Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.18_Léto Datum: 26.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Houby II..
Advertisements

VY_32_INOVACE_ 11_ Rozmanitost přírody Ovoce (SADA ČÍSLO 2)
Život v lese na podzim Mgr. Iveta Honzejková.
Tak vás všechny pěkně vítám na testu poznávání hub
LIDÉ A ČAS KALENDÁŘNÍ ROK.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Les Les je domovem lesních zvířat. V lese také rostou rostliny, které člověku slouží k užitku. Jistě je skoro všechny znáte.
Vytvořila: Mgr. Miloslava Tremlová
Roční období Název školy:
Prvouka – 2. ročník ZŠ „JARO“
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Veronika Kloučková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.29_Vánoce Datum: 2.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_ Léto Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo projektu:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
DUM II. /4. houby Bc. Zdeněk Klíma. Houby Zakroužkujte na obrázku houby.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
H OUBY Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Pavlína Sedláková NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_CJS_03 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Ročník:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.2.Bal.19_Stavba_vety_oznamovaci_a_tazaci.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.23_Muj_domov Datum:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice AUTOR: Vondráková NÁZEV: VY_32_INOVACE_ 09_ Houby TEMA: ČÍSLO PROJEKTU:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Škývarová. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Jedlé houby. Bedla vysoká ➲ Roste na horách i v nížinách, v lesích i ve vyhřáté trávě. ➲ Je dobrá v polévce, k masu. Můžeme ji smažit i sušit.
Základní škola a Mateřská škola, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_3A_07_Les_opakování Téma:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.14_Pohádka Datum: 12.
ROČNÍ OBDOBÍ VY_32_INOVACE_1C_11 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Rodinná a Občanská výchova Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_2.2.5 Zvířata na podzim Název sady: Člověk a jeho svět Číslo projektu:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.07_Rodina Datum: 18.
Les - rostliny, houby-prezentace
HOUBY poznávačka.
Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.03_Hygiena Datum:
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_32_INOVACE_18_PRVOUKA
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.14_Lidské_chování_a_vlastnosti.
ROČNÍ OBDOBÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
VY_32_INOVACE_52_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
VY_32_INOVACE_49_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
Elektronické učební materiály – 1. stupeň Člověk a příroda
Ekosystém les Houby Přírodověda 4. ročník
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ. 1. Bal
VY_52_INOVACE_07_Léto kolem nás
Co nám dává les?.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.07_Procvičování_malých_tiskacích_písmen_ve_větách.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.10_Volně_žijící_zvířata.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.11_Prace_s_literárním_textem.
Autor: Mgr. Radana Marelová
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.10_Orientace_v_textu.
Sada 1 MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.09_Slovo_a_věta Datum:
Elektronické učební materiály – 1. stupeň Člověk a příroda
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.22_Dopravni_prostredky.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
ČLOVĚK A PŘÍRODA PŘÍRODOPIS
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.28_Zima Datum: 3.
HOUBY ZŠ a MŠ Kateřinice, okres Vsetín
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.2.Bal.28_Souhlasky_mekke.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.34_Živá_a_neživá_příroda.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Léto v lese - rostliny Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.17_Bydliště Datum:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.32_U_vody Datum: 4.
1.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.04_Čtení_s_porozuměním.
Poznej vybrané zástupce hub
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.19_Rostliny_v_lete.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.2.Bal.31_Slovesa Datum: 10.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.26_Cas Datum: 12.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.27_Podzim Datum: 13.
Transkript prezentace:

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.18_Léto Datum: 26. 3. 2013 Ročník: první Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Název: Léto Číslo operačního programu: CZ.1.07/1.4.00/21.3489 Název projektu: UČÍME SE S RADOSTÍ Anotace: Výukový materiál je určen žákům prvního ročníku a slouží k procvičování látky o létu. Nejprve si žáci zopakují základní informace o tomto ročním období a potom plní úkoly. Poznávají letní plody, které rostou na zahradě nebo v lese a rozlišují jedlé a jedovaté houby. Určují, jak se mají v létě správně chovat a které věci si zabalí na prázdniny.

L É T O Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Balejová.

Přečti si článek a potom vyprávěj o létu. Léto je nejteplejší roční období. Začíná 21. června a končí 23. září. Většinou svítí sluníčko a kvete mnoho květin. Děti mají prázdniny a koupou se v rybnících a koupalištích. V zahradách a v lesích roste spousta plodů. Někdy mohou přijít letní bouřky. Na polích zraje obilí a všude je plno hmyzu. Dny jsou nejdelší a noci nejkratší. V létě si užijeme hodně legrace a můžeme být déle venku.

třešně ostružina švestka malina broskev borůvka jahoda angrešt Pojmenuj správně letní plody a řekni, které z nich rostou v lese a které na zahradě. třešně ostružina švestka malina broskev borůvka jahoda angrešt

V létě rostou houby. Přiřaď správné názvy k obrázkům a řekni, které houby jsou jedlé a které jedovaté. pýchavka obecná klouzek sličný bedla vysoká hřib satan hřib smrkový muchomůrka zelená muchomůrka červená liška obecná

Správné věty označ usměvavým smajlíkem, nesprávné zamračeným smajlíkem Správné věty označ usměvavým smajlíkem, nesprávné zamračeným smajlíkem. U nesprávných vět vysvětli, jaké nebezpečí ti hrozí. V létě mohu celý den ležet na dece a opalovat se. Nosím sluneční brýle a lehkou pokrývku hlavy. Neskáču do vody na neznámém místě. Při bouřce a větru se schovám pod strom. Klíště je malé a nemůže nikomu ublížit. V létě musíme hodně pít a používat opalovací krémy. Zmiji musíme zabít, protože je jedovatá. Všechny lesní plody jsou zdravé a mohu je ochutnat. Na přítulná lesní zvířata nesmíme sahat.

Věci, které si s sebou vezmeš na letní prázdniny, dej do rámečku.

Řešení: Strana 4 – viz strana 9 Strana 5 – viz strana 10

třešně ostružina malina jahoda angrešt broskev borůvka švestka Pojmenuj správně letní plody a řekni, které z nich rostou v lese a které na zahradě. třešně ostružina malina jahoda angrešt broskev borůvka švestka

V létě rostou houby. Přiřaď správné názvy k obrázkům a řekni, které houby jsou jedlé a které jedovaté. hřib smrkový muchomůrka zelená muchomůrka červená bedla vysoká liška obecná hřib satan pýchavka obecná klouzek sličný

Správné věty označ usměvavým smajlíkem, nesprávné zamračeným smajlíkem Správné věty označ usměvavým smajlíkem, nesprávné zamračeným smajlíkem. U nesprávných vět vysvětli, jaké nebezpečí ti hrozí. V létě mohu celý den ležet na dece a opalovat se. Nosím sluneční brýle a lehkou pokrývku hlavy. Neskáču do vody na neznámém místě. Při bouřce a větru se schovám pod strom. Klíště je malé a nemůže nikomu ublížit. V létě musíme hodně pít a používat opalovací krémy. Zmiji musíme zabít, protože je jedovatá. Všechny lesní plody jsou zdravé a mohu je ochutnat. Na přítulná lesní zvířata nesmíme sahat.

Věci, které si s sebou vezmeš na letní prázdniny, dej do rámečku.

Zdroje: Uveřejněné odkazy [cit. 2013-03-26]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: slunce a brýle http://www.clker.com/clipart-sun-glasses.html palma http://www.clker.com/clipart-13509.html stan http://www.clker.com/clipart-66910.html motýl http://www.clker.com/clipart-butterflylighting.html tráva http://www.clker.com/clipart-126797.html papoušek http://www.clker.com/clipart-parrot-7.html u vody http://www.clker.com/clipart-2517.html slunce http://www.clker.com/clipart-6492.html třešně http://www.clker.com/clipart-13042.html ostružina http://www.clker.com/clipart-blackberry-1.html jahoda http://www.clker.com/clipart-15341.html malina http://www.clker.com/clipart-78776.html borůvka http://www.clker.com/clipart-12584.html angrešt http://www.clker.com/clipart-10009.html broskev http://www.clker.com/clipart-peach.html švestka http://www.clker.com/clipart-84501.html hřib smrkový http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:AD2009Sep13_Boletus_edulis_01.jpg muchomůrka zelená http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Amanita_phalloides.jpg muchomůrka červená http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Amanita_muscaria_3_vliegenzwammen_op_rij.jpg bedla vysoká http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Parasol-Macrolepiota-procera.jpg liška obecná http://cs.wikipedia.org/wiki/Li%C5%A1ka_obecn%C3%A1_(houba) hřib satan http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Boletus_satanas_cropped.jpg pýchavka obecná http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Single_lycoperdon_perlatum.jpg klouzek sličný http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Suillus_grevillei_LC0109.jpg smiley úsměv http://www.clker.com/clipart-4244.html smiley zamračený http://www.clker.com/clipart-4245.html baťoh http://www.clker.com/clipart-backpack-green-brown.html čepice http://www.clker.com/clipart-red-black-hat.html televize http://www.clker.com/clipart-2560.html plavky http://www.clker.com/clipart-swimsuit.html sešit http://www.clker.com/clipart-9706.html počítač http://www.clker.com/clipart-3627.html nafukovací míč http://www.clker.com/clipart-4597.html židle http://www.clker.com/clipart-14835.html stan http://www.clker.com/clipart-tent-1.html pití http://www.clker.com/clipart-3934.html kolo http://www.clker.com/clipart-11995.html kolečkové brusle http://www.clker.com/clipart-2553.html © Mgr. Pavla Balejová 2013