Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_ Výrobky Modelované brambory

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_ Výrobky Modelované brambory"— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_15-1-07-Výrobky Modelované brambory
Šlehané hmoty VY_32_INOVACE_ Výrobky Modelované brambory Autor: Gražyna Salamonová, Mgr. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/ – Individualizace a inovace výuky

2 Anotace PowerPoint je zaměřen na téma výrobky Lehkých šlehaných hmot – výrobní postup MODELOVANÉ BRAMBORY. Pomáhá rozvíjet klíčové kompetence žáka. Můžou ho využívat žáci oboru Cukrář. Může se použít jako učební materiál, pro opakování nebo k samostudiu.

3 MODELOVANÉ BRAMBORY charakteristika
trvanlivost tři dny tvar koule obalené v kakaovém prášku na povrchu zdobené zářezy sypané moučkovým cukrem na řezu jsou dva pórovité buflery spojené máslovým krémem s kakaovým práškem a modelovací hmota chuť a vůně po použitých surovinách.

4 Výrobní postup Dva buflery se spojí máslovým kakaovým krémem a nechají ztuhnout

5 z modelovací hmoty se vyválí tenký plát
kulatým tvořítkem se vypichují větší kolečka, která se slabě navlhčí vodou

6 do upravené modelovací hmoty se zabalí naplněné polotovary
ještě neoschlé se obalí v kakaovém prášku

7 na povrchu se udělá nožem křížek, do kterého se sype moučkový cukr
hotové výrobky se vkládají do papírových košíčků.

8 Hotový výrobek

9 Otázky k opakování Jak se vyrábějí buflery?
Jak připravíte modelovací hmotu? Jaké jsou vady buflerů?

10 POUŽITÁ LITERATURA Půlpánová, A., Cukrářská technologie. 1. vydání, Olomouc: FIN, s. ISBN Bláha, L., Conková, V., Kadlec, F., Cukrářská výroba II. 3. vydání Praha 4: Informatorium, s. ISBN Obrázky - vlastní archiv


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_ Výrobky Modelované brambory"

Podobné prezentace


Reklamy Google