Předběžná příprava základních potravin

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MINUTKY Z VEPŘOVÉHO MASA Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: vepřové maso, před příprava,
Advertisements

Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
VY_32_ INOVACE_ 04_ VLASTIVĚDA 4 Základní škola a Mateřská škola, Potštejn, okres Rychnov nad Kněžnou NADMOŘSKÁ VÝŠKA Autor: Mgr.Renata Viktorinová.
DUM:VY_32_INOVACE_IX_1_3 Měření proudu a napětí Šablona číslo: IXSada číslo: 1Pořadové číslo DUM:3 Autor:Mgr. Milan Žižka Název školyZákladní škola Jičín,
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada09 AnotaceVýznam.
Předmět:Technologie Ročník: 1. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Miroslava Konečná Anotace:Formou prezentace se žáci seznámí se Základním pánským střihem.
Charakteristika rybího masa
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Mechanické vlastnosti technických materiálů
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
VYS_32_INOVACE_491_Mytí, smáčivost, emulgace NÁZEV ŠKOLY
Dámský plastický střih
Základy automatického řízení 1
Protýkání a plnění hovězího masa
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Technologie
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Technologie
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Potraviny a výživa
Sušení vlasů – vliv teplého vzduchu na vlasy
Kuchyňské stroje na mechanické zpracování surovin
SŠ-COPT Uherský Brod Bc. Martin Bártek 9. Výroba petlice
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Technologie
Získání žaludečního obsahu a výplach žaludku
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Dušení I. Ing. Petra Pechová, 2012.
Složení potravin Ing. Petra Pechová, 2012.
Přesnídávkové polévky
Vaření I. Ing. Petra Pechová, 2012.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Zadělávání jde o tepelnou úpravu vařením, kdy vaříme všechny suroviny najednou (maso, zelenina, houby) nakrájené na kostky podle druhu pokrmu zahušťujeme.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DRUHY ZÁVITŮ VY_32_INOVACE_30_613
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Zpracování drátu I Háček na tabuli
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
EU peníze školám Základní škola Čachovice a Mateřská škola Struhy, Komenského 96, příspěvková organizace Označení: VY_32_INOVACE_113_PR4 Předmět: Přírodověda.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
VY_32_Inovace_4.2.9 Práce a volný čas Člověk a jeho svět 3. ročník
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Libor Zemánek NÁZEV: Pohybová energie tělesa TÉMATICKÝ CELEK:
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Tomáš.
Měření v dílenské praxi
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Šlehání a tření vháníme do potraviny vzduch
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Tomáš.
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
VY_32_INOVACE_20_ Jednotky objemu
Předběžná příprava zvěřiny
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
VÝROBEK ZE DŘEVA KVEDLAČKA Mgr. Jakub Karásek
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Předběžná příprava drůbeže
Odbor školství, mládeže a sportu Mgr. Terezie Doleželová
VY_32_ INOVACE_ 04_ ČESKÝ JAZYK 3
Transkript prezentace:

Předběžná příprava základních potravin Ing. Petra Pechová, 2012

Přípravné práce jedná se o odstranění nejedlých a nevzhledných částí potravin potraviny se stávají vzhlednějšími, chutnějšími, stravitelnějšími většina potravin je před požitím zpracována nebo tepelně opracována teprve tepelným opracováním se stává mnoho potravin poživatelnými

Předběžná příprava základních potravin řadíme sem čištění, mytí, namáčení, loupání krájení, strouhání, krouhání, pasírování, sekání, odležení, vykostění, mletí, odblaňování, naklepávání, špikování, ….

Náčiní předběžnou úpravu Nůž, škrabka, struhadlo, kruhadlo, lis, mlýnek, sekáček, palička, špikovací jehla, hmoždíř.

Kontrolní otázky Proč potraviny předběžně připravujeme? Co si představujete pod pojmem předběžná úprava potravin? Víte, které náčiní je potřeba na jednotlivé činnosti předběžné přípravy? Zkuste utvořit správné dvojice:

Použité zdroje METZ, Reinhold; GRÜNER, Hermann; KESSLER, Thomas. Restaurace a host. Praha: Europa - Sobotáles cz., 2008, ISBN 978-80-86706-18-4. ŠINDELKOVÁ, Alena. Technologie 1. díl. Praha: parta, 2001, ISBN 80-85989-83-2.