Typy Oken, Zobrazení a Konfigurace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tabulkový procesor Práce se souborem – otevření, tvorba a použití šablony, tisk, propojení tabulky Excel s Wordem, nastavení Excelu, uložení Autorem materiálu.
Advertisements

Školení MS Word 2007 pro začátečníky RNDr. Milan Zmátlo MěÚ Třebíč, říjen 2011 Vzdělávání v eGON centru Třebíč Tento.
Tabulkový procesor Formuláře – interaktivní prvky v Excelu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.
Úvod do Delphi - 1.hodina OB21-OP-EL-KON-DOL-M-4-006A Orbis pictus 21. století.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Práce s grafickým programem GIMP Co se všechno naučíme??? Tvorba.
Tabulkový procesor Základní popis pracovního prostředí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_18_16_plocha. Plocha Plocha slouží ve svém smyslu ke zrychlení a snadnějšímu spouštění různých programů, které chceme.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_9B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_12_16_Excel. Excel Tabulkový procesor pro vytváření tabulek a grafů Pochází z kancelářského balíku Microsoft Office Nejčastěji.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_30-03 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
Projekt: Škola pro život Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_02-informatika 8. třída_021 Základní škola: Základní škola.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 9. ročník III
Microsoft Excel verze 2010 Mgr. Přemysl Kejzlar.
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 5– POWERPOINT - ODRÁŽKY A ČÍSLOVÁNÍ Název školy:
Spuštění programu (10).
Tutoriál ~ eKnihy Stahování
MICROSOFT WINDOWS.
Základní pojmy pro práci s OS Windows
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 14– VIDEO V PREZENTACI. Název školy:
9. Přenos programu z PC do stroje
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
Batové dávky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vojtěch Mrózek. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
OKNa/ práce s oknem ve windows
Digitální učební materiál
1. Tlačítko START 2. Podrobnější hledání 3. Zařízení a tiskárny 4
SPRÁVCE ÚLOH Adéla Veselá 1. A.
Tlačítko start Eva Kimlová.
Excel – tabulkový procesor
Pracovní skupiny Pracovní skupiny slouží ke sdílení soukromé složky (vzorů, adresářů, příprav, archivu, sestavených dokumentů, seznamů a nastavení) s jinými.
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
Vlastnosti trojúhelníku
Tabulkový procesor Základní popis pracovního prostředí
Inf Ovládání operačního systému
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice,
Název: Práce s tabulátory Autor: Hokr Jan
Makro v Excelu.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
Vytváření grafů, úpravy
PREZENTACE II. MS OFFICE PowerPoint
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Plocha Windows 7 Jakub vyčítal.
Zlomky Sčítání zlomků..
Corel PHOTO-PAINT Úloha 3 Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
Remote login.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak. Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak.
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Tereza Bížová Představení se.
Název: VY_32_INOVACE_ICT_7B_12B Škola:
ZMĚNA POZADÍ PLOCHY PC VY_32_INOVACE_12
Hromadné dokumenty opakující se pro kolekci osob
Základní ovládání „Windows“
Transkript prezentace:

Typy Oken, Zobrazení a Konfigurace Michaela Babková

Typy Oken Přestože všechna okna mají prakticky stejné ovládání, tlačítka a vlastnosti, nejsou všechna úplně stejná. Některá obsahují nabídky, tlačítka a spousta dalších voleb, jiná sdělují konkrétní informaci. Zcela jiná okna jsou ta, ve kterých běží konkrétní program – aplikace. Okno aplikace – tj. okno, ve kterém je spuštěn konkrétní program. Konfigurační okno obsahuje obvykle několik záložek, z nichž každá má řadu ovládacích prvků. Informační okno obvykle informuje o určitém stavu, případně se dotazuje na další postup Okno klasické složky – složka = adresář, resp. Přihrádka pro další podsložky nebo konkrétní soubory. Každá složka ve Windows je samostatně nastavitelná.

Zobrazení a Konfigurace Okna - Složky Každá složka ve Windows může po otevření vypadat jinak. Jedno a totéž okno může být také pokaždé jinak nakonfigurováno. Jinak tedy může vypadat stejné okno po instalaci Windows a jinak podle toho, jaké zobrazení prvků si u něj uživatel sám nastaví.

Způsob zobrazení objektů ve složce Pohled na ikony v každé složce může být nastaven několika způsoby – Největší ikony, Velké ikony, Střední ikony, Malé ikony, Seznam, Podrobnosti, Dlaždice a Obsah. Přitom vzhled ikon nemá absolutně žádný vliv na jejich obsah či obsah složky. K nastavení způsobu zobrazení slouží ikona v Hlavní nabídce okna, při jejím pravém okraji. Je rozdělena na dvě čísti – Změní zobrazení/Další možnosti.

Nastavení můžete provést dvojím způsobem A) Postupným klepnutím myši na část tlačítka Změní zobrazení. Tímto způsobem budete postupně přepínat volby zobrazení tak, jak po sobě následují. B) Klepnutím na šipku tlačítka, tedy Další možnosti. Z rozevřené nabídky si můžete klepnutím myši přímo vybrat vámi preferovaný způsob zobrazení.

Další možnosti nastavení okna Velké množství konfigurace okna nabízí okno Možnosti složky. Dostanete se do něj klepnutím na tlačítko Uspořádat v Hlavní nabídce a poté klepnutím na položku Možnosti složky a hledání. Záložka Obecné Obsahuje zejména tato podstatná nastavení – otevírání složek okna buď ve stejném, nebo novém okně, možnost otevřít složku jedním klepnutím myši či poklepáním a další volby. Záložka Zobrazení Tato záložka je určena ke konfiguraci zobrazení objektů ve složce. V horní části je důležité tlačítko Použít pro složky. Po klepnutí na ně budou všechna okna a složky nastaveny stejně jako právě aktuální složka.