Elektronická komunikace při zadávání veřejných zakázek Mgr. Jakub Váňa

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
OP Rybářství 2007 – 2013 Plná elektronizace příjmu Žádostí o dotace z OP Rybářství a koncept administrace v novém programovacím období Ing.
Advertisements

NEJČASTĚJŠÍ POCHYBENÍ ZADAVATELE při zadávání veřejných zakázek
Veřejné zakázky a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Veřejné zakázky elektronicky Statutární město Děčín.
Zákon 179/2010 Sb., kterým se mění zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Změny v oblasti uveřejňování.
Úspěšné podání nabídky a obrana při vyloučení zadavatelem
Postupy pro zadávání zakázek při pořizování zboží, služeb či stavebních prací z prostředků finanční podpory OP VK.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Mgr. David Mlíčko odbor veřejného investování
Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Zadávání veřejných zakázek §§§
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Nový systém elektronických nákupů z pohledu provozovatele E-tržiště
Veřejné zakázky Zákon o veřejných zakázkách č. 137/2006 Sb.
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
SOUPIS STAVEBNÍCH PRACÍ, DODÁVEK A SLUŽEB
Pravidla výběru dodavatelů při pořizování zboží a služeb z prostředků finanční podpory OP VK Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem.
ZÁKON 139/2006 O koncesních smlouvách a koncesních řízeních (koncesní zákon)
Zákon č. 137/2006 Sb.,o veřejných zakázkách platí pro v š e c h n y dotované zadavatele.
Podmínky pro zadávání VŘ/ZŘ ve vztahu k elektronickým učebnicím Mgr. Monika Málková.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
„Elektronické“ Veřejné zakázky Vladimír Šiška náměstek ministra ředitel sekce ISVS.
Elektronické podatelny právo a praxe ISSS Hradec Králové Jan Hobza
Nový zákon o zadávání veřejných zakázek – změny v oblasti elektronizace veřejných zakázek a uveřejňování informací Praha,
Seminář pro žadatele o finanční podporu – Výzva č. 51 Veřejné zakázky v oblasti ICT.
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel. STAVEBNÍ ZÁKON - STARÝ.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR JUDr. Jana Nedvědická Odbor práva veřejných zakázek a koncesí MMR ČR Zákon o veřejných zakázkách – možnosti společensky.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Autoři: Ing. Martin Polák Výhody e-tržišť z pohledu dodavatele.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP a OP LZZ zvláštní část Závazná postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
SETKÁNÍ ZÁSTUPCŮ STATUTÁRNÍHO MĚSTA PŘEROVA SE ZÁSTUPCI PODNIKATELSKÉ VEŘEJNOSTI „NOVELA ZÁKONA č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách “ Odbor: Vnitřní.
Administrace veřejných zakázek elektronicky.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Mgr. Jan Sixta Veřejné zakázky od 1.dubna 2012 zásadní změna k lepšímu?
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Seminář pro žadatele k 3. výzvě IROP „Regulační plány“ a k 9. výzvě IROP „Územní studie“ Zadávání a kontrola veřejných zakázek , Brno.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Zastoupení zadavatele – ano - ne Konference: Elektronizace veřejných zakázek Pořadatel QCM s.r.o. Hotel Barcelo, Praha, Ing. Miroslav Jeništa.
Pokyn NKM k VZMR financovaných z EHP a Norských fondů Česko-norský výzkumný program CZ09 Czech-Norwegian research programme CZ09 Ministerstvo.
Nejčastější chyby v zadávací dokumentaci Podporujeme Vaši budoucnost Seminář pro příjemce ve výzvě č. 89 OP LZZ, Praha – Hotel.
Postup při zadávání VZ - Příspěvkové organizace Kompetence k rozhodování o nákupu věcí, služeb a stavebních prací Rozsah Číslo usnesení Rady ÚK z
PROBLÉMOVÁ MÍSTA PŘI ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK 15. prosince 2011.
Společensky odpovědné zadávání veřejných zakázek Plzeň
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ (zvláštní část) Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Projekt „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Zadávání veřejných zakázek Ing. Jana Nedrdová Ústí nad Labem,
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Transpoziční novela zákona o svobodném přístupu k informacím Mgr. et Mgr. Tomáš Jirovec odbor veřejné.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Zákon 179/2010 Sb., kterým se mění zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Změny v oblasti uveřejňování.
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
ZÁKON O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK č.134/2016 Sb.
Zadávání veřejných zakázek
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Odbor ekonomický Krajského úřadu Jihomoravského kraje
Oblast intervence 3.2 Integrovaného operačního programu
Novelizace vyhlášky č. 133/2012 Sb. – vyhláškou č. 171/2015 Sb.
Seminář pro žadatele k 21. výzvě IROP „MUZEA"
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
Seminář pro žadatele k 29. výzvě IROP „Rozvoj sociálních služeb"
Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Nejčastější chyby v zadávací dokumentaci
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ
Nový zákon o zadávání veřejných zakázek – změny v oblasti elektronizace veřejných zakázek a uveřejňování informací
JUDr. Ludvík Ševčík, ml. Brno, Kobližná 19
Dynamické nákupní systémy na nákupy zboží pro příspěvkové organizace Jihomoravského kraje Mgr. Jakub Váňa.
Veřejná podpora, veřejné zakázky (příklady z praxe)
Transkript prezentace:

Elektronická komunikace při zadávání veřejných zakázek Mgr. Jakub Váňa

Program Nové povinnosti Právní úprava Výhody Zkušenosti a doporučení Další informace o veřejných zakázkách

Nové povinnosti elektronická komunikace při zadávání veřejných zakázek je od 18.10.2018 povinná ve všech zadávacích řízeních dle zákona o zadávání veřejných zakázek nejen v nově zahajovaných zadávacích řízeních, ale i v těch probíhajících – je třeba to zohlednit v zadávacích podmínkách povinnost elektronické komunikace nedopadá na zadávání veřejných zakázek malého rozsahu (dodávky a služby s předpokládanou hodnotou do 2 mil. Kč bez DPH, stavební práce s předpokládanou hodnotou do 6 mil. Kč bez DPH)

Nové povinnosti běžná komunikace – výzvy k podání nabídek, předávání zadávacích podmínek dodavatelům, vysvětlování zadávací dokumentace, objasňování a doplňování nabídek apod. – v rámci zadávacích řízení probíhá převážně elektronicky již nyní (e-mail, datová schránka, elektronický nástroj, …) – k zásadní změně v této oblasti nedochází podstatná je změna ve vztahu k podávání nabídek – zadavateli nesmí být umožněn přístup k obsahu nabídek (případně žádostí o účast) před uplynutím lhůty stanovené pro jejich podání – příjem elektronických nabídek tedy není možné zajistit prostřednictvím emailu či datové schránky, je třeba použít zvláštní elektronický nástroj

Výhody rychlejší, efektivnější a méně administrativně náročná komunikace (včetně příjmu nabídek) není nutné pořádat veřejné otevírání nabídek (pokud jsou přijímány pouze v elektronické podobě) nabídky nemusí být otevřeny bez zbytečného odkladu po uplynutí lhůty pro podání nabídek není nutné vyhotovovat zvláštní protokol o otevírání nabídek - – transparentnost celého procesu je zajištěna elektronickým nástrojem

Právní úprava úprava komunikace v zadávacím řízení je obsažena v § 211 zákona o zadávání veřejných zakázek podrobnější požadavky na fungování elektronického nástroje jsou uvedeny v § 213 zákona a ve vyhlášce MMR č. 260/2016 Sb. o stanovení podrobnějších podmínek týkajících se elektronických nástrojů, elektronických úkonů při zadávání veřejných zakázek a certifikátu shody; mezi základní požadavky patří např.: použití nástroje neporušuje zákaz diskriminace – elektronický nástroj je běžně dostupný, použití je bezplatné musí být možné přesně určit přesné datum a čas provedení konkrétního úkonu zajištění technické podpory a servisu pro případ poruchy

Zkušenosti a doporučení JMK a jeho příspěvkové organizace používají zároveň jako profil zadavatele i jako prostředek pro zajištění elektronické komunikace elektronický nástroj E-ZAK, který splňuje všechny požadavky zákona i vyhlášky a umožňuje elektronickou komunikaci i při zadávání VZMR pokud obec využívá externího administrátora či zástupce zadavatele, je vhodné požadavek na administraci zadávacího řízení v konkrétním elektronickém nástroji, který obec využívá, doplnit do požadavků na jejich služby

Zkušenosti a doporučení ačkoli je i nadále možné využívat různé komunikační prostředky, lze doporučit sjednocení právě v prostředí elektronického nástroje (samozřejmě v závislosti na možnostech a funkcích konkrétního nástroje) – veškerá dokumentace a komunikace v rámci konkrétního zadávacího řízení je poté snadno přístupná na jednom místě podávání výhradně elektronických nabídek je novinkou i pro řadu dodavatelů – je vhodné doplnit zadávací podmínky o podrobnější informace o fungování elektronického nástroje, případně o odkazy na manuály či návody k použití

Další informace o veřejných zakázkách Protikorupční portál Jihomoravského kraje: https://krajbezkorupce.kr-jihomoravsky.cz/ sekce Veřejné zakázky portál primárně slouží pro informování příspěvkových organizací JMK, ale je veřejně přístupný, takže uvedené informace může využít kdokoli interní předpisy JMK vztahující se k veřejným zakázkám návody (včetně podrobného návodu k elektronické komunikaci prostřednictvím nástroje E-ZAK), metodiky, nejčastější dotazy vzorové dokumenty – protokoly, zprávy

Další informace o veřejných zakázkách Ministerstvo pro místní rozvoj - portál o veřejných zakázkách a koncesích http://www.portal-vz.cz/ sekce „Jak na zadávání veřejných zakázek“, výkladová stanoviska MMR, metodiky, vzorové dokumenty Úřad pro ochranu hospodářské soutěže http://www.uohs.cz/ výkladová stanoviska a metodiky, sbírka rozhodnutí

oddělení veřejných zakázek odboru investic KrÚ JMK Děkuji za pozornost Mgr. Jakub Váňa oddělení veřejných zakázek odboru investic KrÚ JMK vana.jakub@kr-jihomoravsky.cz