AUTENTISTA MORAVIA MAGNA

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a příroda, Přírodopis, Atmosféra Autor: Kamil Bujárek, Bc. Název.
Advertisements

VOLYNĚ a FAIR TRADE SŠ a JŠ – 1. Fairtradová škola Volyně - 3. Fairtradové město.
Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, a.s. „Finanční a servisní organizace pro český venkov“
Zadávání veřejných zakázek. Osnova 1. Zadávání veřejných zakázek 2. Příprava výběrového řízení 3. Dotazy.
Pojem a význam práva Souhrn norem, stanovených uznaných státem k dosažení určitých společenských účelů, jejichž zachování je vynucováno státní mocí Objektivní.
Název DUM: VY_32_INOVACE_XVI_1_20_Péče a ochrana ŽP Šablona číslo : XVISada číslo: 1Pořadové číslo DUM: 20 Autor: Mgr.Lenka Dědečková.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Registrační číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/ Šablona: 32 Sada: Př 8/17 Předmět: přírodopis Ročník: 8.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Petra Kábrtová Máchová Název materiálu:
Zadávání veřejných zakázek. Osnova 1. Zadávání veřejných zakázek 2. Problémy v zadávaní 3. Dotazy.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_NAPOJOVA_GASTRONOMIE_KVALIFIKACE_SOMMELIERA_SNOUBENÍ_VÍ NA_S_POKRMY_PREZENTACE_ 14.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Konec ochrany zemědělské půdy před zástavbou? Legislativní ochrana půdy před záborem 24. května 2016.
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
DOPRAVNÍ ZNAČKY Rozdělujeme na: -svislé -vodorovné Svislé: -Stálé -proměnné ( její činná plocha se může měnit ) -přenosné ( značka umístěná na červenobíle.
Technika obsluhy – Servis vína Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění.
E KOLOGIE Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Soňa Dvořáková Název: VY_32_INOVACE_13_B_19_Ekologie Téma: Člověk a příroda Číslo.
Politologie Základní pojmy. Politologie Společenská věda politická věda, věda o politice, teorie politiky, věda o moci. „Je to vědecká disciplína zabývající.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablony VY_32_INOVACE.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_558_ Výroba vína 4 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Projekt:OP VK Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Alena Přibíková Číslo DUM:Pě9 - 5 Datum ověření ve výuce: Ročník:9.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Náležitosti nápojových lístků
Zařízení k uchování hotových pokrmů během výdeje
Peckové ovoce Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Provozovny společného stravování
Alkoholické nápoje - víno
Pekařské a cukrářské výrobky a těsta
Environmentální sociální podniky
Propagace zemědělských produktů spolufinancovaná EU v novém režimu Mgr
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Fotosyntéza je váš kamarád
1 Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Rozdělení inventáře, MSI
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_33_DOPRAVNÍ ZNAČKY Mgr. Petra Kukuczková
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Základní kapitál Základní kapitál je peněžní vyjádření souhrnu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Lenka Špillerová Název materiálu: VY_32_INOVACE_3-13_ PALEOLIT Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Cukry – přírodní sladidla
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Autor: Mgr. Radana Marelová
Odbor školství mládeže a sportu Oddělení školské ekonomiky
Rybolov od udice na talíř
Modré volání O2 zaměstnanecký program pro Univerzitu Pardubice
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
Poměr v základním tvaru.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Rodinné vinařství Mikulenkovi a malá ekofarma Velké Žernoseky u Litoměřic Představení a nabídka.
SOUSTAVA CHRÁNĚNÝCH ÚZEMÍ EVROPSKÉHO VÝZNAMU
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Vinohradnictví a vinařství v ČR
Podpora regionálních potravin v rámci výzev MAS Sdružení Růže
1.
Agropuzzle 3 MSŠZe a VOŠ opava PORTUGALSKO 2018.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Komposty a kompostování
Implementace BAT závěrů do integrovaných povolení v Moravskoslezském kraji Krakow.
Poměr v základním tvaru.
TŘÍDNÍ SCHŮZKY PROBĚHLÉ AKCE AKCE PŘED NÁMI EXKURZE VÍDEŇ
Zemědělské družstevnictví Družstva za první republiky a dnes
Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov
Využití potenciálu českého zemědělství po roce 2020
Výroba vína Zpracovala: Pavlína Ptáčková
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR
Transkript prezentace:

AUTENTISTA MORAVIA MAGNA SPOLEK NATURÁLNÍCH VINAŘŮ

Autentisti Richard Stávek, Němčičky Ota Ševčík, Bořetice Petr Koráb, Boleradice Zdeněk Vykoukal, Hostěrádky – Rešov Tomáš Čačík, Kobylí Členové sdružení Autentista Slovakia: Strekov 1075 – Zsolt Sütő MÁTYÁS – rodinné vinárstvo z Novej Viesky KASNYIK – rodinné vinárstvo zo Strekova

Vyrábět vína z vlastních vinic za pomoci autochtonních mikroorganizmů Prosazovat tradiční viniční tratě a ekologické hospodaření v nich Zachovat a chránit mikroflóru vinohradů a sklepů Preferovat středoevropské odrůdy révy vinné a dřevěné sudy

Akceptovat vliv počasí daného ročníku na víno Upřednostňovat staletími ověřené postupy při pěstování révy vinné a výrobě vína Vyrábět víno vyprávějící opravdový a nezkreslený příběh

Autentisti ve vinohradě Principy ekologického zemědělství Vyloučeny syntetické preparáty, pouze ochranné prostředky povolené v bio režimu Preferuje se ozelenění vinic a hnojení kvalitní chlévskou mrvou a kompostem Autochtonní tradiční středoevropské odrůdy + povoleny interspecifické ( pzn. pro M to má strašně moc společného s moravskými tradicemi:) Při nových výsadbách min. 5000 jedinců/ha

Autentisti ve vinohradě Max. výnos nesmí být vyšší než 60 hl/ha Ruční sběr! Podpora biodiverzity (remízky, kamenné zídky, hadníky, búdky… – min. 1 zařízení/ha) Zákaz závlahy plodných vinic

Autentisti ve sklepě Bez GMO! a selektovaných kvasinek Mošty kvasí spontánně pomocí MO z hroznů a ze sklepa Vyloučeny všechny cizorodé produkty – výživa, enzymy, taniny… Povoleno SO2 , bentonit, čerstvý vaj. bílek Zrání vína v dřevěných, keramických, skleněných nádobách

Autentisti ve sklepě Povolená pouze hrubá filtrace Veškerý SO2 v bílých a rosé vínech max. 100 mg/l, v oranžových a červených 90 mg/l Bez úpravy obsahu kyselin a přidávaní řepného cukru před fermentací Preferované suché vína, zbytkový cukr však není omezen

Autentisti v prodeji Skleněné láhve do 0,75 + mimořádně 1,5 l (magnum) Přírodní korek, skleněný uzávěr Zákaz v supermarketech/ ideálně v specializovaných vinotékách, barech, gastronomických zařízeních Maloobchodní cena min. 150,- Kč nižší cena evokuje nedodržení pravidel Charty