Zapisovatelé : Informace o způsobu zápisu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
Advertisements

Nabytí státního občanství Pozbytí státního občanství Krajské úřady Adresa místa trvalého pobytu Adresa pro doručování písemností Ohlašovny Rozvod; neplatnost;
Rejstřík škol a školských zařízení Seminář pro ředitele škol zřizovaných LK.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
PODNIKÁNÍ VY_32_INOVACE_POD_20. Obsah Základní pojmy Právní úprava Podnikání podle živnostenského zákona Obchodní společnosti Družstva Státní podnik Neziskové.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském kraji.
EGon Centrum ORP Nový Bydžov Czech POINT – Evidence obyvatel II Ing. Martin Kořínek.
Založení firmy postup. Postup založení firmy 1) Výběr oboru podnikání a vymezení předmětu živnosti 2) Volba právní formy podnikání 3) Určení názvu a umístění.
Pracovní právo. Pohovor
NOVÝ OBČANSKÝ ZÁKONÍK atd. NOVÝ OBČANSKÝ ZÁKONÍK atd. Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Kořenov 26. – 27. září.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Veřejné rejstříky - Obchodní rejstřík.
Evidence obyvatel a trvalý pobyt Zpracoval: KrÚ JMK duben 2013.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Pracovní smlouva Vypracoval: Lukáš Karlík.
Postavení Nejvyššího kontrolního úřadu v rámci systému správy státu Jeho význam, fungování a systém kontrol.
Centrální registr zbraní – změna právní úpravy. Harmonogram novely červenec 2012 rozeslání novely do meziresortního připomínkového řízení předložení.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Rodinné právo 1 N á zev sady: Výuka občanské nauky v 2. ročníku odborného.
NOVELA ZÁKONÍKU PRÁCE NOVELA ZÁKONÍKU PRÁCE Liberec 15. prosince 2011 JUDr. Helena VAŠKOVÁ.
ŽIVNOSTI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
1 Koordinace dávek v nezaměstnanosti. Nezaměstnanost jako sociální událost Podle MOP je nezaměstnaná osoba, která se nachází v situaci, kdy práci hledá.
Základy rodinného práva Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
EGon Centrum ORP Nový Bydžov Czech POINT – Evidence obyvatel Ing. Martin Kořínek.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Evidence obyvatel a trvalý pobyt Zpracoval: KrÚ JMK březen 2017
Krajský úřad Zlínského kraje
Pravidla udělování autorizace podle zákona č. 179/2006 Sb.
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Úřad práce České republiky
Přijímací řízení 2017 Porada ředitelů škol a školských zařízení Libereckého kraje Ing. Eva Kotková.
Elektronická přihláška
Název projektu: Moderní škola
Manželství v MPS Mgr. Jana Turoňová.
Téma 6: Zdanění příjmů ze závislé činnosti
Občanské soudní řízení I.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Název materiálu
eRecept – komunikace se základními registry
Zapisovatelé : Informace o způsobu zápisu
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Digitální učební materiál
Název školy: Základní škola Městec Králové
NV č. 201/2010 Sb. ze dne 31. května 2010  o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu ve znění NV č. 170/2014 Sb. ze dne 6. srpna 2014.
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD (k datu )
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) III. část
Zvláštní odborná způsobilost
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/19
Aktuální otázky svéprávnosti a opatrovnictví
Evidence obyvatel a trvalý pobyt Zpracoval: KrÚ JMK duben 2013
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Zvláštní část JUDr. Alena KLIKOVÁ.
Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Národní registr zdravotnických pracovníků NR-ZP
Systém soudnictví Právní ochrana.
Účetní doklady - spotřební materiál nákup v hotovosti Implementace Krajského akčního plánu 1 Ústeckého kraje B (IKAP B) CZ /0.0/0.0/16_034/
SPRÁVNÍ ODBOR MĚSTSKÉHO ÚŘADU NOVÝ BOR
Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
Občanské soudní řízení I.
Matriční úřad.
Občanské soudní řízení I.
Vznik manželství Občanská nauka 1. M.
Mezinárodní osvojení, osvojitelnost dítěte
Odbor právní a Krajský živnostenský úřad
SPRÁVNÍ PRÁVO.
Pěstounská péče na přechodnou dobu (PPPD)
Transkript prezentace:

Zapisovatelé : Informace o způsobu zápisu Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel Informace o způsobu zápisu Zapisovatelé : Nabytí státního občanství Pozbytí státního občanství Krajské úřady Adresa místa trvalého pobytu Ohlašovny Rozvod; neplatnost; neexistence manželství Zrušení ; neplatnost; neexistence registrovaného partnerství Omezení; zbavení způsobilosti k právním úkonům Soudy Přidělení rodného čísla • Narození • Změny údajů • Údaje o otci • Popření otcovství • Osvojení • Uzavření manželství • Vznik registrovaného partnerství • Úmrtí Matriční úřady K nově zavedenému občanu při nabytí státního občanství související údaje Obecní úřady obcí s rozšířenou působností

Informace pro zaměstnance soudů k zápisu údajů do agendového informačního systému evidence obyvatel (dále jen „ISEO“ ) V souvislosti s nabytím účinnosti zákona č. 227/2009 Sb., kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o základních registrech, jímž se mimo jiné novelizoval zákon č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů (zákon o evidenci obyvatel), ve znění pozdějších předpisů, upřesňujeme sjednocující postup pro zaměstnance krajských úřadů, obecních úřadů obcí s rozšířenou působností, matričních úřadů, ohlašoven a soudů, jakožto zapisovatelů do agendového informačního systému evidence obyvatel.

Zápis údajů do ISEO prováděný soudy údaje o rozvodu manželství Zápis údajů o rozvodu manželství   Pro provedení zápisu údajů o rozvodu manželství do ISEO je nezbytné, aby soud zadal kritérium pro vyhledání občana v ISEO a) rodné číslo, b) různá kombinace údajů: datum narození, jméno / jména, příjmení, rodné příjmení, místo narození, stát narození.

Zápis údajů do ISEO prováděný soudy údaje o rozvodu manželství ISEO vyhledá záznam občana a vrátí zpět jeho identifikační údaje, včetně identifikačních údajů manžela/ky. Údaje obou dvou (manžela a manželky) se vrací v plném rozsahu vedených údajů, vyjma záznamu o poskytnutí údajů.   Na základě pravomocného rozhodnutí soudu o rozvodu manželství, provede (zapíše) zaměstnanec soudu následující změny v ISEO: změnu údaje o rodinném stavu (údaj se změní na rozvedený a rozvedená) datum změny stavu = datum nabytí právní moci rozhodnutí o rozvodu manželství Soud zašle oznámení o vydaném rozhodnutí o rozvodu manželství příslušnému matričnímu úřadu, a to do 30 dnů po nabytí právní moci rozsudku.

Zápis údajů do ISEO prováděný soudy údaje o zrušení registrovaného partnerství Zápis údajů o zrušení registrovaného partnerství   Pro provedení zápisu údajů o zrušení registrovaného partnerství do ISEO je nezbytné, aby soud zadal kritérium pro vyhledání občana v ISEO  a) rodné číslo, b) různá kombinace údajů datum narození, jméno / jména, příjmení, rodné příjmení, místo narození, stát narození.

Zápis údajů do ISEO prováděný soudy údaje o zrušení registrovaného partnerství ISEO vyhledá záznam občana a vrátí zpět jeho identifikační údaje, včetně identifikačních údajů partnera/ky. Údaje obou dvou (partnerů / partnerek) se vrací v plném rozsahu vedených údajů, vyjma záznamu o poskytnutí údajů.   Na základě pravomocného rozhodnutí soudu o zrušení registrovaného partnerství, provede (zapíše) zaměstnanec soudu následující změny v ISEO: změnu údaje o stavu (údaj se změní na zánik partnerství rozhodnutím) datum změny stavu = datum nabytí právní moci rozhodnutí o zrušení registrovaného partnerství Soud zašle oznámení o vydaném rozhodnutí o zrušení registrovaného partnerství příslušnému matričnímu úřadu, a to do 30 dnů po nabytí právní moci rozsudku.

Zápis údajů do ISEO prováděný soudy údaje o neplatnosti manželství Zápis údaje o neplatnosti manželství   Pro provedení zápisu údajů o neplatnosti manželství do ISEO je nezbytné, aby soud zadal kritérium pro vyhledání občana v ISEO a) rodné číslo, b) různá kombinace údajů datum narození, jméno / jména, příjmení, rodné příjmení, místo narození, stát narození.

Zápis údajů do ISEO prováděný soudy údaje o neplatnosti manželství ISEO vyhledá záznam občana a vrátí zpět jeho identifikační údaje, včetně identifikačních údajů manžela/ky. Údaje obou dvou (manžela a manželky) se vrací v plném rozsahu vedených údajů, vyjma záznamu o poskytnutí údajů.   Na základě pravomocného rozhodnutí soudu o neplatnosti manželství, zapíše zaměstnanec soudu do ISEO následující údaj: datum nabytí právní moci rozhodnutí o neplatnosti manželství Soud zašle oznámení o vydaném rozhodnutí o neplatnosti manželství příslušnému matričnímu úřadu, a to do 30 dnů po nabytí právní moci rozsudku.

Pro provedení zápisu údajů o neplatnosti partnerství do ISEO Zápis údajů do ISEO prováděný soudy údaje o neplatnosti registrovaného partnerství Zápis údaje o neplatnosti registrovaného partnerství   Pro provedení zápisu údajů o neplatnosti partnerství do ISEO je nezbytné, aby soud zadal kritérium pro vyhledání občana v ISEO a) rodné číslo, b) různá kombinace údajů datum narození, jméno / jména, příjmení, rodné příjmení, místo narození, stát narození.

Zápis údajů do ISEO prováděný soudy údaje o neplatnosti registrovaného partnerství   ISEO vyhledá záznam občana a vrátí zpět jeho identifikační údaje, včetně identifikačních údajů partnera/ky. Údaje obou dvou (partnerů nebo partnerek) se vrací v plném rozsahu vedených údajů, vyjma záznamu o poskytnutí údajů. Na základě pravomocného rozhodnutí soudu o neplatnosti registrovaného partnerství, zapíše zaměstnanec soudu do ISEO následující údaj: datum nabytí právní moci rozhodnutí o neplatnosti registrovaného partnerství Soud zašle oznámení o vydaném rozhodnutí o neplatnosti registrovaného partnerství příslušnému matričnímu úřadu, a to do 30 dnů po nabytí právní moci rozsudku.

Zápis údaje o neexistenci manželství Zápis údajů do ISEO prováděný soudy údaje o neexistenci manželství Zápis údaje o neexistenci manželství Pro provedení zápisu údajů o neexistenci manželství do ISEO je nezbytné, aby soud zadal kritérium pro vyhledání občana v ISEO a) rodné číslo, b) různá kombinace údajů  datum narození, jméno / jména, příjmení, rodné příjmení, místo narození, stát narození.  

datum nabytí právní moci rozhodnutí o neexistenci manželství Zápis údajů do ISEO prováděný soudy údaje o neexistenci manželství ISEO vyhledá záznam občana a vrátí zpět jeho identifikační údaje, včetně identifikačních údajů manžela/ky. Údaje obou dvou (manžela a manželky) se vrací v plném rozsahu vedených údajů, vyjma záznamu o poskytnutí údajů.   Na základě pravomocného rozhodnutí soudu o neexistenci manželství, zapíše zaměstnanec soudu do ISEO následující údaj: datum nabytí právní moci rozhodnutí o neexistenci manželství Soud zašle oznámení o vydaném rozhodnutí o neexistenci manželství příslušnému matričnímu úřadu, a to do 30 dnů po nabytí právní moci rozsudku

Zápis údaje o neexistenci registrovaného partnerství Zápis údajů do ISEO prováděný soudy údaje o neexistenci registrovaného partnerství Zápis údaje o neexistenci registrovaného partnerství Pro provedení zápisu údajů o neexistenci partnerství do ISEO je nezbytné, aby soud zadal kritérium pro vyhledání občana v ISEO a) rodné číslo, b) různá kombinace údajů datum narození, jméno / jména, příjmení, rodné příjmení, místo narození, stát narození.

datum nabytí právní moci rozhodnutí o neexistenci Zápis údajů do ISEO prováděný soudy údaje o neexistenci registrovaného partnerství ISEO vyhledá záznam občana a vrátí zpět jeho identifikační údaje, včetně identifikačních údajů partnera/ky. Údaje obou dvou (partnerů nebo partnerek) se vrací v plném rozsahu vedených údajů, vyjma záznamu o poskytnutí údajů.   Na základě pravomocného rozhodnutí soudu o neexistenci registrovaného partnerství, zapíše zaměstnanec soudu do ISEO následující údaj: datum nabytí právní moci rozhodnutí o neexistenci registrovaného partnerství Soud zašle oznámení o vydaném rozhodnutí o neexistenci registrovaného partnerství příslušnému matričnímu úřadu, a to do 30 dnů po nabytí právní moci rozsudku)

Zápis údajů o omezení způsobilosti k právním úkonům Zápis údajů do ISEO prováděný soudy údaje o omezení způsobilosti k právním úkonům Zápis údajů o omezení způsobilosti k právním úkonům   Pro provedení zápisu údajů o omezení způsobilosti k právním úkonům do ISEO je nezbytné, aby soud zadal kritérium pro vyhledání občana v ISEO a) rodné číslo, b) různá kombinace údajů datum narození, jméno / jména, příjmení, rodné příjmení, místo narození, stát narození, adresa místa trvalého pobytu.

údaj o omezení způsobilosti k právním úkonům Zápis údajů do ISEO prováděný soudy údaje o omezení způsobilosti k právním úkonům ISEO vyhledá záznam občana a vrátí zpět jeho identifikační údaje, a to v plném rozsahu vedených údajů, vyjma záznamu o poskytnutí údajů.   Na základě pravomocného rozhodnutí soudu o omezení způsobilosti k právním úkonům, zapíše zaměstnanec soudu do ISEO následující údaje: údaj o omezení způsobilosti k právním úkonům datum nabytí právní moci rozhodnutí o omezení způsobilosti k právním úkonům údaje o opatrovníkovi v rozsahu u fyzické osoby: jméno/a, příjmení a rodné číslo, jméno/a, příjmení, datum narození, místo a okres narození (nemá-li fyzická osoba rodné číslo přiděleno). Okres narození nemusí být vyplněn v případě, když je opatrovníkem osoba narozená v cizině. u právnické osoby: název a adresa sídla. - případně do poznámky lze zapsat (tj. volným textem) údaje o vydaném rozhodnutí – který soud, kdy vydal, pod jakým číslem jednacím (např. Rozhodnutím Okresního soudu Kladno ze dne 2.5.2010 č.j. ………).

Změna v omezení způsobilosti k právním úkonům Zápis údajů do ISEO prováděný soudy změna v omezení způsobilosti k právním úkonům Změna v omezení způsobilosti k právním úkonům   Již zadané „omezení způsobilosti k právním úkonům“ lze změnit, tj. - zúžit / rozšířit rozsah omezení, - změnit opatrovníka. Poté, co soud vydá nové rozhodnutí, týkající se omezení způsobilosti k právním úkonům, zapíše zaměstnanec soudu do ISEO následující změny: zadá nové datum nabytí právní moci rozhodnutí o omezení způsobilosti k právním úkonům došlo-li ke změně opatrovníka, zapíše nové údaje o opatrovníkovi ve výše uvedeném rozsahu případně do poznámky zapíše (volným textem) údaje o vydaném novém rozhodnutí – který soud, kdy vydal, pod jakým číslem jednacím.

Zrušení omezení způsobilosti k právním úkonům Zápis údajů do ISEO prováděný soudy zrušení omezení způsobilosti k právním úkonům Zrušení omezení způsobilosti k právním úkonům   Dojde-li k odpadnutí důvodů, pro které byla způsobilost k právním úkonům omezena, soud takové omezení rozhodnutím zruší. Zaměstnanec soudu poté provede „zrušení“ údajů týkajících se omezení způsobilosti k právním úkonům a zadá datum účinnosti změny (tj. datum nabytí právní moci rozhodnutí soudu o zrušení omezení způsobilosti k právním úkonům) a nastaví „bez omezení“ v záznamu občana tak nebude žádný zápis týkající se omezení způsobilosti k právním úkonům.

Zápis údajů o zbavení způsobilosti k právním úkonům Zápis údajů do ISEO prováděný soudy zbavení způsobilosti k právním úkonům Zápis údajů o zbavení způsobilosti k právním úkonům Pro provedení zápisu údajů o zbavení způsobilosti k právním úkonům do ISEO je nezbytné, aby soud zadal kritérium pro vyhledání občana v ISEO a) rodné číslo, b) různá kombinace údajů   datum narození, jméno / jména, příjmení, rodné příjmení, místo narození, stát narození, adresa místa trvalého pobytu.

údaj o zbavení způsobilosti k právním úkonům Zápis údajů do ISEO prováděný soudy zbavení způsobilosti k právním úkonům ISEO vyhledá záznam občana a vrátí zpět jeho identifikační údaje, a to v plném rozsahu vedených údajů, vyjma záznamu o poskytnutí údajů.   Na základě pravomocného rozhodnutí soudu o zbavení způsobilosti k právním úkonům, zapíše zaměstnanec soudu do ISEO následující údaje: údaj o zbavení způsobilosti k právním úkonům datum nabytí právní moci rozhodnutí o zbavení způsobilosti k právním úkonům údaje o opatrovníkovi v rozsahu u fyzické osoby: jméno/a, příjmení a rodné číslo, jméno/a, příjmení, datum narození, místo a okres narození (nemá-li fyzická osoba rodné číslo přiděleno). Okres narození nemusí být vyplněn v případě, když je opatrovníkem osoba narozená v cizině. u právnické osoby: název a adresa sídla. - případně do poznámky lze zapsat (tj. volným textem) údaje o vydaném rozhodnutí – který soud, kdy vydal, pod jakým číslem jednacím (např. Rozhodnutím Okresního soudu Kladno ze dne 2.5.2010 č.j. ………).

Změna ve zbavení způsobilosti k právním úkonům Zápis údajů do ISEO prováděný soudy změna ve zbavení způsobilosti k právním úkonům Změna ve zbavení způsobilosti k právním úkonům   Již zadané „zbavení způsobilosti k právním úkonům“ lze změnit, tj. - změnit zbavení na omezení (dle data nabytí právní moci) - změnit opatrovníka. Poté, co soud vydá nové rozhodnutí, týkající se zbavení způsobilosti k právním úkonům, zapíše zaměstnanec soudu do ISEO následující změny týkající se opatrovníka: zapíše nové údaje o opatrovníkovi ve výše uvedeném rozsahu, případně do poznámky zapíše (volným textem) údaje o vydaném novém rozhodnutí – který soud, kdy vydal, pod jakým číslem jednacím.

Zrušení zbavení způsobilosti k právním úkonům Zápis údajů do ISEO prováděný soudy zrušení zbavení způsobilosti k právním úkonům Zrušení zbavení způsobilosti k právním úkonům   Dojde-li k odpadnutí důvodů, pro které byla osoba zbavena způsobilosti k právním úkonům, soud takové zbavení způsobilosti rozhodnutím zruší. Zaměstnanec soudu poté v ISEO provede „zrušení“ údajů týkajících se zbavení způsobilosti k právním úkonům a zadá datum účinnosti změny (tj. datum nabytí právní moci rozhodnutí soudu o zrušení zbavení způsobilosti k právním úkonům).