Technická dokumentace pro 1. ročník CZ.1.07./1.5.00/

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Druhy technických výkresů Skládání a rozmnožování výkresů
Advertisements

Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Mgr. et Mgr. Pavel Římovský, Bc. Jaroslav Mudrák
Mgr. et Mgr. Pavel Římovský, Bc. Jaroslav Mudrák
VÝROBNÍ VÝKRESY.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Ing. Zatloukal Martin Název prezentace (DUMu): 16. Seznámení s postupem tvorby programu na CNC soustruhu HURCO Název.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Andrea Brogowská Název prezentace (DUMu): Trávicí soustava Tematická oblast: Biologie člověka (1. ročník Krajinář)
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Alternátor – rozdělení, princip Tematická oblast:Zdroje elektrické energie motorových.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Ing. Jiří Trefilík Název prezentace (DUMu): 14. Nepředepsané geometrické tolerance a všeobecné tolerance Název sady:
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Ing. Zatloukal Martin Název prezentace (DUMu): 3. Seznámení s programem Autodesk „Inventor“ – CAD Název sady: CNC.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Andrea Brogowská Název prezentace (DUMu): Biomy Tematická oblast:Ekologie Ročník:1. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Ing. Jiří Trefilík Název prezentace (DUMu): 18. Výrobní výkres a jeho náležitosti Název sady: Technická dokumentace.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Andrea Brogowská Název prezentace (DUMu): Krevní oběh Tematická oblast: Biologie člověka (1. ročník Krajinář) Ročník:1.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Bc. Miroslav Kutnar Název prezentace (DUMu): 7. Olemování řezby arabeskou Název sady: Dřevořezba v odborném výcviku.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Ing. Zatloukal Martin Název prezentace (DUMu): 6. Přenos modelu mezi programy „Inventor“ a „EdgeCAM“- základní nastavení.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Andrea Brogowská Název prezentace (DUMu): Smyslová ústrojí člověka II. Tematická oblast: Biologie člověka (1. ročník.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Andrea Brogowská Název prezentace (DUMu): Smyslová ústrojí člověka III. Tematická oblast: Biologie člověka (1. ročník.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Andrea Brogowská Název prezentace (DUMu): Tělní tekutiny Tematická oblast: Biologie člověka (1. ročník Krajinář) Ročník:1.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Bc. Martin Bártek Název prezentace (DUMu): 4. Ruční řezání závitů vnějších i vnitřních (kostka) Název sady: Tematické.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Ing. Jiří Trefilík Název prezentace (DUMu): 3. Pomůcky a zásady kreslení Název sady: Technická dokumentace pro 1.
19. Výroba konkrétního výrobku na CNC soustruhu HURCO č.2
18. Výroba konkrétního výrobku na CNC soustruhu HURCO č.1
6. Pilování tvarových ploch
Název prezentace (DUMu): Voda
Název prezentace (DUMu): Půda
Název prezentace (DUMu): Buňky
2. Řešení konstrukcí čar a křivek Technická dokumentace pro 1. ročník
Název prezentace (DUMu): Alternátor – zapojení
Základy ekologie pro střední školy 1. CZ.1.07./1.5.00/
Mgr. et Mgr. Pavel Římovský, Bc. Jaroslav Mudrák
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
20. Výroba konkrétního výrobku na CNC soustruhu HURCO č.3
Název prezentace (DUMu): Dýchací soustava člověka II.
Název prezentace (DUMu): Rostlinná pletiva.
5. Výkresy, druhy a formáty Technická dokumentace pro 1. ročník
13. Přenášení motivu na materiál pomocí běloby a kopírovacího papíru
5.7 – 5.8 Usměrňování, částečné odmocňování
Mgr. et Mgr. Pavel Římovský, Bc. Jaroslav Mudrák
18. Vroubkování na částech zbraně (spoušť, kohout, rybina)
Název prezentace (DUMu): Dýchací soustava člověka
Název prezentace (DUMu): Dýchací soustava člověka
SŠ-COPT Uherský Brod Ing. Zatloukal Martin
2. ročník oboru Mechanik opravář motorových vozidel
7. Vypilování a slícování (čistič drážek)
19. Kreslení závitových spojů Technická dokumentace pro 1. ročník
Název prezentace (DUMu): Abiotické podmínky prostředí
Název prezentace (DUMu): Funkce a použití zapalování
Název prezentace (DUMu): Regulace předstihu zapalování
Mgr. et Mgr. Pavel Římovský, Bc. Jaroslav Mudrák
8. Výroba jednoduché zámkové desky
Název prezentace (DUMu): Biologie člověka
Název prezentace (DUMu): Smyslová ústrojí člověka III.
Mgr. et Mgr. Pavel Římovský, Bc. Jaroslav Mudrák
Název prezentace (DUMu): Ohmův zákon
Název prezentace (DUMu): Vlastnosti živých soustav
SŠ-COPT Uherský Brod David Kranz 12. Pauzování
8. Ostatní chemické výpočty Obecná a anorganická chemie
Název prezentace (DUMu): Pohybová soustava člověka I.
Název prezentace (DUMu): Úvod do zapalování, rozdělení, pojmy
13. Výroba kohoutu (Flobert)
SŠ-COPT Uherský Brod Ing. Zatloukal Martin
SŠ-COPT Uherský Brod Bc. Martin Bártek
16. Tolerování rozměrů na výkrese Technická dokumentace pro 1. ročník
Název prezentace (DUMu): Klasické zapalování
Technická dokumentace pro 1. ročník CZ.1.07./1.5.00/
17. Tolerance a drsnost na výkrese
9. Řezba plošných arabesek
Transkript prezentace:

Technická dokumentace pro 1. ročník CZ.1.07./1.5.00/34.0727 15.9.2012 Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR. Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Ing. Jiří Trefilík Název prezentace (DUMu): 6. Skládání výkresů Název sady: Technická dokumentace pro 1. ročník Číslo projektu: CZ.1.07./1.5.00/34.0727 Datum vzniku: 15.9.2012 Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR.

Anotace Záměrem této sady výukových materiálů s názvem „Skládání výkresů“ je ukázat žákům, kteří se v této oblasti vzdělávají, jak postupovat při zhotovování výkresové dokumentace. Jednotlivé DUMy (prezentace) v této sadě popíší postupně tematické oblasti, které jsou probírány v předmětu Technické kreslení na naší SŠ. Konkrétně tato prezentace je zaměřena na manipulaci s výkresy.

Skládání výkresů Kopie strojnických výkresů jsou při předávání do výroby skládány na vhodnou velikost. Výkres obsahuje v pravém spodním rohu rohové razítko a kusovník, který obsahuje důležité identifikační údaje. Proto formáty větší jak A4 skládáme tak, aby tyto údaje zůstaly vždy po složení nahoře. Rozměr po složení musí být 210 x 297 mm. Skládání provádíme varhánkovitým způsobem. Formát A4 se neskládá. Takto složené výkresy se snadno dle potřeby rozkládají a opět skládají.

Originální výkresy, které jsou kresleny na průhledné nebo průsvitné materiály ( pauzovací papíry, průsvitné fólie průsvitná plátna apod.) , neskládáme. Častým skládáním by se poškodily v místě skladu.

Skládání formátů

Skládání výkresů

Skládání formátu A1

Skládání formátu A3

Proč provádíme skládání výrobních výkresů ? Kontrolní otázky Proč provádíme skládání výrobních výkresů ? Jaká část výkresu po složení je nahoře a co musí obsahovat ? Skládáme formát A4 ? Proč originály výkresů neskládáme ?