Prioritní cíl 3: Internacionalizace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
Advertisements

  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Financování vysokých škol
INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
STUDIJNÍ POVINNOSTI STUDENTŮ FF UP
MEZINÁRODNÍ VZTAHY Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
ERASMUS+. Erasmus+ | Erasmus+ 1. Co je Erasmus+ 2. Obecná pravidla - studijní pobyt - pracovní stáž 3. Výběr studentů 4. Další kroky.
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
Hodnocení UJEP AK ČR Závěry a doporučení. Personální zajištění posilovat kvalifikační strukturu pracovišť - vytvořit realistické a kontrolovatelné plány.
Situace vysokých škol v České republice Panelová diskuse: „Je naše vysoké školství českým národním zájmem?“ Jana Mačáková Univerzita Palackého v Olomouci.
Brno International Business School Britské vysokoškolské programy Ing. Zdeněk Urban, MBA Britské vysokoškolské programy Ing. Zdeněk Urban, MBA.
STUDIJNÍ ODBOR Vládní stipendisté Studijní pobyty na základě mezinárodních dohod Krajanský vzdělávací program Letní školy slovanských studií
Strana 1 Projekt Reflex Flexibilní odborníci ve společnosti znalostí Nové požadavky na terciární vzdělávání v Evropě Jan Koucký Středisko vzdělávací politiky.
Program Socrates/Erasmus Jana Procáková Petra Veselá Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
1 Rozhodování o vysokých školách MVD023K Rozhodovací procesy na úrovni vysokých škol.
Stipendijní politika Přírodovědecké fakulty Opatření děkana č. 2/2012.
1 Poplatky spojené se studiem a stipendia (nejen) na MU.
2008 Možnosti pracovní stáže v programu Erasmus Miroslava Cedidlová – Mezinárodní oddělení.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS 17. března 2015 MgA. Stanislav Urbánek.
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
Stipendijní pobyty. Erasmus Mundus Co je to program Erasmus Mundus? Erasmus Mundus ( ) je program zaměřený na podporu spolupráce a mobility v.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Hodnocení kvality VŠ 15. seminář Podpora výuky a učení se na VŠ Jak podpořit kvalitní vysokoškolské.
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ (OZS) ozs.vse.cz MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ.
INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Bc. Tomáš Lády  program Evropské unie pro podporu:  mobility jednotlivců na všech úrovních  strategických partnerství mezi.
Praha, prosinec 2009SPAV - diseminační seminář1 Strukturované studium Projekt „Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky a dalšími.
STUDIJNÍ POVINNOSTI STUDENTŮ FF UP 2016/2017. OBSAH 2 1UPOZORNĚNÍ PRO VŠECHNY STUDENTY……………………………..3 2BAKALÁŘSKÉ STUDIUM……………………………………………………… ročník.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
MOŽNOSTI STUDIA V ČÍNĚ. Ing. Dana Brázdová Ing. Eva Zamrzlová Ing. Radka Vaváková ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ VŠE.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Studentská mobilita LS 2014/2015 v rámci dotace z grantu Norských fondů CZ07/MSNG/MOPNG01.
ODBOR MARKETINGU A VNĚJŠÍCH VZTAHŮ Mgr. Petra Švambergová FREEMOVERS, STÁŽE A DALŠÍ STIPENDIA.
Fulbrightova stipendia Karlova Univerzita v Praze 4. dubna 2016.
České školství v mezinárodním srovnání České školství v mezinárodním srovnání Stručné seznámení s vybranými ukazateli publikace OECD Education.
Indikátory naplňování Dlouhodobého záměru MŠMT na období 2011 – 2015 Praha, MŠMT, Brno, JAMU,
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Fakulta zdravotnických studií
Šetření uplatnění absolventů vysokých škol
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Fakulta zdravotnických studií
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
Pilot ZUŠ „Podpora činnosti základního uměleckého školství
Stipendijní politika na ESF MU - přehled a strategie
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
doc. PhDr. Soňa Jandová, Ph.D. /
Závěrečná zpráva o průběhu řešení projektu
SAMMER SCHOOL OF PATTERNING 2017
Institucionální rozvojový plán TUL 2017
Prioritní cíl: Relevance
Institucionální program pro veřejné vysoké školy pro rok 2017
Kreditní systém studia
FOND MOBILIT TUL 2018 Lucie Koutková.
Inovace počítačové učebny
Doktorské studijní programy v biomedicíně
Institucionální program
Zapojení odborníka z Univerzity v St
Příprava double degree programu Business Administration
Transkript prezentace:

Prioritní cíl 3: Internacionalizace IP 2017 Prioritní cíl 3: Internacionalizace 12362 Podpora mobility studentů EF TUL na zahraniční univerzity ve Velké Británii a Kanadě  11.1.2017 Ing. Jaroslav Demel, Ph.D.

Cíl projektu 12362 Podpora vybraných nadaných studentů EF TUL v realizaci 3. ročníku jejich bakalářského studia a 1. ročníku jejich magisterského studia ve Velké Británii na University of Huddersfield – Huddersfield Business School (a v Kanadě na Conestoga College). IP 2017 Huddersfield| 11.1.2017

Základy a předpoklady projektu 12362 Smlouvy o vzájemné spolupráci University of Huddersfield a Technickou univerzitou v Liberci z let 1992 a 1996. Smlouva o spolupráci mezi HF TUL (dnes EF TUL) a Huddersfield University Business School (dnes University of Huddersfield Business School) z roku 2005, konkretizující možnosti studia studentů HF TUL (EF TUL) na HUBS (dnes UHBS) a vzájemného uznávání studijních výsledků. Dohoda představitelů HF TUL a HUBS o možnosti absolvování třetího ročníku studia studijních programů HF TUL „Ekonomika a management“ a „Systémové inženýrství a informatika“ v rámci studijních oborů „European Business“ a „Business Information Management“ na HUBS. Dohoda EF TUL a UH BS o možnosti absolvování ročního magisterského studia na University of Huddersfield v rámci prvního ročníku magisterského studia na EF TUL pro studenty EF TUL z roku 2013 a další konkrétní ústní dohody. Záměr projektu je v souladu s pravidly Programu na podporu mezinárodní spolupráce v oblasti vysokoškolského vzdělávání a projekt je v souladu s Dlouhodobým záměrem vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti Technické univerzity v Liberci. Požadavek na finanční podporu tohoto projektu nebyl předložen v jiných programech. IP 2017 Huddersfield| 11.1.2017

Anotace projektu 12362 Projekt se snaží formou stipendia alespoň částečně eliminovat vysoké náklady zahraničního studia pro ty vybrané a úspěšné kandidáty mobility z řad studentů, kteří plní požadované studijních výsledky. Přímé náklady na ubytování a stravování při studiu na HUBS představují měsíčně částku i nad 500 liber. Studenti musí hradit roční školné (více jak 9000 liber, pokud získají půjčku od britské vlády, mohou splácet průběžně po dokončení studia), náklady na dopravu (z ČR i místní), studijní pomůcky, a další platby přímo či nepřímo spjaté se studiem. U magisterského studia britská vláda půjčku poskytuje, ale za méně výhodných podmínek, tedy toto studium je ještě finančně náročnější. Požadovaná částka v rámci rozvojového projektu představuje pro studenty významný příspěvek na krytí části nákladů spojených se studiem a pobytem ve Velké Británii, nikoliv však jejich kompletní finanční zabezpečení. Tímto projektem se rozšiřuje možnost pro další zvýšení kvality výuky studentů EF TUL. IP 2017 Huddersfield| 11.1.2017

Zdůvodnění projektu 12362 Projekt je v souladu se Strategickým záměrem vzdělávací a tvůrčí činnosti Ekonomické fakulty Technické univerzity v Liberci na období 2016 – 2020, resp. s Plánem realizace strategického záměru TUL pro rok 2017. Citace (DZ 2016-2020), resp. aktualizací: Nadále podporovat mobility. EF TUL bude dále zvyšovat procento svých vyjíždějících studentů do zahraničí. IP 2017 Huddersfield| 11.1.2017

Postup řešení projektu 12362 V první fázi tohoto projektu byli podpořeni studenti, kteří byli vybráni na výjezd na zahraniční univerzity v předchozím kalendářním roce a dokončovali druhý semestr svého studia. Jejich počet byl tedy dán tímto předchozím výběrem, počet studentoměsíců také, přičemž tento ukazatel ovlivňuje i složení vybraných studentů ve smyslu úrovně studia (bakalářské, magisterské – rozdíl délky studia v zahraničí). Šlo tedy o 5 studentů, 2 studenty bakalářského stupně, 3 studenty magisterského stupně, 2x6, tj. 12 studentoměsíců, 3x7, tj. 21 studentoměsíců. V jarní části roku 2017 pak byl proveden výběr studentů na zimní semestr dalšího akademického roku. Projektem bylo následně podpořeno dalších 9 studentů EF TUL (z nichž však jedna studentka byla i mezi pěti studenty z předchozího výběru, pouze změnila úroveň studia, tedy nelze ji znovu započítat do podpořených studentů, proto je do indikátoru plnění započítáno 8 studentů), všichni na 4 měsíce, což činí dohromady 36 studentoměsíců. Dohromady tedy jde o podpořených 5+8=13 podpořených studentů, kteří strávili na University of Huddersfield 12+21+36=69 studentoměsíců. IP 2017 Huddersfield| 11.1.2017

Postup řešení projektu 12362 Harmonogram plnění Leden – březen 2017 – kontrola studijních výsledků za první část letního semestru AR 2016/2017 Březen 2017 – vyplacení stipendia na základě prospěchového kritéria (podmíněno pozitivním výsledkem kontroly studijních výsledků) Březen – září 2017 – kontrola studijních výsledků za druhou část letního semestru AR 2016/2017 Červen 2017, září 2017 – vyplacení stipendia (podmíněno pozitivním výsledkem kontroly studijních výsledků a u bakalářského studia úspěšně složenými státními zkouškami na EF TUL v září 2017) Duben 2017 – výběr studentů pro studium na University of Huddersfield v AR 2017/2018 Září – prosinec 2017 – kontrola studijních výsledků za zimní semestr AR 2017/2018 Listopad 2017 - vyplacení stipendia na základě prospěchového kritéria studentům EF TUL vybraným v dubnu 2017 IP 2017 Huddersfield| 11.1.2017

Změny v projektu 12362 Oproti původnímu předpokladu nebyli z projektu podpořeni studenti EF TUL na zahraniční mobilitě na Conestoga College v Kanadě. Na kanadské straně byl z důvodů změn procesního řízení univerzity odložen podpis smlouvy, která by výjezd studentů EF TUL zastřešovala. Bude řešeno v roce 2018. Počet studentů studujících v Huddersfieldu indikátory projektu 12362 dostatečně pokryl. IP 2017 Huddersfield| 11.1.2017

Splnění cíle projektu 12362 16 89 Cíl projektu byl splněn. Ukazatele Stanovené ukazatele projektu Popis relevantních ukazatelů – kvantitativní i kvalitativní Výchozí kontrolovatelné ukazatele Počet podpořených studentů: Počet studentoměsíců studia v zahraničí: 16 89 Plnění stanovených cílových kontrolovatelných výstupů Stanovené kontrolovatelné ukazatele Cílové kontrolovatelné ukazatele - plnění Počet podpořených studentů: 12 Počet studentoměsíců studia v zahraničí: 59 Počet podpořených studentů: 13 (108%) Počet studentoměsíců studia v zahraničí: 69 (117%) Cíl projektu byl splněn. IP 2017 Huddersfield| 11.1.2017