Důležité upozornění Na základě auditního zjištění, prosíme, upozorněte Externí prodejce na skutečnost uvedenou v Metodickém pokynu č. 12. Tento pokyn,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SYSTÉM KONTROLY PŘI TĚŽBĚ DŘEVA Tisková konference
Advertisements

Kontrola podle čl. 16 Kontrolor podle čl. 16 Oddělení kontroly dotací.
Založení družstva © Mgr. Iva Jermanová, advokátka.
Otázka č.16 ZÁSADY PLATNÉ V KATASTRU NEMOVITOSTÍ V ČR
Zprostředkování kontaktu I N F O R M A C E O POSTUPU PŘI VYŘIZOVÁNÍ ŽÁDOSTÍ O ZPROSTŘEDKOVÁNÍ KONTAKTU (na základě § 8b zákona č. 133/2000 Sb.)
Registrace podle EMAS III
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Smluvní vztahy a registrace u Operátora trhu s elektřinou, a. s
 Slovíčka „až, maximálně, nejvýše“ apod.  Slovíčko „od“  Malá písmenka  Cena uvedená bez DPH  Klamavá reklama  Zdroj:
Rodinné právo – vybrané otázky
SVNIT Přednáška M. Horáková
Kolektivní vyjednávání. Kolektivní smlouvy (KS)  upravují individuální a kolektivní vztahy mezi zaměstnavateli a zaměstnanci a práva a povinnosti smluvních.
Vymáhání pohledávek.
AEM 20. Listopadu 2003 Operátor trhu s elektřinou - činnosti, přeshraniční přenosy, burza.
Vydávání výstupů z informačních systémů veřejné správy
E-podpis ve veřejné správě ISSS Blízká budoucnost e-podpisu ve veřejné správě  Správní řád – správní orgány:  Přijímají podání s elektronickým.
Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica, Elektronické schvalování v praxi Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum:
Příjmy z pronájmu u FO Právnické osoby zdaňují příjmy z pronájmu v rámci svého obecného základu daně, U fyzických osob se postupuje podle § 9 ZDP a v případě.
Příspěvek na péči v působnosti Úřadu práce ČR
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1261Ročník:3. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Mzdy Téma: Pracovní poměr Jméno autora: Ing. Zdeňka Suchomelová.
HYPOTEČNÍ NOVINKY NA BŘEZEN 2015 S platností od vám přinášíme další vlnu novinek Hypotéka pro cizince:  pro získání hypotečního úvěru u ČS pro cizince.
Operační program ESPON 2013 Informační den Program ESPON 2013 Projektová partneři Mgr. Milada Hroňková Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení ---- Podpora výstavby technické infrastruktury.
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Legislativa v oblasti RP (žen a mužů) Mgr. Veronika Šprincová.
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
Informace k novému SW, práce s elektronickou žádostí Michaela Hofštetrová Knotková.
Zprostředkování kontaktu
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ
Pracovně právní vztahy
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Jak zacházet s Doporučením ve škole
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Krajské akční plánování
Webové portály LDS/MDS
Seminář pro příjemce podpory z OP VK
Fond malých projektů Interreg V-A SK - CZ Realizace malého projektu Zdeněk Mikel Ostrava
JUDr. David Bauer ředitel odboru 28 – Regulace a metodika účetnictví
HYPOTEČNÍ NOVINKY NA BŘEZEN 2015
Zákon č. 151/1997 Sb., o oceňování majetku a o změně některých zákonů (zákon o oceňování majetku), ve znění zákona č. 121/2000 Sb., zákona č. 237/2004.
Hypotéka České spořitelny
Další akce: na podporu prodeje úvěrů od Buřinky – tentokrát :
Aktualizace metodiky a dokumentů od Buřinky
Akční úvěrování od Buřinky
DALŠÍ HYPOTEČNÍ NOVINKY NA ZÁŘÍ 2015 Pojištění nemovitosti
Úvěrové změny u Buřinky – aktualita 937 na Portále P24
akce platí od do Jaké jsou podmínky pro získání odhadu zdarma?
HYPOTÉKY 1) Úprava metodiky hypoték
HYPOTÉKY Odesílání obchodů na zpracování před konce roku 2015
ÚVĚR OD BUŘINKY a to pro každou výši úvěru ve všech variantách fixací, které souvisí s novou konstrukcí úrokových sazeb Úvěru od Buřinky, která startuje.
Garantovaná úroková sazba 1,99 % p.a. na 5 i 8 let!
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
S C H Ů Z K A R O D I Č Ů v úterý
Rodinné právo – vybrané otázky
Oblasti, kterým je nutné věnovat zvýšenou péči ŘÁDNÉ PLNĚNÍ POVINNOSTÍ
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Rodinné právo – vybrané otázky
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+.
Stav a činnost IM a KLI pro dozorovou návštěvu ČIA
ZJEDNODUŠENÍ UKONČOVÁNÍ SMLUV O STAVEBNÍM SPOŘENÍ
Seminář pro příjemce Typ I – Příprava a podpis právního aktu, pravidla a podmínky realizace Oddělení dubna 2019, Praha.
Transkript prezentace:

Důležité upozornění Na základě auditního zjištění, prosíme, upozorněte Externí prodejce na skutečnost uvedenou v Metodickém pokynu č. 12. Tento pokyn, kromě jiného, stanovuje postup pro EXPA v případě, kdy EXPA zpracovává obchodní případ pro osobu blízkou. EXPA mohou být zapojeni do přípravy a schvalování úvěrových žádostí svých vlastních a osob blízkých, příp. propojených v rámci ESSO. Zapojením do přípravy a schvalování úvěrových žádostí se přitom rozumí výhradně pouze předání podkladů a doplňujících informací schvalovateli. V žádném případě se nemůže jednat o jakoukoli přímou či nepřímou účast na samotném schválení obchodu. Za osobu blízkou je považována pro účely tohoto předpisu osoba v řadě přímé + sourozenec, manžel, druh, družka, registrovaný partner, zeť, snacha a manželovi rodiče. Toto ustanovení platí i pro PPO. Takový vlastní obchod nebo obchod osoby blízké musí být označen na Průvodním listu/nebo na žádosti o hypoteční/USS úvěr (žádost průvodní list nahrazuje). Výslovně musí být uvedeno, že se jedná o vlastní obchod, resp. obchod osoby blízké a to jak na Průvodním listě, tak na Žádostech o úvěr, pokud EXPA nepoužije Průvodní list. EXPA není oprávněn v případě takového obchodu ověřovat podpisy klientů na smluvní dokumentaci. Podpis smluvní dokumentace musí být realizován na HC/VIP.

Buřinka aktualizovala letáky Poslední týden v únoru byly z důvodu změn v dokládání příjmů platných od 16.2. zaktualizovány na Portále P24 v sekci Školící materiály a prezentace tyto letáky: BONITA – tahák TREND – tahák HYPOÚVĚR od Buřinky - tahák Pro připomenutí změn v dokládání příjmů přiložen „Metodický pokyn pro poskytování úvěrů SSČS“ (změny vyznačeny žlutě)

Nové slevové kupóny k úvěrům od Buřinky Buřinka zasílá všem klientům k nově sjednaným úvěrům slevové kupóny. S novými kupóny získají klienti slevy na kuchyně Oresi, na koupelny a kuchyně Siko, a NOVĚ na dveře Sapeli a okna na dveře Vekra. Platnost těchto kuponů je do 31.8.2015, po té budou aktualizovány. Výši slev naleznete v přiloženém vzoru. Kupóny na slevy zasílá Buřinka poštou klientům, kteří si vzali jakýkoliv úvěr od Buřinky. Rozesílány jsou v měsíčních intervalech, tedy vždy v 1. polovině měsíce jsou rozeslány kupóny klientům, kteří si vzali úvěr předchozí měsíc.