1. Základní ustanovení nošení zbraní a BOZP

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pálení Právnická osoba z.č. 133/1985 Fyzická osoba OZV obce
Advertisements

Mgr. et Mgr. Pavel Římovský, Bc. Jaroslav Mudrák
Mgr. et Mgr. Pavel Římovský, Bc. Jaroslav Mudrák
Propozice volné střelecké soutěže
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI VE SKLADECH.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_19.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
PYROTECHNIKA. NV č. 208/2010 Sb., o technických požadavcích na pyrotechnické výrobky a jejich uvádění na trh druhy a kategorie pyrotechnických výrobků.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Ing. Zatloukal Martin Název prezentace (DUMu): 16. Seznámení s postupem tvorby programu na CNC soustruhu HURCO Název.
NÁZEV SŠ:SŠ-COPT Uherský Brod AUTOR:Radek Beníček NÁZEV PREZENTACE:3. Vývoj a význam střelných zbraní NÁZEV SADY:Odborné vyučování pro 3. ročník oboru.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Ing. Jiří Trefilík Název prezentace (DUMu): 18. Výrobní výkres a jeho náležitosti Název sady: Technická dokumentace.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Bc. Miroslav Kutnar Název prezentace (DUMu): 7. Olemování řezby arabeskou Název sady: Dřevořezba v odborném výcviku.
NÁZEV SŠ:SŠ-COPT Uherský Brod AUTOR:Radek Beníček NÁZEV PREZENTACE:16. Test- výroba pažby NÁZEV SADY:Odborné vyučování pro 3. ročník oboru Technik puškař.
NÁZEV SŠ:SŠ-COPT Uherský Brod AUTOR:Radek Beníček NÁZEV PREZENTACE:15. Výroba pažby NÁZEV SADY:Odborné vyučování pro 3. ročník oboru Technik puškař a Puškař.
Technické prostředky v požární ochraně Řád technické služby.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Bc. Martin Bártek Název prezentace (DUMu): 4. Ruční řezání závitů vnějších i vnitřních (kostka) Název sady: Tematické.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Ing. Jiří Trefilík Název prezentace (DUMu): 3. Pomůcky a zásady kreslení Název sady: Technická dokumentace pro 1.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: David Kranz Název prezentace (DUMu): 9. Výroba ryteckého kladívka Název sady: Rytecké techniky pro zdobení zbraní.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: David Kranz Název prezentace (DUMu): 2. Využívání rytectví v praxi Název sady: Rytecké techniky pro zdobení zbraní.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
BOZP 1 Hradec Králové Datum CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o. Hradecká 1151, Hradec Králové.
13. Použití nářadí na montáž zbraní
6. Pilování tvarových ploch
18. Nastřelování, montáž puškohledu
16. Konstrukce nejdůležitějších částí A
VY_32_INOVACE_Sikorova_
2. Řešení konstrukcí čar a křivek Technická dokumentace pro 1. ročník
8. Montáž a demontáž kulovničky 527
Základy ekologie pro střední školy 1. CZ.1.07./1.5.00/
Mgr. et Mgr. Pavel Římovský, Bc. Jaroslav Mudrák
20. Výroba konkrétního výrobku na CNC soustruhu HURCO č.3
4. Výroba špičatého rydla
6. Výroba půlkulatého rydla
5. Výkresy, druhy a formáty Technická dokumentace pro 1. ročník
1. Obsah a význam fyziky, struktura látek
13. Přenášení motivu na materiál pomocí běloby a kopírovacího papíru
5.7 – 5.8 Usměrňování, částečné odmocňování
Mgr. et Mgr. Pavel Římovský, Bc. Jaroslav Mudrák
Odborné vyučování pro 3. ročník oboru Technik puškař a Puškař ROČNÍK:
Odborné vyučování pro 3. ročník oboru Technik puškař a Puškař ROČNÍK:
11. Montáž a demontáž brokovnice, kulobroku
18. Vroubkování na částech zbraně (spoušť, kohout, rybina)
SŠ-COPT Uherský Brod Ing. Zatloukal Martin
Mgr. Milan Pechal, Ing. Zdeněk Hlavačka Puškohledy – konstrukce
7. Vypilování a slícování (čistič drážek)
18. Pascalův zákon, hydraulika
Mgr. et Mgr. Pavel Římovský, Bc. Jaroslav Mudrák
19. Výroba spoušťové desky a spouště (pistole flobert)
20. Protahování a vyjiskřování
8. Výroba jednoduché zámkové desky
9. Montáž a demontáž kulovnice CZ 550
11. Vodič, cívka a částice v magnetickém poli
Mgr. Milan Pechal, Ing. Zdeněk Hlavačka Nastavení záměrné osnovy
15. Výroba spouště a spoušťové desky (perkusní zbraně)
SŠ-COPT Uherský Brod David Kranz 12. Pauzování
5. Děje v plynech a jejich využití v praxi
SŠ-COPT Uherský Brod David Kranz 20. Zdobení zbraně
13. Výroba kohoutu (Flobert)
SŠ-COPT Uherský Brod Bc. Martin Bártek
16. Tolerování rozměrů na výkrese Technická dokumentace pro 1. ročník
21. Ústí hlavně SŠ-COPT Uherský Brod Ing. Štursa Petr 21. Ústí hlavně
Technická dokumentace pro 1. ročník CZ.1.07./1.5.00/
1. Měření a orýsování materiálů
Technická dokumentace pro 1. ročník CZ.1.07./1.5.00/
2. ročník oboru Mechanik opravář motorových vozidel
Policejní prezidium ČR I. náměstek policejního prezidenta plk. Mgr
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
Transkript prezentace:

1. Základní ustanovení nošení zbraní a BOZP NÁZEV SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod AUTOR: Radek Beníček NÁZEV PREZENTACE: 1. Základní ustanovení nošení zbraní a BOZP NÁZEV SADY: Odborné vyučování pro 3. ročník oboru Technik puškař a Puškař ROČNÍK: 3. ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07./1.5.00/34.0727 DATUM VZNIKU: 1.6.2012-30.6.2012 Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR.

ANOTACE Cílem této prezentace výukových materiálů s názvem Základní ustanovení nošení zbraní a BOZP je ukázat žákům středních škol se specializací na obor Technik puškař nebo Puškař, jak prakticky postupovat při dodržování těchto ustanovení. Jednotlivé DUMy (prezentace) v této sadě slouží pro výuku puškařských oborů na naší střední škole. Tato prezentace popisuje některá vybraná pravidla pro zacházení se zbraněmi a BOZP.

ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ NOŠENÍ ZBRANÍ A BOZP

BEZPEČNOSTNÍ ZÁSADY ZACHÁZENÍ SE ZBRANĚMI Nikdy neberu cizí zbraň do rukou bez svolení majitele. Po převzetí zbraně se vždy přesvědčím, že zbraň není nabitá.

CO SE NEDĚLÁ SE ZBRANÍ Se zbraní nikdy nemířím na lidi anebo do prostoru, kde by se mohly pohybovat jiné osoby.

ODLOŽENÍ ZBRANĚ Nikdy nenechám zbraň na volně přístupném místě ať už je nabita nebo vybita.

ULOŽENÍ DO POUZDRA Do pouzdra nikdy nezasunuji nataženou zbraň, zbraně s vnějším kohoutem musí mít vždy kohout spuštěn. Pistole se skrytým kohoutem se nosí nenatažené a bez náboje v hlavni.

POUŽITÍ NÁBOJŮ Do zbraně vždy nabíjím jen náboje, na které je konstruována. Nepoužívám náboje poškozené nebo zkorodované.

OMEZENÍ SEBEKONTROLY Při nošení a používání zbraně je zákaz požívání alkoholických nápojů nebo jiných omamných látek, které by omezily střelci kontrolu nad zbraní.

ZNEMOŽNĚNÍ ZNEUŽITÍ ZBRANĚ Z uložené zbraně musí být oddělena a samostatně uložena důležitá součást, která učiní zbraň neschopnou střelby.

POUŽITÍ A ZAJIŠTĚNÍ ZBRANĚ Zbraň, která není v dokonalém technickém stavu, nepoužívám. Nabitou zbraň nosím vždy zajištěnou, odjistím ji až před zamýšlenou střelbou.

ÚKONY PŘI STŘELBĚ Napínáček napínám těsně před výstřelem, pokud nedojde ke střelbě, napnutí zruším. Po ukončení střelby zbraň vybíjím nebo zajistím.

BEZPEČNOST STŘELBY Střelec je povinen brát v úvahu všechny okolnosti, které mohou ovlivnit bezpečnost střelby např. viditelnost, možnost odrazu, dostřel, členitost terénu, apod. Zbraň nesmí být nabita v místnostech, v dopravních prostředcích, obcích, při ukládání nebo předávání jiné osobě anebo při předání do opravy.

ULOŽENÍ ZBRANĚ A STŘELIVA Zbraň a střelivo se vždy ukládá odděleně se samostatným uzamčením.

DRŽENÍ A NOŠENÍ ZBRANÍ Držet nebo nosit palnou zbraň může jen osoba, která k tomu má příslušné povolení.

OPRÁVNĚNÍ K NOŠENÍ ZBRANĚ Dovoluje zbraň a střelivo nosit při sobě a v oprávněných případech používat ke střelbě. Držitel zbraně může nakupovat i příslušné střelivo.

ZNEUŽITÍ A ZTRÁTA ZBRANĚ Každý, kdo je oprávněn držet a nosit zbraň a střelivo, je povinen dbát zvýšené opatrnosti při zacházení s nimi a zabezpečit je proti zneužití. Ztrátu a odcizení zbraně a střeliva je povinen neprodleně oznámit nejbližšímu útvaru policie ČR. Po skončení platnosti oprávnění k nošení nebo držení zbraně je třeba zbraň a střelivo předat do úschovy na policii.

VÝROBA ZBRANÍ A STŘELIVA Vyrábět zbraně a střelivo, obchodovat s nimi a opravovat zbraně smějí jen osoby k tomu oprávněné. Výjimku činí výroba brokových nábojů pro vlastní potřebu osoby, která má oprávnění a je jejím držitelem.

OPRAVA ZBRANÍ Oprava nesmí snižovat bezpečnost zbraně a vyžadovat její nové ověření.

POUŽITÝ ZDROJ-OBRÁZKY Obrázky použité vlastní fotografie