Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Advent 2014 Hradištko Jako každý rok, sešli jsme se opět všichni u našeho vánočního stromu a zapálili první svíci na adventním věnci.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Advent 2014 Hradištko Jako každý rok, sešli jsme se opět všichni u našeho vánočního stromu a zapálili první svíci na adventním věnci."— Transkript prezentace:

1

2 Advent 2014 Hradištko

3 Jako každý rok, sešli jsme se opět všichni u našeho vánočního stromu a zapálili první svíci na adventním věnci

4 Společně jsme si zazpívali a popovídali si zvycích v prvním adventním týdnu

5 A je nás opravdu hodně… moc se nám setkání líbilo

6 Vánoce Součástí štědrého večera bylo tajemné vánoční kouzlení. Každý se ho trochu bál, přesto se každým rokem znovu a znovu snažil poodhrnout clonu budoucnosti. Nejznámějším čarováním bylo rozkrajování jablíček. Velmi známým zvykem bývalo řezání třešňové větvičky „barborky“ a to nejen na ozdobu světnice, ale také pro její údajnou čarovnou moc. Uříznutá „barborka“ se vložila do nádoby s vodou a čekalo se zda vykvete.... Bylo před svatým Mikulášem. Lucifer v pekle se díval na kalendář a zlostně odplivoval. Potom prohlížel černou knihu. Zavolal si čerta Špunta a pravil: "Letos je na tobě řada, abys doprovázel tam toho shora na jeho cestě po... www.stahuj.cz http://www.ceske- tradice.cz/tradice/zima/vanoce Půjdem spolu do Betléma duj-daj, duj-daj, duj-daj,dá! Ježíšku, panáčku, já tě budu kolíbati, Ježíšku, panáčku, já tě budu kolíbat...


Stáhnout ppt "Advent 2014 Hradištko Jako každý rok, sešli jsme se opět všichni u našeho vánočního stromu a zapálili první svíci na adventním věnci."

Podobné prezentace


Reklamy Google