Podpora supervizorů a lektorů zajišťující odbornou praxi studentů FZS TUL ve zdravotnických zařízeních Institucionální plán TUL pro rok 2017 Cíl 2: Diverzifikace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Analýza fungování institutu dohod o výkonu pěstounské péče v ČR SocioFactor s.r.o.
Advertisements

JEDNÁNÍ MONITOROVACÍ SKUPINY projektu Podpora procesů v soc. službách dne
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Národní projekt Úspěšný ředitel Model vzdělávání vedoucích pracovníků škol a školských zařízení.
LOGISTIKA NOVÉ MATURITNÍ ZKOUŠKY TELČ CERMAT - Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Dětské umění překonává hranice. Principy přeshraniční spolupráce projektu Možnost poskytnutí širší nabídky oborů i v případech, kdy by pro školu (samostatně)
Klíčová aktivita 2 Systém vzdělávání Mgr.Regina Jonášová Praha
H ODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ Martin Malčík Pedagogická fakulta Ostravské univerzity.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, České Budějovice 1 Vzdělávání poskytovatelů sociálních.
Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,
„Propojení teoretické a praktické přípravy budoucích pedagogických pracovníků na UP“ KULATÝ STŮL K PEDAGOGICKÝM PRAXÍM Přírodovědecká fakulta.
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
Rozpis rozpočtu a normativy Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. června 2011 Monika Čermáková.
Create think tank! Doc. PhDr. Jaroslav Mužík DrSc. Projektová příprava vzdělávacích akcí.
Ekonomika provozu a podnikání Ekonomika podnikání.
INDIVIDUALIZACE VZDĚLÁVÁNÍ A ŠVP Vzdělávání ředitelů středních škol Kraje Vysočina Téma: Prezentuje: Ing. Josef Crha, ředitel SŠT Žďár nad.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Dokument KAP MSK - obsah
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Ing. Kateřina Lichtenberková
Digitální učební materiál
KVALITA – BEZPEČNOST - EFEKTIVITA
Evropské fondy: Řízení rizik podvodů
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Proč je důležité podpořit rozvoj KP ve škole
DEKRET ROZVOJE A STABILITY ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Dvacet zdravých vět
JUDr. Věra Honusková, Ph. D., KMP, PPP
Pedagogická psychologie
Charakteristika primární péče
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS 13. října 2015
Marketingová komunikace ve vybrané společnosti
České školství v mezinárodním srovnání Stručné seznámení s vybranými ukazateli publikace OECD Education at a Glance 2010 Tisková konference 7.
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Naše škola Střední odborná škola Managementu a Práva s.r.o.
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
Průběh tvorby Školních akčních plánů (ŠAP) v Libereckém kraji
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola, Teplice
Pravidla a doporučené postupy pro vytváření studijních programů
Setkání kariérových poradců
za akademický rok 2016/2017 Hana Kolářová proděkanka LF UP
Institucionální program pro veřejné vysoké školy pro rok 2017 Začleňování studentů do mezinárodních studijních skupin Pavla Těšinová.
Řízení podnikových procesů od A do Z
Vybavení mobilní laboratoře pro studijní obor Zdravotnický záchranář
Praktická výuka v oboru Všeobecná sestra na ZSF JU
Centralizované rozvojové projekty 2017
Přípravné soustředění studentů vybraných oborů 1
Kulatý stůl Rozvoj spolupráce SOŠ a členských firem HK
A jako ASISTENT PhDr. Jitka Kendíková
NESAT XIII (North European Symposium for Archaeological Textiles)
Platy a mzdy v sociálních službách Bc. Dagmar Žitníková, OSZSP ČR
Stavba strojů a zařízení
Institucionální program pro veřejné vysoké školy pro rok 2017
ASISTENT PEDAGOGA V MALOTŘÍDNÍ ŠKOLE
Institucionální plán TUL pro rok 2017 Cíl 3: Internacionalizace
Ústav znalectví a oceňování
Propagace FZS TUL a jejich stávajících i nově akreditovaných oborů
Podpora pedagogické praxe u předmětů odborné praxe studentů FZS TUL
PROCES STANDARDIZACE SOCIÁLNÍ PRÁCE V LOVOSICÍCH
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Schůzka fakultních provázejících učitelů a metodiků praxe Katedra primární pedagogiky PdF MU (Galerie RUV)
Mgr. Jarmila Dvořáková, MBA
Úvodní přednáška pro 1. ročník
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Stipendia na středních školách zřizovaných Pardubickým krajem
Transkript prezentace:

Podpora supervizorů a lektorů zajišťující odbornou praxi studentů FZS TUL ve zdravotnických zařízeních Institucionální plán TUL pro rok 2017 Cíl 2: Diverzifikace a dostupnost Řešitel: Ing. Lenka Kozáková

Cíl projektu Podpora supervizorů a lektorů v praxi k zabezpečení kvality odborné praxe studentů fakulty. Podpora supervizorů a lektorů zajišťující odbornou praxi studentů FZS TUL ve zdravotnických zařízeních| 11. 1. 2018

Postup řešení Studijní obory Všeobecná sestra a Zdravotnický záchranář jsou koncipovány jako teoreticko-praktické celky, ve kterých je kladen velký důraz jak na zvládnutí teoretických znalostí tak i získaní praktických dovedností absolvováním odborné praxe ve zdravotnických zařízeních ve všech ročnících studia. Předměty odborné praxe poskytují možnost aplikace získaných teoretických poznatků a vědomostí do ošetřovatelské praxe na základních a specializovaných klinických pracovištích. Klinická pracoviště pro výuku jsou vybrána na základě stanovených standardů, jejich platnost a dodržování je smluvně zajištěno. Rozsah a obsah odborné ošetřovatelské praxe je vymezen studijním plánem. Praktická výuka je zajišťována odborníky tzv. supervizory a lektory nelékařských oborů ve zdravotnických zařízeních. Supervizor vede odbornou praxi v takové oblasti odborné ošetřovatelské praxe, ve které je odborníkem a zároveň v této oblasti zodpovídá za klinický dohled při praxi studentů. Odborný asistent a mentor z klinické praxe je kvalifikovaným odborníkem ve svém oboru a má vhodnou přípravu pro pedagogické vedení studenta. Podpora supervizorů a lektorů zajišťující odbornou praxi studentů FZS TUL ve zdravotnických zařízeních| 11. 1. 2018

Postup řešení Supervizor také hodnotí studenta v Deníku odborné praxe, kde denně zaznamenává docházku studenta, ošetřovatelské výkony, ošetřovatelské procesy. Rovněž vypracovává hodnocení studenta. Studenti vyplňují na vybraných pracovištích „Ošetřovatelskou dokumentaci“, kterou supervizoři kontrolují a hodnotí. Supervizoři se věnují studentům nad rámec své pracovní náplně – nutnost částečně finančně kompenzovat tak, aby pracovníci vedoucí praktickou výuku studentů byli dostatečně motivováni, a byla tak zaručena kvalita jejich odborné praktické přípravy. Podpora supervizorů a lektorů zajišťující odbornou praxi studentů FZS TUL ve zdravotnických zařízeních| 11. 1. 2018

Kontrolované indikátory Cíl: 70 podpořených supervizorů a 200 studentů procházejících praktickou výukou V průběhu roku bylo podpořeno 80 supervizorů ve zdravotnických zařízeních a celkem praktickou výuku pod dohledem supervizorů absolvovalo 263 studentů studijního oboru Všeobecná sestra a Zdravotnický záchranář. Cíle projektu byly splněny Podpora supervizorů a lektorů zajišťující odbornou praxi studentů FZS TUL ve zdravotnických zařízeních| 11. 1. 2018

Rozpočet PŘÍJMY CELKEM 130 000 Kč VÝDAJE CELKEM 130 000 Kč Příspěvek kapitálové finanční prostředky 0 Kč Příspěvek běžné finanční prostředky 130 000 Kč VÝDAJE CELKEM 130 000 Kč Kapitálové finanční prostředky 0 Kč Běžné finanční prostředky 130 000 Kč (OON pro supervizory, výpočetní technika, stipendia pro studenty na praxi) BILANCE: 0 Kč Podpora supervizorů a lektorů zajišťující odbornou praxi studentů FZS TUL ve zdravotnických zařízeních| 11. 1. 2018

Děkuji za pozornost Podpora supervizorů a lektorů zajišťující odbornou praxi studentů FZS TUL ve zdravotnických zařízeních| 11. 1. 2018