie Autor: Radek Mareška Anotace: Žák pracuje v prostředí grafického editoru. Klíčová slova: Grafický editor, teplota barev Metodické pokyny: PC, DTP, metodické pokyny jsou součástí materiálu. Druh učebního materiálu: Prezentace doplněná screenshoty a úkoly. Druh interaktivity: Kombinovaná Cílová skupina: Žák 4. – 6. ročníku Datum vzniku DUM:

2 BAREVNÉ ÚPRAVY SNÍMKU Snahou úprav fotografie je její vylepšení. Nejjednodušším nástrojem pro barevnou úpravu snímku je automatické vyvážení barev. Teplejší barvy Pomocí myši v nástroji pro automatické vyvážení barev můžeme dosáhnout vyšší teplotu barev. Studenější barvy Pomocí myši v nástroji pro automatické vyvážení barev můžeme dosáhnout nízkou teplotu barev. 1 2 1 2 Na screenshotu je zobrazena změna teploty barev na snímku. Praha, Karlův most.

3 BAREVNÉ ÚPRAVY SNÍMKU 1 1 Pokročilé úpravy barev
Pokročilejší barevnou úpravou může být například snímek HDR (High dynamic range). Výsledná fotografie se skládá ze tří nebo více snímků s různou úrovní světlosti. Některé dnešní fotoaparáty mají tuto HDR funkci již v možnostech nastavení. 1 Fotografie HDR Obecně je fotografie HDR kombinací více snímků. Výsledkem mohou být fotografie velice blízké malbám. Na fotografii je silnice se skálou u přehrady Fláje. Je vytvořena expozicí tří snímků s různou světlostí.

4 BAREVNÉ ÚPRAVY SNÍMKU Závěrečný úkol 1. Vyberte si libovolný snímek ze školního serveru. 2. Vytvořte u něj v grafickém editoru teplejší nádech. 3. Vytvořte u něj v grafickém editoru také studený nádech. Oba výsledné soubory porovnejte a uložte na plochu počítače. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Radek Mareška. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).


Stáhnout ppt "Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Barevné úpravy snímku"

Podobné prezentace


Reklamy Google