Vybrané aktuální metodiky MMR a ÚÚR

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Evidence územně plánovací činnosti systém ILAS
Advertisements

Regulační plán Regulační plán v řešené ploše stanoví -podrobné podmínky pro využití pozemků, -pro umístění a prostorové uspořádání staveb, -pro ochranu.
Obsah a pořízení politiky územního rozvoje Politika územního rozvoje -určuje ve stanoveném období požadavky na konkretizaci úkolů územního plánování v.
Nástroje územního plánování
ÚZEMNÍ PLÁN - VÝROK A ODŮVODNĚNÍ
KONCEPT ÚZEMNÍHO PLÁNU ODOLENA VODA pro veřejné projednání –
NOVÝ ÚZEMNÍ PLÁN LIBEREC
1 Středočeské reality PRAKTICKÝ PŘÍNOS MINIS Loučeň Září 2008 Ing. arch. Vlasta Poláčková, Mgr. Josef Beneš, Ing. Jindřich Poláček.
Stavební zákon a územní plánování
Energetika a stavebnictví Územní energetická koncepce Mezinárodní konference ABF P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
1 Evidence územně plánovací činnosti, ukládání a poskytování písemností Evidence územně plánovací činnosti, ukládání a poskytování písemností Krajský úřad.
POLITIKA ÚZEMNÍHO ROZVOJE
Zhodnocení potřeby vymezení nových zastavitelných ploch Bc. Josef Velíšek Odbor regionálního rozvoje KÚPK.
1 Zpráva o uplatňování územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský.
Bc. Josef Velíšek Odbor regionálního rozvoje KÚPK
ÚSES v Zásadách územního rozvoje JMK
Veřejné projednávání PÚR ČR září  Byl zpracován na základě § 32 zákona č.183/2006 Sb. V souladu s tímto ustanovením: ◦ stanoví republikové.
1 Zadání územního plánu Zadání územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Plzeň, Krajský.
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
? Územní (prostorové) plánování ÚP
! Územní plán (ÚP) Management a Rozvoj Obcí Nástroje – listopad
Novela stavebního zákona
Správa stavební 2 Filip Dienstbier, 2010 Nástroje územního plánování Územně plánovací podklady Politika územního rozvoje.
Územní plánování a územní plán města
Správní právo 3 Přednáška č. 6 JUDr. Veronika Vlčková
1 ÚZEMNÍ PLÁN RYCHVALD AKTUÁLNÍ STAV POŘIZOVÁNÍ ZASTUPITELSTVO MĚSTA
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Klára Dostálová, náměstkyně pro řízení sekce regionálního rozvoje Ing. Tomáš Sklenář, ředitel odboru územního plánování.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní inženýrství a ÚPD a doprava Podklady ke cvičení Převzato a upraveno dle Zákonů.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Územní systém ekologické stability (ÚSES) (aneb nové metodické materiály MŽP připravené ve spolupráci s MMR) Informace odboru obecné ochrany přírody a.
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování Územně analytické podklady obcí Třetí úplná aktualizace Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Příklad k metodickému pokynu porada ÚÚP
Vodní režim krajiny v územním plánování Petr Birklen AOPK ČR.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Tomáš Sklenář Územně plánovací dokumentace a její aktualizace.
Veřejně prospěšné stavby a opatření vymezená v ZÚR LK a jejich promítnutí do ÚPD obcí Krajský úřad Libereckého kraje Odbor územního plánování a stavebního.
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje seminář pro úřady územního plánování a stavební úřady – 1. část Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor.
Stanoviska a vyjádření krajského úřadu po novele stavebního zákona zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění.
1 Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního.
4. úplná aktualizace územně analytických podkladů ORP 1.
PORADA OÚPSŘ S ÚÚP 13. června 2014 AKTUALIZACE ZÚR LK VYMEZOVÁNÍ KORIDORŮ DI A TI V ÚP Mgr. Tomáš Vaško Krajský úřad Libereckého kraje Odbor územního plánování.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo ORP JIHLAVA Jihlava.
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování Územně analytické podklady obcí AKTUALITY Jana Hurníková, Milan Pachta.
Územní studie Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje
Stavby v nezastavěném území
Lhůta pro pořízení územní studie
Územní studie silnice II/416 Žatčany – Slavkov u Brna
„Územní plánování – seminář pro starosty“
Informace z porady MMR s kraji Zvíkovské Podhradí
Info z porady MMR s kraji
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje
ZÚR JMK zásady pro aplikaci Krajský úřad Jihomoravského kraje seminář
ZÚR JMK a ÚP seminář pro projektanty a pořizovatele
Pořizovatelská praxe Poznámky k pořizování územně plánovací dokumentace: Problematika zastavěnosti pozemku, indexu zastavěnosti Územní studie – konzultace,
Územní systém ekologické stability (ÚSES) (aneb nové metodické materiály MŽP připravené ve spolupráci s MMR) Informace odboru obecné ochrany přírody.
Územně analytické podklady Informace z metodické porady MMR s krajskými úřady ke 2. aktualizaci ÚAP obcí porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
IROP - Podpora pořizování a uplatňování dokumentů územního rozvoje
Informace o metodickém výkladu k § 12 (4) ZOPK
Setkání se starosty obcí Karlovarského kraje Téma: Novela stavebního zákona v oblasti územního plánování s účinností od VÝBĚR.
Štiřín, Ing. arch. Lucie Poláková
územního plánování na obcích v roce 2007
Územní systém ekologické stability (ÚSES) krajina v územním plánování Informace z metodické porady MŽP s krajskými úřady porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
Závazné stanovisko orgánu územního plánování
Územní opatření o stavební uzávěře
Evidence územně plánovací činnosti
ZÁSADY ÚZEMNÍHO ROZVOJE PLZEŇSKÉHO KRAJE
Územně analytické podklady
Územní studie krajiny XXI. Konference pozemkových úprav
Stavební přípravy a zásady Rekodifikace veřejného stavebního práva
Transkript prezentace:

Vybrané aktuální metodiky MMR a ÚÚR Porada KÚPK s ÚÚP a pořizovateli ÚPD Mgr. Lucie Součková ORR KÚPK Zelená Lhota 7. - 8. 12. 2017

ze ZÚR do ÚP > upřesnění Vybrané aktuální metodiky MMR a ÚÚR ze ZÚR do ÚP > upřesnění koridor není zastavitelnou plochou ani plochou s rozdílným způsobem využití v textu ÚP stanovit: označení koridoru hlavní stavbu podmínky využití koridoru (změn v území, popř. zbytkových ploch) podmínky křížení s koridory a plochami územních rezerv vedlejší stavby (případný přesah) „průhledný“ koridor => vztah regulace koridoru a ploch pod ním zda VPS

Zpřesnění koridoru ze ZÚR – návaznost v ÚP sousedních obcí Vybrané aktuální metodiky MMR a ÚÚR K metodice: Vymezení koridorů veřejné dopravní a technické infrastruktury v územním plánu Neprůhledný koridor Průhledný koridor Zpřesnění koridoru ze ZÚR – návaznost v ÚP sousedních obcí

urbanistická struktura vesnice struktura a typologie zástavby Vybrané aktuální metodiky MMR a ÚÚR Témata: urbanistická struktura vesnice struktura a typologie zástavby možnosti jejich regulace v ÚPD Využití metodiky - pro aktualizaci ÚAP - projektant při zpracování ÚPD

Standardy dostupnosti veřejné infrastruktury Vybrané aktuální metodiky MMR a ÚÚR Standardy dostupnosti veřejné infrastruktury Obsah: dostupnost – časová, fyzická, sídelně strukturální tabulková část pro různé záměry veřejné infrastruktury příklady Využití metodiky (sledovat) pro aktualizaci ÚAP projektant při zpracování ÚPD

Další metodiky a doporučení MMR Vybrané aktuální metodiky MMR a ÚÚR Další metodiky a doporučení MMR Vyjádření MMR ke vztahu územního plánu k odpojování objektů od centrálního zásobování teplem a k průmětu územní energetické koncepce do územního plánu Metodický pokyn k uplatňování § 12 odst. 4 zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny Metodické sdělení MMR k umisťování velkokapacitních skleníků podle § 18 odst. 5 SZ Metodické sdělení MMR ve věci aplikace § 24, § 189 a § 195 SZ ve vztahu k přerušení výkonu ÚPČ Metodické sdělení MMR - Souběžné pořizování změn územního plánu a nového územního plánu + MŽP - Metodika vymezování ÚSES

Připravované metodiky a ÚPP Vybrané aktuální metodiky MMR a ÚÚR Připravované metodiky a ÚPP Témata metodik: závazná stanoviska ÚÚP zabezpečení ochrany nerostného bohatství v ÚPD standardizace obsahu ÚP ÚPP pořizované MMR: Územní studie Brdy ÚAP ČR

Vaše dotazy, připomínky, názory... Vybrané aktuální metodiky MMR a ÚÚR Vaše dotazy, připomínky, názory... ORR KÚPK Oddělení územního plánování Mgr. Lucie Součková tel.: 377 195 733 lucie.souckova@plzensky-kraj.cz