VÁNOCE V BRAZÍLII Adéla Pertlová, 6.B.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak se slaví Vánoce u nás a ve světě
Advertisements

Vánoční zvyky u nás a ve světě
Vánoce a nový rok autor:Václav Čížek
Vypracoval: Michal Klaus

Ve světě.
Vánoce v Irsku Ondra Machala.
úkol 1 O Vánocích slavíme narození: A Santa Clause B Ježíška C Josefa D Boha.
Vytvořeno: Michalem Málkem
Vánoce Do křesťanského kalendáře byly tyto svátky zařazeny roku 336. Symbolem Vánoc se staly od 16. st. jesličky (betlém), od 19. st. v městském a později.
Robin Drahoš Martin Fousek
Oprava chybné prezentace
Příjemné prožití svátků vánočních a šťastný Nový rok A co Vám a Vašim rodinám přejeme do roku 2015?
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
DOMINIK HASIL,DD VAL.KLOBOUKY- SMOLINA
LIDÉ A ČAS KALENDÁŘNÍ ROK.
Vánoce ve Velké Británii.
Vypracovali Filip Joska a Zdenda Pham
 Vánoční dny- jsou 6. prosince, 20. prosince, 24. prosince  Před Vánocemi- děti si vyleští boty, dají je poblíž okna a očekávají příchod Mikuláše. 20.prosince.
Advent 2014 Hradištko Jako každý rok, sešli jsme se opět všichni u našeho vánočního stromu a zapálili první svíci na adventním věnci.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Hvězdný pozdrav sněžných vloček , mnoho dárků pod stromeček, hodně štěstí, kupu lásky   a příští rok žádné vrásky.
Autor: Mgr. Eliška Pitáková
Fotonoviny ze schůzek oddílu Pusíci a Knoflíci Nebe – Peklo připravili Pusíci pro ostatní kamarády.
Ať s každou spadlou vločkou se rozhostí v srdci mír, ať s každým rampouchem se rozezvoní štěstí, ať vůně vánoc a jehličí Vám přinese do duše klid.
Vytvořili: D. Musílek a V. Veselý, 9.A
Našel jsem spoustu krásných obrázků, které vystihují atmosféru Vánoc.
Roční období Název školy:
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Za dveřmi je … ZIMA.
Prvouka ROČNÍ OBDOBÍ 1. ročník
Vánoční besídka v 1. B.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Dárky V tomto ročním období je populární dávání vánočních dárků. Dárky jsou většinou zabalené v červené, zelené barvě nebo ve slavnostním balicím papíru.
Název školy:ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:Mgr. Dagmar Šaflová Název:VY_32_INOVACE_M Téma:Vánoce, vánoční přání Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Vánoce VY_32_INOVACE_16 Sada 8 Rozmanitost přírody Autor: Jana Nikrmajerová ZŠ a MŠ Dešná IT ve skole 1622/21/7.1.4/2010.
Název školy:ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:Mgr. Pavla Kešeláková Název:VY_52_INOVACE_PR Téma:Štědrý večer - Lidové zvyky a tradice Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
V České republice: Ježíšek Ve spojených Státech Amerických: Santa Klaus V Rusku: Děda Mráz Ve Velké Británii: Otec Vánoc O Ježíši Kristu v některých Zemí.
 MATERIÁL JE URČENÝ PRO ŽÁKY 4. ROČNÍKU, PRO VÝUKU VĚCNÉHO UČENÍ  PREZENTACE NA INTERAKTIVNÍ TABULI  POMŮCKY: INTERAKTIVNÍ PERO, FIXY NA INTERAKTIVNÍ.
Vypracovali: Martin Madaj a Lukáš Dostál
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA, HLUŠICE AUTOR: MGR. PETRA PETRÁČKOVÁ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_1B_02_VÁNOČNÍ.
Kdy se vlastn ě slaví? Španělé mají 24. prosince pouze štědrovečerní večeři, u které se sejde celá rodina a jsou všichni pospolu. Většinou se na stříbrném.
VÁNOCE- FRANCIE.  Vánoční čas nastává ve Francie během adventu. Jedná se o 4 neděle, které předcházejí Vánocům. Jak praví tradice, každou neděli se na.
Vánoce kolem světa Veronika Lehotová 9.B 2017.
Slavíme Vánoce Na Vánoce se připravujeme už od počátku prosince. Tento předvánoční čas nazýváme advent. Ten začíná většinou poslední listopadovou neděli.
Filipíny Vytvořila: Natálie Schulzová 6.A.
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Mgr. Dagmar Šaflová
Šablona VY_52_INOVACE_Z
Vánoce na Maltě Terynková Natálie 8.A.
ROČNÍ OBDOBÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_04_III.Vu_VÁNOČNÍ.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Vánoce na Haiti Linda Teclová 8.A.
Druhá třída hraje vánoční hru pro své rodiče
Autor : Pavel Pechr Třída : 6.A
ROČNÍ OBDOBÍ Tereza Skálová.
Odsluní Přísluní Slunce Oběžná dráha Země okolo slunce Země Země
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Vánoce v Australii By Eliška Benhartová
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
DUM I. / 15. roční období Bc. Zdeněk Klíma.
VY_32_INOVACE_ PRV.2R.1B.1 ROK a ROČNÍ OBDOBÍ fotografie - vlastní.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Marie Rottrová
Začíná adventní čas roku 2008
VY_32_INOVACE_04A_VÁNOCE - CHRISTMAS
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_15 Prosinec a tradice
Vánoční radování Prosinec 2016.
Transkript prezentace:

VÁNOCE V BRAZÍLII Adéla Pertlová, 6.B

KDE LEŽÍ BRAZÍLIE Brazilie leží v Jižní Americe

POČASÍ NA VÁNOCE Počasí na Vánoce v Brazílii se pohybuje okolo 22°C Brazilská zima trvá od června do srpna a léto od prosince do února.

BRAZILSKÉ ZVYKY Zrození Ježíška v Betlémě neboli Presépio Brazílie je mixem kultur a proto spousta zvyků je z Portugalska .Jednou z klasických zvyků je zobrazení Ježíška – neboli Presépio Slovo pochází z hebrejského slova „presepium“. Když děti hezky zazpívají koledu a byly celý rok hodné, možná se objeví Papai Noel (něco jako u nás Ježíšek) a přinese dárečky. Podle legendy žije v Grónsku. Symbol Vánoc bývá zobrazován jako obtloustlý dědeček s – lehkým hedvábný kabátek a jemné kalhoty. Velmi běžnou tradicí mezi rodinami a příteli je hra Amigo Secreto.

TYPICKÉ VÁNOČNÍ JÍDLO V BRAZÍLII Stejně jako v Severní Americe je to krocan (nebo krůta) spolu s šunkou, rýží a samozřejmě velkým množstvím různého ovoce a zeleniny.

STROMEČEK V BRAZÍLII V každé rodině byste našli umělý stromeček s betlémem.