ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Advertisements

Označení materiálu: VY_32_INOVACE_VEJPA_POTRAVINY1_01 Název materiálu:Poživatiny a potraviny. Tematická oblast:Potraviny a výživa 1. ročník Anotace: Prezentace.
Zahuštěné mléčné výrobky
VY_52_INOVACE_ZBP1_4964VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
VY_52_INOVACE_ZBP1_4964VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
VY_52_INOVACE_ZBP1_5664VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
VY_52_INOVACE_ZBP1_5664VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
VY_52_INOVACE_ZBP1_5564VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
VY_52_INOVACE_ZBP1_5764VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
VY_52_INOVACE_ZBP1_4064VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_DVOLE_SUROVINY1_15
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
VY_52_INOVACE_ZBP1_3664VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
VY_52_INOVACE_ZBP1_3464VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
VY_52_INOVACE_ZBP1_6464VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
VY_52_INOVACE_ZBP1_5064VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Potraviny rostlinného původu
VY_52_INOVACE_ZBP1_5764VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Potraviny poživatiny s výživovou (nutriční) a energetickou hodnotou.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo.
Zelenina Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Vinterová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Bc. Martina Jeřábková Název materiálu:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_10 _INOVACE_ZBO5 Název školy SPŠ.
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ Užitné vlastnosti zboží Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Úvod do předmětu a organizace výuky
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Opakování – sortiment cukrovinek, nečokoládové cukrovinky
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
POŽIVATINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
SORTIMENT SPOTŘEBNÍHO ZBOŽÍ
Potraviny rostlinného původu
POŽIVATINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
POŽIVATINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU
VY_32_INOVACE_Sikorová_ VO členění podle forem činnosti
POŽIVATINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
POŽIVATINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Poživatiny, potraviny, pochutiny a nápoje
POŽIVATINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
POŽIVATINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU
SORTIMENT SPOTŘEBNÍHO ZBOŽÍ
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Zbožíznalství pro 2. ročník oboru prodavač 2.ročník Srpen 2013
VY_32_INOVACE_ Výrobky Modelované brambory
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Základy zbožíznalství
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Úvod do předmětu a organizace výuky
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Transkript prezentace:

ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ 10-1-02 Sortiment zboží Autor: Ing. Bc. Ludmila Badurová Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/34.0195 – Individualizace a inovace výuky

Anotace Prezentace je určena žákům učebního oboru prodavač se zaměřením na potravinářské a smíšené zboží Obsahem jsou základní odborné pojmy, sortiment zboží, včetně jeho rozdělení

Organické zboží Původ je z živé přírody mléko med maso ryby koření zelenina ovoce káva čaj čokoláda nápoje vejce cukr

Anorganické zboží Původ je z neživé přírody sůl baterie karoserie motorového vozidla šrouby hřebíky sklenice

SORTIMENT odborný název používaný v prostředí maloobchodu a velkoobchodu jedná se o rozdělení zboží do jednotlivých dílčích podskupin podle zvoleného hlavního kritéria rozdělení zboží určuje hlavní užitná vlastnost, účel pro nějž bylo zboží vyrobeno

Potravinářské zboží Výrobky z obilovin Pekařské výrobky Těstoviny Cukrářské výrobky Zmrzliny Mražené krémy Přírodní sladidla Med Škroby Ovoce Zelenina Brambory Houby Maso a masné výrobky Mléko a mléčné výrobky Káva Kávoviny Čaj Kakao Čokoláda Cukrovinky Nápoje Koření Hořčice Ocet Jedlá sůl Dochucovací prostředky Kypřící prostředky Výrobky studené kuchyně Dehydratované výrobky Hotové pokrmy průmyslově vyráběné Potraviny zvláštní výživy Potraviny nového typu

Průmyslové zboží Textilní a oděvní zboží Obuv a kožená galanterie Hodiny a klenoty Drobné zboží Drogistické zboží Nábytek Hudební nástroje Domácí potřeby Silniční motorová vozidla Pohonné hmoty a maziva Staviva

POUŽITÁ LITERATURA KAVINA, Josef. Zbožíznalství potravinářského zboží pro 1. ročník. Praha: IQ 147, spol. s r.o., 2002, 7-9. ISBN NEUVEDENO ANDERLE, Peter; SCHWARZ, Helmuth. Zbožíznalství, Poživatiny - potraviny, pochutiny. Praha: SNTL, 1999, 7. ISBN 80-902110-9-7 AUTOR NEUVEDEN. Sortiment [online]. [cit. 9.2.2013]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Sortiment Obrázky: http://office.microsoft.com