Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_488 Ročník : 2. Cukrářská technologie

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_488 Ročník : 2. Cukrářská technologie"— Transkript prezentace:

1 Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_488 Ročník : 2. Cukrářská technologie
Vzdělávací obor: Cukrář H/01 Tematický okruh: Korpusy a hmoty Téma: Výrobky s korpusem z nahřívané šlehané hmoty Jméno autora: Petra Kulhánková Vytvořeno dne:   Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – využití výrobků v cukrářské výrobě. Tento materiál slouží k seznámení žáků s učivem a následnému procvičení látky. Žáci si osvojují znalosti o výrobě této hmoty. . Slouží i k opakování učiva pro 3.ročník

2 Výrobky s korpusem z nahřívané šlehané hmoty
/ 1.

3 Ovocný dort 1320g Krájení na 12 ks po 110g
Spojeno žloutkovým krémem máslovým Zalito agarovou polevou Pro rychlou spotřebu 2. 2.

4 Výrobní postup Potřebujeme ½ korpusu K / 28
Vložíme do dortového ráfku vyloženým po obvodu papírem Naplníme dávkou krému a kartou rozetřeme do hladka, abychom i zalepily kraje Naskládáme ovoce a dáme zatuhnout Zalijeme připravenou ochucenou vlažnou agarovou polevou

5 Po zatuhnutí vyjmeme z ráfků
Strany dortu potáhneme CKP, nebo obalíme kokosem Rozkrájíme na stejné díly Prokládáme papírovými přířezy 3.

6 Máslové tunely á 50g Chlebíčkový tvar Ve středu máslový krém s ovocem
Polité CKP 4.

7 Výrobní postup Chlebíčkovou formu vyložíme papírem
Položíme pás z roládového plátu aby zaplnil celou formu Zaplníme z části krémem a narovnáme ovocem Doplníme až nahoru krémem a uhladíme Přiložíme pás z plátu a tunel se zatíží

8 Dáme zatuhnout do lednice Po zatuhnutí se potahuje v CKP
Krájení na řezy 5.

9 Oříšková pochoutka á 60g Obdélníkový řez ( k rychlé spotřebě)
Potažený CKP Ozdoben lískovým ořechem Chuť výrazně oříšková Na řezu viditelné 4 vrstvy plátu a 3 krému 6.

10 Výrobní postup 4 kakaové pláty spojíme máslovým krémem ochuceným pastou z lískových oříšků Dáme zatuhnout Po zatuhnutí nakrájíme podélně na 5 pásů Pásy se potáhnou CKP a necháme zatuhnout Krájíme na jednotlivé řezy Ozdobit oříškem

11 Balkánské řezy á 50g Obdélníkový tvar Boky potažené CKP, čoko rýží
Povrch zdoben máslovým krémem, meruňkovým džemem a CKP Chuť punčová Spojeno náplní z upotřebitelného odpadu 7. l

12 Výrobní postup Kakaový plát potřeme džeme a naneseme připravenou náplň z upotřebitelného odpadu, provlhčenou punčovým rozvarem Přiklopíme druhým namazaným plátem a dáme zatuhnout Po zatuhnutí rozkrájíme na pásy, které potřeme máslovým krémem kakaovým na vrchu i po stranách

13 Strany pásů posypeme čokoládovou rýží
Okraje pásů nazdobíme řezanou trubičkou máslovým krémem kakaovým Do středu nastříkáme meruňkový džem Ozdobíme čokoládou Pásy nakrájíme na řez

14 Použité zdroje : Literatura :
BLÁHA L., CONKOVÁ V., KADLEC F., vydáno v roce 2001 , Cukrářská výroba II. ,nakladatelství INFORMATORIUM, spol. s r.o. Obrázky : 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7.


Stáhnout ppt "Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_488 Ročník : 2. Cukrářská technologie"

Podobné prezentace


Reklamy Google