Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Les Les je domovem lesních zvířat. V lese také rostou rostliny, které člověku slouží k užitku. Jistě je skoro všechny znáte.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Les Les je domovem lesních zvířat. V lese také rostou rostliny, které člověku slouží k užitku. Jistě je skoro všechny znáte."— Transkript prezentace:

1 Les Les je domovem lesních zvířat. V lese také rostou rostliny, které člověku slouží k užitku. Jistě je skoro všechny znáte.

2 Ostružina lesní Ostružiny, ostružiny, splétají se do houštiny,
jedna sem a druhá jinam, to se líbí ostružinám.

3 Lesní plody

4 Jahody lesní

5 Borůvky

6 Klobouky Koupil táta u louky dětem nové klobouky. Děti jimi pod duby
každému se pochlubí. Ale táta na ně křičí: „Schovejte se do jehličí! Schovejte se do mechu, nedělejte neplechu! Jinak si vás houbaři do polévky uvaří!“

7 Bedla jedlá

8 Hřib smrkový

9 Hřib dubový („pravák“)

10 Kozák březový

11 Baryk hlídá nasbíraný poklad.

12 Václavka obecná

13 Liška obecná

14 !!! Pozor !!! Některé houby a rostliny nesbírejte, protože jsou smrtelně jedovaté. Sbíráme houby, které bezpečně poznáme!

15 Muchomůrka zelená

16 Muchomůrka červená

17 Vraní oko

18 Prezentace byla vytvořena v rámci projektu CZ.1.07/1.1.08/01.0025
Podpora realizace počítačového zaměření ŠVP ZŠ Valašská Bystřice. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I N V E S T I C E D O R O Z V OJ E V Z D Ě L Á V Á N Í


Stáhnout ppt "Les Les je domovem lesních zvířat. V lese také rostou rostliny, které člověku slouží k užitku. Jistě je skoro všechny znáte."

Podobné prezentace


Reklamy Google