Jak získávat sponzory? Neexistuje žádný „zaručený recept“.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mgr. Irena Fadrhoncová.  Definice: právní norma je obecně závazné pravidlo chování, které je vyjádřeno zvláštní státem uznanou formou a jehož zachování.
Advertisements

Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČR - Pevný bod ve světě podnikání Okresní hospodářská komora Vyškov Představení – komory a aktivit v regionu 1. dubna 2016 seminář SOCIÁLNÍ.
Daň z příjmu FO řešení příkladu Řešitelky:Jana Bilíková Lucie Procházková Narcisa Vitnerová.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ Obchodní společnosti Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/
Právo na informace Zák. č. 106/1999 Sb.,o svobodném přístupu k informacím.
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
Elektronické učební materiály – II. stupeň Finanční gramotnost Autor: Mgr. Roman Havlíček 1.1 Smlouvy Podepisoval jsi někdy nějakou smlouvu?
© ABB Group September 27, 2016 | Slide 1 Spolupráce NNO a firmy Pohled dárce Magdaléna Boušková, ABB s.r.o., Workshop,
Informace fyzických a právnických osob na Portálu veřejné správy Ing. Pavel Tesař, projektový manažer odbor eGovernmentu
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Jana Kadlecová Název materiálu: VY_32_INOVACE_9_CLOVEK_A_PRAVO_08.
Zpřístupňování a zveřejňování osobních údajů ze zasedání orgánů obce a orgánů kraje Igor Němec Předseda Úřad pro ochranu osobních údajů.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Občanské právo 2 N á zev sady: Výuka občanské nauky v 2. ročníku odborného.
1 Koordinace dávek v nezaměstnanosti. Nezaměstnanost jako sociální událost Podle MOP je nezaměstnaná osoba, která se nachází v situaci, kdy práci hledá.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 19. září 2012 Ing. Michaela Stříbrná.
Transformace čs. Ekonomiky po roce 1989 Privatizace Určeno pro: žáky 2.ročníku středních ško l Vzdělávací obor: Základy společenských věd, Občanská nauka.
Klára Lysová Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování stipendia pro studium na zahraničních středních školách v partnerských regionech.
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov.
1 Komentované prohlídky města Poskytovatel: Horácké muzeum a informační centrum Prohlídka města zahrnuje centrum Nového Města, dva historické sklepy a.
Ministerstvo vnitra ČR, leden 2012 Centrální nákup v resortu MV.
Libor Štajer a Dagmar Bicková
Postup při zřizování obchodní společnosti
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Jana Kadlecová Název materiálu:
Seminář o stavebním spoření
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Worklife Balance ve společnosti HEINEKEN Česká republika
Co se neuveřejňuje Neuveřejňují se informace, které nelze poskytnout podle předpisů upravujících svobodný přístup k informacím § 3 odst. 1 Zákona o registru.
Místní rozpočtové jednotky
Správa sociálního zabezpečení
MÁ SMYSL POŘÁDAT KONFERENCE?
Zadání seminární práce Marketing velké sportovní akce
Informace a informační zdroje
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Pracovní porada Pracovní list.
Vklad Obchodní zákoník definuje vklad jako peněžní prostředky nebo jiné penězi ocenitelné hodnoty, které se společník zavazuje vložit do základního kapitálu.
Název vzdělávacího materiálu
Seminář pro příjemce OPVK
Daň z příjmů právnických osob Silniční daň veřejnoprávních poplatníků
Marketing, reklama a sponzoring ve sportu
Snídaně – oběd - večeře ZdravÍ, bezpečí.
Pracovní porada Pracovní list.
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Povinnosti provozovatele střešních instalací při dodávkách přímým vedením
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Digitální učební materiál
GE Money Bank.
Právo sociálního zabezpečení
Zadání seminární práce Marketing velké sportovní akce
Správa sociálního zabezpečení
Právo sociálního zabezpečení
Funkční styl administrativní
Správa sociálního zabezpečení
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD (k datu )
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) III. část
Portál naměřených dat 13. – , Říčany u Prahy Josef Mádlo.
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Právo sociálního zabezpečení
Matriční úřad.
Zákon o sociálním podniku Mgr. Martina Štěpánková, MPA Úřad vlády ČR
Smlouvy = dohoda dvou či více stran o nějakém úkonu
Další subjekty působící v oblasti zaměstnanosti
OBCHODNÍ PRÁVO Občanská nauka 1. M
Mezinárodní osvojení, osvojitelnost dítěte
Seminář o stavebním spoření
SPRÁVNÍ PRÁVO.
Pěstounská péče na přechodnou dobu (PPPD)
Transkript prezentace:

Jak získávat sponzory? Neexistuje žádný „zaručený recept“. Sponzoring Jak získávat sponzory? Neexistuje žádný „zaručený recept“. 12/27/2018

Sponzoring dar reklama 12/27/2018

Dar upraveno Občanským zákoníkem dárce, obdarovaný „neexistuje“ protiplnění zákon o dani z příjmu 586/1992 Sb. lze darovat pouze právnické osobě pokud je určen fyzické osobě, je třeba do smlouvy uvést dispoziční právo s darem ze základu daně lze odečíst: FO - 2 % nebo 1000 Kč, v úhrnu nejvýše 10 % PO - alespoň 2000 Kč, nejvýše 2 % 12/27/2018

Reklama …vše ostatní dvojstranné plnění cena reklamy, hodnota naturálního plnění Formy: Dohoda Reklamní smlouva Smlouva o reklamě Smlouva o dílo atd. 12/27/2018

Proces hledání sponzorů 1. vytipování vhodných firem 2. dohodnutí schůzky 3. vlastní jednání 4. sestavení a podpis smluv 5. smluvní plnění 12/27/2018

Vytipování firem sledovat denní tisk prohlížet www oddílů, firem http://www.sponzoring.cz/ 12/27/2018

Vytipování firem (www.sportbusiness.cz) trvale sledovat inzertní část novin a časopisů, kde jsou údaje o podnicích, dlouhodobě provádějících takovou reklamu, která by se mohla zdát pro sponzorskou nabídku zajímavá, např. z hlediska návaznosti sportovního odvětví a předmětu podnikání využít seznamu podnikatelských aktivit a branží v daném regionu získat pro vyhledávání sponzorů vhodné členy svého sportovního klubu; ti mohou poskytnout zajímavé tipy ze svých podnikatelských aktivit nebo mohou pracovat ve firmách, které by mohly být zainteresovány na sponzorování hledat sponzory v rodinných příslušnících a známých členů sportovního klubu orientovat se na sponzory pro svůj sportovní klub i při společenských událostech jak místního rázu (např. ples školy), tak širšího společenského významu 12/27/2018

Firmy vhodné k oslovení velké firmy se státní účastí (mají státem určeno na co mohou poskytovat peníze) sportovní firmy z daného odvětví regionální firmy (regionální úroveň sportu) lidé se vztahem k tomuto sportu donátoři 12/27/2018

Jednání a) !!!! příprava!!!! b) osobní kontakt vím, co můžu nabídnout ze strany sportovního klubu vím, na co přesně peníze chci použít fotky, CD, popis projektu b) osobní kontakt 12/27/2018

Smlouvy Vzory smluv 12/27/2018