Novelizace přezkumných směrnic

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dohled nad zadáváním veřejných zakázek v České republice
Advertisements

Význam předběžného opatření v řízení o přezkoumání úkonů zadavatele Konference „Zkušenosti s dohledem nad zadáváním veřejných zakázek“ JUDr. Martin.
Zákon 179/2010 Sb., kterým se mění zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Změny v oblasti uveřejňování.
Vedení správního řízení
Úspěšné podání nabídky a obrana při vyloučení zadavatelem
Elektronické zadávání veřejných zakázek
Vzájemné uznávání výrobků v neharmonizované sféře
Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Liberec, 19. května 2008.
Valná hromada České asociace konzultačních inženýrů (CACE), Praha, 27. března 2012 Přijatá novela zákona o veřejných zakázkách s účinností k
Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Stanovení postupu soutěžního dialogu Jonathan Davey, Partner, Addleshaw Goddard
Aktuální judikatura a rozhodovací praxe ve veřejných zakázkách
Přezkum veřejných zakázek a vybraná judikatura JUDr. Robert Krč.
Právo pro podnikatele II
1 NOVÝ ZÁKON O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH 40/2004 Sb., o veřejných zakázkách účinnost: prováděcí vyhlášky: 239/2004 Sb. - zadávací dok. stavby 240/2004.
Správní řízení v oblasti veřejné podpory
Elektronické zadávání veřejných zakázek
Zadávání veřejných zakázek. Právní úprava zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, transponuje evropské směrnice v současnosti je v mezirezortním.
Správní dokumenty Rozhodnutí, Odvolání
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
Nový zákon o zadávání veřejných zakázek – změny v oblasti elektronizace veřejných zakázek a uveřejňování informací Praha,
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP a OP LZZ zvláštní část Závazná postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
Administrace veřejných zakázek elektronicky.
Seminář pro žadatele k 3. výzvě IROP „Regulační plány“ a k 9. výzvě IROP „Územní studie“ Zadávání a kontrola veřejných zakázek , Brno.
Porušení rozpočtové kázně při čerpání dotací z rozpočtů územně samosprávných celku. Ing. Michal Obrusník.
Seminář pro žadatele k 13.,14., a 15. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Zadávání a kontrola veřejných zakázek 16. –
Zastoupení zadavatele – ano - ne Konference: Elektronizace veřejných zakázek Pořadatel QCM s.r.o. Hotel Barcelo, Praha, Ing. Miroslav Jeništa.
Pokyn NKM k VZMR financovaných z EHP a Norských fondů Česko-norský výzkumný program CZ09 Czech-Norwegian research programme CZ09 Ministerstvo.
Registr smluv JUDr. Vít Šťastný vedoucí oddělení civilně-správní legislativy; odbor legislativy a koordinace předpisů Ministerstva vnitra Plzeň 26. března.
Postup při zadávání VZ - Příspěvkové organizace Kompetence k rozhodování o nákupu věcí, služeb a stavebních prací Rozsah Číslo usnesení Rady ÚK z
Porušení podmínek ROP Střední Morava. OBSAH PREZENTACE I.Porušení podmínek ROP SM, nesrovnalost II.Porušení podmínek PŘED proplacením, finanční korekce.
ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK Seminář pro příjemce 10. ledna 2012.
PROBLÉMOVÁ MÍSTA PŘI ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK 15. prosince 2011.
Seminář pro žadatele k 34. a 35. výzvě IROP „Sociální bydlení (pro SVL)" Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ (zvláštní část) Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Projekt „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Zadávání veřejných zakázek Ing. Jana Nedrdová Ústí nad Labem,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Pojem přeměna obchodní společnosti Přeměna obchodní společnosti je obdobou smrti fyzické osoby. Přeměnou dochází k zániku přeměňované společnosti s univerzálním.
Problematika zadávání vodohospodářských projektů v ČR Mgr. Hana Šachová.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Zákon 179/2010 Sb., kterým se mění zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Změny v oblasti uveřejňování.
Seminář pro žadatele k 25. výzvě IROP „KNIHOVNY"
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Chyby při zadávání dotovaných veřejných zakázek
Zákon 417/2009 Sb. Mgr. Pavel Herman.
Dynamický nákupní systém pro praxi
Registr smluv v kontextu zákona o zadávání veřejných zakázek
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Oblast intervence 3.2 Integrovaného operačního programu
Novelizace Zákon č. 417/2009 Sb. a č. 179/2010 Sb. a další novelizace
Novela zákona o veřejných zakázkách
Novelizace vyhlášky č. 133/2012 Sb. – vyhláškou č. 171/2015 Sb.
Seminář pro žadatele k 21. výzvě IROP „MUZEA"
Korupce při veřejných zakázkách v ČR a SR
Rozhodčí řízení Přednáška 10 VŠFS 2016.
Seminář pro žadatele k 29. výzvě IROP „Rozvoj sociálních služeb"
Pochybení při zadávání veřejných zakázek
Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace
Změny v oblasti dohledu nad zadáváním veřejných zakázek a koncesí
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Veřejné zakázky Robert Páleník
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů EU, nespadajících pod aplikaci zákona.
UZAVÍRÁNÍ SMLUV O VEŘEJNÝCH SLUŽBÁCH V PŘEPRAVĚ CESTUJÍCÍCH
Transkript prezentace:

Novelizace přezkumných směrnic JUDr. Robert Krč

Nejpodstatnější změny Odklad uzavření smlouvy Neúčinnost smlouvy Odstranění smírčího a atestačního řízení

Odklad uzavření smlouvy zavádí do směrnice princip stanovený v rozsudku Alcatel C-81/98, který říká že členské státy musí zajistit efektivní přezkum před uzavřením smlouvy princip odkladu uzavření smlouvy je již v zaveden v české legislativě

Odklad uzavření smlouvy - lhůty 10 dnů – fax, elektronický prostředek – lhůta se počítá po dni zaslání 15 dnů ostatní komunikační prostředky (typicky pošta) – lhůta se počítá po dni doručení

Odklad uzavření smlouvy - výjimky zadavatel je oprávněn nezveřejňovat oznámení o zakázce v Úředním věstníku EU neexistuji žádní dotčení uchazeči či zájemci mimo vybraného uchazeče RS a DNS (je na členském státě, zda využije tuto výjimku)

Neúčinnost – důvody Hlavním důvodem pro zavedení principu neúčinnosti je boj proti nelegálně zadaným zakázkách zcela mimo evropské zadávací směrnice - v rozsudku Stadt Halle C-26/06 ESD vyslovil, že přímé neoprávněné zadávání veřejných zakázek je nejhorším porušení práva v oblasti veřejných zakázek

Neúčinnost - rozsah neoprávněné zadání VZ bez předchozího zveřejnění v Úředním věstníku EU porušení odkladu uzavření smlouvy, pokud toto porušení zbavilo uchazeče možnosti použít přezkumu a zároveň došlo k takovému porušení zadávací směrnice, které ovlivnilo možnost uchazeče získat VZ RS a DNS (pokud členský stát učinil výjimku z odkladné lhůty)

Neúčinnost - důsledky Neúčinnost není automatická, musí jí vyslovit přezkumný orgán Důsledky neúčinnosti stanoví právní řád členského státu, a to ex tunc nebo ex nunc + uložení pokuty nebo zkrácení doby trvání zakázky

Neúčinnost – zachování účinků smlouvy Přezkumný orgán může dojít k závěru, že je nutno zachovat účinky smlouvy v případě naléhavého důvodu souvisejícího s obecným zájmem a v takovém případě uloží pokutu nebo zkrátí dobu trvání VZ. Hospodářské zájmy v souvislosti s účinností zakázky mohou být považovány za naléhavé důvody pouze v případě, kdyby neúčinnost za výjimečných okolností vedla k nepřiměřeným důsledkům.

Možnost vyhnout se neúčinnosti zveřejněním oznámení vyjadřující úmysl uzavřít smlouvu, přičemž smlouva může být uzavřena až po deseti dnech po uveřejnění tohoto oznámení formát oznámení stanoví Evropská komise oznámení musí obsahovat : název a kontaktní informace zadavatele, popis předmětu smlouvy, odůvodnění rozhodnutí zadavatele zadat zakázku bez předchozího zveřejnění oznámení o zadání v Úředním věstníku Evropské unie, název a kontaktní informace dodavatele, jemuž je zakázka zadána případně jakékoliv další informace, jež jsou zadavatelem považovány za důležité.

Odstranění smírčího řízení a atestací Důvodem odstranění smírčího řízení a atestací je jejich nepoužívání v praxi

dotazy ? Děkuji za pozornost !