Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Agropuzzle 3 MSŠZe a VOŠ opava PORTUGALSKO 2018.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Agropuzzle 3 MSŠZe a VOŠ opava PORTUGALSKO 2018."— Transkript prezentace:

1

2

3 Agropuzzle 3 MSŠZe a VOŠ opava

4 PORTUGALSKO 2018

5 1.den Králičí farma Cunessra Ovčí farma Gestiovinos
-Chovají zde speciální druh králíka Yplus. -Chovají zde pouze samice a jejich mladé.. -Vyprodukují 25 tun králičího masa za 6 měsíců. Ovčí farma Gestiovinos -Největší producent jehněčího masa v Portugalsku. -denně je usmrceno 450 ovcí. -Jehněčí maso je velmi vzácné, proto i velmi drahé. Korkové stromy,Pistácie  -Rozloha pozemků, na kterých rostou korkové duby, je 100 hektarů. -Používají se k výrobě korku. Nejčastěji ve formě zátek od vína. -Pistáciové sady vznikly v Portugalsku v roce 2017. -Pistácie jsou velmi žádané zboží, ale také hodně drahé. Kozí farma Monte das Cabras -Na farmě mají 470 domácích zvířat, z toho 400 koz. -Farma se zaměřuje převážně  na výrobu mléka. -Pro snížení stresu a uvolněnost zvířat používají zemědělci hudbu.

6 2.den Vinohrad Casa da Passarella Muzeum sýra Solar do Queijo
-Nevyprodukují tolik lahví. -Jejich víno je pověstné vysokou kvalitou. -Víno uchovávají v sudech z dubového dřeva.  Muzeum sýra Solar do Queijo -Muzeum bylo postaveno, aby podpořilo místní sýraře. -Tyto sýry jsou vyráběny z ovčího mléka. -Zrání sýrů může trvat i 3 měsíce. Museum Cise -V museu jsme se seznámili Portugalskem. -Nejvyšší hora se jmenuje Torre. -Nacházejí se zde různé druhy zvířat i endemitů.

7 3.den Mandlovníky a olivovníky Vinařská Cooperativa
-Mají zde dva druhy mandlí, které jsou umístěné v jiné nadmořské výšce. -Mandlovníky se sadí metrů od sebe. -Olivovníky potřebují ke svému růstu teplo. -Proto se zde olivám velmi daří. Vinařská Cooperativa -Tato vinárna funguje už 62 let. -Vinné révy se stříkají jednou ročně proti plísním. Historické vesnice Castelo Rodrigo -Malebnou vesnici chrání zeď a průchod umožňují 3 dveře. -Do vesnice se stěhují lidé a vesnice znovu ožívá a roste. -K dispozici jsou stále volně domy ke koupi.

8 4.den Výroba moštu Včely Ořechové sady
-CBA FRUIT je firma, která produkuje ovocnou šťávu z ovoce.  -Tyto výrobky obsahují minimální množství chemických látek. -Ovocné šťávy se dělají z hrušek, jablek, broskví a třešní. Včely -Včelař začal s jeho činností v roce 2013. -Úly se nacházejí v údolí třešňových sadů.   -V této době má 400 úlů.  Ořechové sady -Tyto ořechové sady slouží jak k pěstování ořechů, tak i k získání dřeva. -Půda pro ořešáky je nevhodná, a proto na kamenitou půdu naváží jílovitou půdu.  -Území s ořešáky pro produkci dřeva zabírá rozlohu 60 hektarů a je 6 let staré. 

9 5.den Návštěva Lisabonu

10 KONEC


Stáhnout ppt "Agropuzzle 3 MSŠZe a VOŠ opava PORTUGALSKO 2018."

Podobné prezentace


Reklamy Google